lineaeffe s flex 420 (250gr) kamış yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında npisurf tarafından paylaşıldı.

1. npisurf

npisurf ahmet

Favori Kamış:
    lineeafe s flex 420
    Favori Makine:
    okuma tiro 55
    herkese merhaba arkadaşlar.kamışın yeni aldım.surf avlanmayı daha önce yapmadım yeni başlıyorum yardımlarınızı bekliyorum.öncelikle trio 55s var elimde onunla kullanacam misinam 0.28 önüne şok yaptım 0.36mm le.kaç gr kurşun kullanmalıyım?100gr yada 75gr turnuva kurşunlarla kullansam kamış sağır kalırmı?5yıldır spin ve hafif kurşunlu 3mt kamışlarla atış yaptım.bu takımla ne kadar mesafeye atabilirim?bir sorum daha olacak.kamış gözüme kısa gözüktü metreyle ölçün tam 4.20 değil.4.05m çıktı sizce fabrikasyon hatasımı?birde motordan ölçtüğümde daha da kısa tabi ki surf kamışları uzun atışlar için motordansonraki sap kısmı uzun oluyor ama yinede kamışın boyu bana kısa geldi. :)

2. npisurf

npisurf ahmet

Favori Kamış:
    lineeafe s flex 420
    Favori Makine:
    okuma tiro 55
    Günceldir :) Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar balıklar bizi bekliyordur,fazla bekletmeyelim reeling

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    aynısı bende var ama bi türlü sevemedim kamışı.. 85 gramla falan anca başlıyor zak atışlar. Daha düşüğünü kullanmayın. Birde ben bu sörfe bi türlü ısınamadım. Çünkü uzağa atınca misine kendi ağırlığıyla yere doğru sarkıyor. Bu nedenle vuruşları hissedemiyorsunuz. Hele bu kamışla dahada azalıyor çünkü çok sert. Ben spine başladığımdan beri yemliyi bıraktığım için henüz yapmadım ama 0.8 mm bi örgü önünede mono 0.35 şok yapmanızı tavsiye ediyorum.Hem ip hemde ince oluşu vuruşları daha net hissettirecektir.

4. furunotr

furunotr Haluk

Ne kadar ağırlığa ihtiyacınız var ise o ağırlıkta kurşun atın; atış mesafesi ise kullanacağınız düzenek ve sizinle alakalı; eğer kamışa alışır ve tekniğinizi düzeltebilirseniz; takım da müsait ise 100 metrelere kadar ulaşabilirsiniz klasik atış stili ile sanırım... Yalnız kamışın üzerinde yazan değerlerden daha alt ağırlıklar kullanacaksanız kurşun hafifledikçe atış mesafesi düşecektir; dolayısıyla kamış seçiminde kullanacağınız ağırlıklar arasında tercih yapmak atış verimini arttıracaktır...

Kamış boyları milimetrik tutmaz; hangi kamışı ölçerseniz ölçün anılan değerlerden uzun ya da kısa olduğunu göreceksiniz; bu fark bazan birkaç santim olabilir; bazan 10-15 cm.e çıkabilir...

5. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Silverstar 3.00m suny kamışın boyunu ölçmüştük 280 cıkmıştı bende gidip 3.30m ile degiştirdim onuda ölçtük 3.10 çıktı :D en iyisi 5m alacaksın kafan rahat olacak :D