Benim şahsi görüşüm bu test bir kamışın kalitesi hakkında pek fikir vermez..hele hele bir merdiven üzerinden yapılıyorsa tamaman aldatmaca.. ben 35ytl lik kamışımla 8kg ağırlığı kaldırmayı denedim..ağırlık ve ben aynı seviyedeydik..açıkçası korktum kamış kırılacak diye.. hemen aşağı inip aynı deneyi beton üzerinden yaptım..sonuç..Benim kamış 8kg yi kaldırıyor.. kısaca ve özetle..bazı konularda ürünü Müşteriye iyi gösterebilmek için başvurulan hilelerden biri..ucuz ve yenmeyecek kadar basit.. Bu kamışlar ve benzerleri Çinde yapılıyor..Birbirlerinden farkları pek yok..Kullanılan katlanabilir yüzükler bile aynı..Bir boyası değişik bence.. Bunlara bukadar para vermek yerine bu konuda kendini ispatlamış,verilen parayı sonuna kadar hak eden markaları almanızı tavsiye ederim.. Şunuda belirtmekte fayda var..Surf kamışlar esnek olmazlar..adı üzerinde surfcasting için üretildiklerinden atarları minumum 100gr olmalıdır..Bu işle uğraşan kişilerin yazdıklarına göre 150gr kurşunu atarken ilk 2,80 metrede oluşan parobolik yay 8cm üzerinde olmamalıdır..bu 130 gr olduğunda 6,5cm ye düşüyor.. 50gr lık bir ağırlığı 4,20metre kamışla atmak yerine 3,60-390 metre sıradan bir kamışla atmak bence çok daha iyi sonuç veriyor.. Bu kamışlar genelde 125-170gr ağırlıklar için kullanımda tercih edilmeli.. Çünkü 50gr lık bir ağırlığın atılabileceği mesafe kurşunun kütlesine bağlı ivme kadardır..50gr bir kurşunu 130metre atamazsınız fakat 140gr bir kurşunu geçek bir Surf kamış ile rahatça 160m atabilirsiniz.. Bunu şu örnekle açıklayayım...Sahte yemleri genelde 2,70-3,00metre ve 20-40,30-60 atarlı kamışlarla atarız çünkü bu gereklidir..15gr.lık bir sahteyi 4,20 surf ile atamayacağımız gibi 50gr kurşunu 4,20 metre surf amış ile atmaya çalışmak son derece hatadır..Ağırlık ve kamış boyu doğru orantılıdır.. son 5 yıldır uzun mesafe konusunda yaptığım araştırma ve tecrübemin ortaya koyduğu budur... 50gr kurşun en uzağa 3,90metrelik bir kamışla atılabilmekte..125gr 4,20metre 160gr 4,50m.. En uzağa atmak ise kişinin tecrübe,deneyimine ve en önemlisi fiziksel yapısına bağlı olmaktadır..benim en uzağa attığım kurşun 130gr ve 4,20 kamışla 166metre.(şimdilik) daha iyi bir takım ile (kamış+makine) 190metreyi bulacağını düşünüyorum..
yazınızın tamamını okumadım ama su gerçekki bu hile falan degil kamışın egilmesine bakın + suyun kaldırma kuvveti yok burda + cansız cisimler daha agardır ,düşünün 10 kiloluk balıkmı 10 kiloluk betonmu ayrıca merdivenin olmasıyla bi hile arasındaki farkı anlayamadım.
Bir cismi kaldırırken aynı seviyede iseniz harcayacağınız güç ile 3metre merdivenden aşağıdaki bir cismi kaldırmak için harcayacağınız güç çok farklıdır.. eğer kaldırabiliyorsa aynı seviyede iken kaldırsın 10kg yi... bu bir aldatmaca kimi inanır kimi inanmaz..ben inanmayanlardanım.. dediğimi deneyin bana hak vereceksiniz.. Burada 3 metrelik merdiven kullanılması 10kg ağırlığı kaldırdığı anlamına gelmez.. bir kamışı balkondan sarkıtın ucuna dik halde iken 20kg bağlayın bu ağırlığı çeker..kaldırdığı anlamına gelmez.. işte sizi avlayan nokta bu.. bir oklavanın ucuna 20kg lik bir ağırlık bağla ve oklava dik olarak yukarı çek..ağırlık sallacaktır..yani taşır.....aynı oklavayı yere parelel yap yüküde 5kg indir..kırılacaktır... Eğer hala aynı düşünüyorsanız alın güle güle kullanın..ben bu kamışa para vermem..50ytl ye çok daha iyileri var.. bilmem anlatabildimmi....ben bu numarayı yemem..ucuz,basit ve tamamen laf salatası.. Not:Kırılan oklavadan ve yiyeceğiniz zopa beni bağlamaz
. Erdal Bende sana onu soracaktım. denk geldi. 15gr. sahte için(Misal Ragot,Rapala yada muadili) Kamış Ne önerirsin? * Uzunluğu * Atarı * Makinaya sarılan Misinası ve Senin ekleyeceğin şeyler neler olabilir?
Tarkan ben atçekte 30-60gr 3.00metre kamış kullanıyorum..daha düşük atarlı olanlardan ben pek verim alamadım..Rüzgarlı havada sorun yaratıyor... misina olarak whiplash 0,06 kullanıyorum..11 kg çekeri var ve diğer dynemalar gibi su tutmuyor... rapala türü bir sahte kullanıyorsan ki muhtemelen 8-16gr arasındadır..benim şahsi önerim yukarıdaki yazdıklarım..Bence kamışta en önemli nokta ince yapılı olmalı..atarken rüzgar tutmaması için
eger o kadar uzun ve esnek bir kamışla aynı seviyede kaldırmaya kalkarsanız kaldıramazsınız...AMA bu kamışla degil sizinle alakalı olur kamışı yukarı kaldırmanız gerekir ve buna güç dayanmaz ama kamışta sorun olmaz + aynı mesafeden kaldırdıgınız anca o 10 kgyi suratınızın ortasına bulursunuz.
sen benimle neyi tartışacaksınki..?? bu zatenli edalarda neyin nesi..?? seni ciddiye alıp sayfalar dolusu cevap yazıyorum sen hala saçma ve gayriciddi mesajlar yazmakta ısrar ediyorsun..bildiğin hiçbirşey yok ama ahkam kesiyorsun...
Surffishing kardeşim, balıkçılık malzemeleri hakkındaki deneyiminin herkes farkında, bilirsinki ben bile özel mesaj yoluyla senden fikir alıyorum, ancak burada dikkat etmediğin bir şey var, adam merdivendeyken kamışın bükülmeye başladığı noktayla ucu arasındaki yükseklik, testi yapan adamın boyundan daha fazla, yani bu kamışı yerdeyken test etmesi imkansız, + bu kamışlar esnese de göründüğü kadar esnek değiller, boştayken sert, ağırlık altında esnek oluyorlar, bunu sağlayan fark kullanılan malzemeden kaynaklanıyor Bu arada ben Lineaeffe satıcısı falan da değilim, ancak 50 ytl ye böyle bir kamış alınabiliyorsa lütfen markasını modelini ve satıldığı yeri belirtirseniz ben de gider satın alırım, sadece kendime kamış ararken gördüğüm bir videoydu, malzeme alımı için her türlü tavsiyeye açık durumdayım..........
Sanırım lineaeffenin s-curve serisi özellikle kırılmaya dayanıklılık konusunda iddaalı. Avmarketinde dün bu resmi görmüştüm paylaşayım.Kamışın yapısını göstermiş.Aslında seviye hakkında dediğinizi bir parça daha gerçekleştirmişler resimde yani merdivendeki kadar boy farkı yok kamış ve ağırlık arasında ama tam kestiremedim bu gerçek bir resimmi yoksa illustrasyonmu.Yanlış hatırlamıyorsam curve ingilizcede eğri manasına geliyordu s-curve ismini de bu yüzden seçmişler sanırım.Başındaki s hakkındaki tahminim ise s kodunu bilgisayarların anakart parçalarında stability için kullanırlar.Bu da sanırım buradan gelmiş. Bu lineaeffe markasında özellikle en son gittiğimde beşiktaşta çok gördüm.Sanırım beğeniliyor ki iyi satılıyor.Bende 3.90lık versiyonunu abime almayı düşünüyorum. Ek:Yücel abi bu kamışı da biraz önce gördüm 4.20lik bir surfun ilk defa kapalı uzunluğunun 90 cm olduğunu gördüm portatif bir kamış arıyorsan belki işine yarar. Alman malı tabi haliyle biraz pahalı. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92346420
güzel olmasına güzelde 7 parça olması iyi değil, surf kamışta uzun atımda halkaların az olması (ki 5 parça yeter) önemlidir, whiplash misinaya para ayıramıyacağım için normal misinaları kullanırken mümkün olduğunca az klavuzu bulunan bir kamış almam lazım