Herkese Merhaba Arkadaşlar Adım Volkan 26 Yaşındayım İstanbulda Yaşıyorum. Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 5 seneden beri boğazda istavrit ve tutabilirsem (amatörce) çinekop palamut gibi güzel balıkları tutuyorum. Mevcut bir takımım var 2 Adet Kamış 1 - Roder Kamış ( Karbon, Orta Sınıf, Hafif ) 2 - Ağır ve Alt Sınıf Bir Kamış Daha 2 Adet Makine 1 - Banax Makine (Orta sınıf bir makine ancak istavrit için iyi iş yaptığını düşünüyorum.) 2 - Eski Bir Shakespeare Makine Takım Çantası - İğne Kutusu ve Çeşitli Boylarda Mustad İğneler - Makas - Pense - Av Bıçağı - Balık Kesme Tahtası - Bez - 300 metre sağlam 0,50 bir misina ( Eşkina takımı için ) - 150 metre kadar 0,15 bir misina ( Hazır istavrit kösteklerine beden yapmak için) - Yeşil Sim - Gümüş Rengi Sim - Hırsızlı Takım İçin Mantar - Parmak Kurşun Kutusu ve Kurşunlar - Çeşitli boylarda okuma fordöndü ( 2 li ve 3 lü ) - Balık Kovası - Yem Kovası Yukarıda saydıklarım şimdiye kadar olan takımım dün ise yeni aldıklarım şu şekilde ; 1 Adet Lineaeffe S-Flex 4206 Surf Kamış 1 Adet Okuma Power Liner Makine 1 Adet Lineaeffe Takım Kutusu ( Yeşil Şeffaf Güzel Bir Kutu ) 1 Adet Lineaeffe Sandalye 1 Adet Tripod 1 Adet 300 Metre Okuma 0.32 Misina (Makara İçin) 10 Adet 150gr Kurşun - Fırdöndülü 10 Adet 125gr Kurşun - Fırdöndülü 10 Adet 100gr Kurşun - Fırdöndülü 10 Adet 100gr Kurşun - Fırdöndülü - Yassı Balık Gibi Olan Adını Unuttum 10 Adet 60gr Kurşun - Fırdöndülü 10 Adet 35gr Kurşun - Fırdöndülü 20 Adet Kırmızı Lineaffe Fosfor 5 Adet Zil 5 Adet Fosfor İçin Kamış Tutucusu 5 Adet Farklı Boyda Kaşık 1 Adet Büyük Rapala 1 Adet Ufak Rapala 3 Kutu Okuma Klips 3 Kutu Okuma Fırdöndü 20 Adet İstavrit Takımı ( 10 İnce Takım 10 Tanede Normal ) Şimdi gelelim soruma ; Öncelikle sevgili dostlar aldığım Lineaeffe kamış ve Okuma Power Liner için çok değerli görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca elimdekilerin tamamını liste olarak döktüğüm takımımda eksik yada yanlışlar varmıdır görüşlerinize sunuyorum. Önemli Not ; Roder Kamış ve Banax Makineyi Sadece İstavrit İçin Kullanacağım. Lineaeffe Kamış ve Okuma Makineyi Lüfer Palamut Tarzı Kullanacağım. Avlanmak İstediğim Daimi Yer İstanbul Boğazı ve İstediğim Balık İstavrit Lüfer Palamut Ailesidir. Okuduğunuz İçin Şimdiden Teşekkürler Restgele Bunlarda makinelerimin resimleri
öncelikle aramıza hosgeldin... paraya kıyıp cok güzel takım toplamıssın. ama benim sahsi duşüncem s-flex kamısların hakkını buralarda vermek zor.onun yerine daha hafif ve daha uygun bi model alsaydın iyi olurdu...
Ayrıca az önce dayanamayıp Roder kamışıma bir tanede Okuma Travertine aldım yanınada lineaeffe nin süzgeçli kutusunu ve birkaç tane daha şey harika takım oldu gibime geliyor ama sizin yorumlarınız önemli benim için ayrıca yorumun için teşekkürler. at çekte roder kamışla travertine makine çok kolay olacak gibime geliyor. Hürmetler
Aramıza hoş geldin volkan s-flex bu kamışın 250 gr atarlısını 1 ay kadar önce bende aldım daha ikinci kullanmamda 75 gr lık sıyırtma kurşunuyla atışta hiçbir çarpma ve darbe olmadan kamış tam ortasından ikiye bölündü. daha sonradan forumdaki arkadaşlardan ve kendi çevremden lineaeffe markasının çin de üretildigini ögrendim. bence kullanmadan önce daha detaylı bi araştırma yapıp degiştirme imkanın varsa degiştirmendir. saygılarımla
Sevgili Serkan Dünya'nın pek çok markası Çin'de üretilmektedir ( maliyetler, ucuz işçilik ) Lineaeffe İtalyan markası olup Çinde üretilir ama belli kaliteyi yakalamış marka olarak ve kontrollü olarak üretilir. Türkiye'ye Surf kamışı getiren, Tanıtan ve bu faydalı sınıfta lider marka olmuştur. FİYAT-PERFORMANS olarak en iyilerden biridir. Ben ilk satışa sunulduğundan beri alıp kullandığım S-curve 420 benim için en ufak sorun çıkarmamıştır. Kırılan kamışınız garanti kapsamındadır..Üsküdar Cengizbalıkçılığa uğrarsanız hemen bir çare üretecekler ve gerekli yardımı yapacaklardır. Çin artık Uzayada çıkan bir ülke olarak Uzay sanayine de sahip olduğu unutulmamalı. Çinde üretilmeyen hiç bir malzeme kalmamaıştır.( ve artık çin malı BAŞKA, Çinde üretim başka olduğu bilinmeli)
Hamit abi selamlar bu söylediklerine hak vermemek elde degil. kendine oldukça iyi bir yer edinmiş bi marka. şimdi bogaza gitsek her 10 kamıştan 5 lineaeffe dir. siz hiç bi sorunla karşılaşmamışta ola bilirsiniz fakat ben karşılaştım ürünü aldıgım yerde cengiz balıkçılıktır ücreti karşılıgında tamiride yapılmıştır .arkadaşımız görüş almak için sormuş bende ürünle ilgili yaşadıgım sıkıntımı dile getirdim bu ürünü kullanıpta memnun kalan arkadaşlarımızda görüşlerni dile geticeklerdir saygılarımla
selam Aslında Extreme alacaktım ama o an mağazada yoktu s flex güzel kamış ama senin kamışının kırılmasının fabrikasyon yada başka bir sebebi olabilir diye düşünüyorum. ayrıca bende cengiz balıkçılıktan aldım ve ordaki arkadaşlar kırılsa dahi bizim sorumluluğumuzda dediler. kısacası işin bana cengiz balıkçılıktan aldığım hiçbir ürün sıkıntı yaşatmayacak gibi geliyor. bir sandalye sıkıntım oldu hemen yenisi verildi. olurda kamış kırılırsa aynısını yapmaktan çekinmeyeceklerine inanıyorum. Hürmetler Ayrıcada kendi yaşadığını paylaştığın için çok teşekkür ederim. Kırımsız Atışlar Boşluksuz Livarlar Dileğiyle
Öncelikle bütün arkadaşlarımızın ramazan bayramlarını kutlarım Şunu belirtmem gerekirki CENGİZ BALIKÇILIGA ilgi ve alakalarından dolayı sonsuz teşekkürler . benim firmayla ilgili hiç bir bir sıkıntım olmamıştır taleplerim dogrultusunda her zaman yardımcı olmuşlardır .belki degişim talep etseydim onu bile yerine getiriceklerine eminim. banada ilk başta tavsiye ettikleri ürün extdreme olmuştur bütçeme fazla geldigi için diger ürünü almakta karar kılmışımdır. kesinlikle şu ana kadar cengiz balıkçılıkla ilgili bi sorun yaşamadım bundan sonrada yaşayacagımı sanmıyorum. saygılarımla