Lineaeffe Sea Master 420 Kullanıcısı Var Mı?

Konu, 'Kamışlar' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Çok yoğun bir şekilde Bursa kıyılarında, nadiren de olsa belki yazları ege veya akdenizde yemli beklemeli avlarda kullanmak amacı ile Lineaeffe Sea Master 420 cm'lik kamışı almayı düşünüyorum, akıntı sorunu olmadığımdan en fazla kullanacağım ağırlık 100 gr olacaktır, üzerine de surf tipi olmasa da büyük kafalı bir makina takıp mümkün olduğunca uzağa atmaya çalışacağım, sizce bu avlanma yöntemine göre bu kamış benim için uygun mudur, 100 gr kurşunu atmaya çalışırken herhangi bir sorun yaşar mıyım (bugüne kadar kamış kırmışlığım yok :) )? Bu kamışa uygun makina önerilerine de açığım bu arada, aklımda Ryobi Ecusima 8000vi ve Spro Super Long Cast Pro 460 gibi makinalar var. Fiyat olarak bunlar seviyesindeki diğer makina önerileriniz nelerdir? Şimdiden hepinize teşekkürler ve bol trofeli avlar...

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Uygundur, kullanan arkadaşlarımız var, 140-150 grama kadar sorunsuz kullandılar şimdiye kadar.

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    1.5 senedir bir fiil kullandim. Esnek bir kamistir. İlk gün kamisin ucundan yyaklasik 5 cm kadar kirdim ama benim hatamda olabilir..

kamis 90-130 gr mi cook güzel atiyor 130 dan sonra çok esnediginden mesafe azaliyor ama ben 180 gr abanarak boğazda saatlerce calistim.. 2 gezerli olmasi dez avantaj ve makina yatagindaki sıkıştırma vidasi sürekli at çek avlarda gevşiyor..

O fiyata gore halkalari filan güzel ben bakim yapmadigim halde henüzpaslanma filan yok..

4. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Siz bu kamışla hangi makinayı kullanıyorsunuz ve memnun musunuz makinanızdan?

5. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Bir de ortalama kaç metre atış yapabiliyorsunuz, ben elimdeki mevcut takımla ortalama 40 m civari atabildiğimden değistirmek istiyorum takımımı...

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    elimde 2 kamış var birisi salina 3 parça diğeri de bu seamaster, tek makinam var o da penn affinty. erim olarak salina kamış ile takımsız olarak 150 gr kurşunu 120mt civarına atabildim, seamaster ile 125gr kurşunu 100mt civarına atabildim. metre ölçümlerini makine tur sayısına göre hesaplayarak yaptım.

7. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım. Ben 75-100 gram kurşunun üzerine çıkmam diye düşünüyorum bahsettiğin mesafeye yaklaşabilsem bana yeter zaten fazlasıyla, kıyıdan biraz açıkta yosunluk bir alan oluyor genelde kıyıdan avlanırken, hedefim o yosunluk alanın arkasına atabilmek, yaklaşık 60-70 metre yetecektir diye tahmin ediyorum.

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Atisinda sikintı yoksa rahat atmaniz gerekir.

9. phantomlord10

phantomlord10 GÖKHAN

Favori Kamış:
    Lineaeffe Seamaster
    Favori Makine:
    Silstar Vertex FD 780
    En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kg
    Sevgili Ümit arkadaşım, için rahat olsun Lineaeffe sea master kullanırken. Ben de L.seamaster 3.90 kullanıyorum, aynı şekilde yemli beklemeli avlarda. Bir başka arkadaş 2 seyyar halkasını olumsuz olarak söylemiş ,haklı bence de. Sorun hep olmuyor ama yerine iyi oturtmaz isen halkaları dönme yapıyor.(gerçi tüm kamışlarda olan bir şey sanırım ,lineaeffe ye has oldugunu sanmıyor)

Makina olarak silstar vertex FD 8000 kullanıyorum, uzerinde ki kafada ip sarılı yedek kafada ise 35 lik sufix XLstrong var.

Erimi konusuna gelirsem; ben en fazla 100 ( hava ve dalga durumuna göre 100gr kullanıyorum) ekseriye 50-75 gr kullanıyorum. İp sarılı kafa ile attığımda(ip 100 mt altında dolgu misina var) 75gr ile 100 mt ye yaklaşıyorum ,100 gr ile kullandığımda ise 100 mtyi rahat geçebiliyorum. Pendulum yapmadığım halde:) Monofilament misina ile de en az 60-70 mt , gerci balığı mesafe olarak aradığım için bana 50 mt bile yetiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kamış konusunda; rahatça kullanabilirsin, makine ise sana kalmış bir olay.

10. iskorpitsever

iskorpitsever sinan

Favori Kamış:
    lineaffe sea master 4,20 & dega nova surf 4,00
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi & shimano hyperloop 4000 fb
    En İyi Avı:
    yolunu şaşırıpta oltama gelen 600 gramlık bir karagöz
    Ben sea master kullanıyorum üzerindede ryobi ecusima 8000 vi var, emin olun bu ikili sizi tatmin edecektir, tüm arkadaşlarıma bundan aldırdım hiç şikayet eden yok, yemli beklemeli için harika bir ikili diyebilirim ama atçek veya çapariye göre ağırlık dezavantajı var tabiki makina 555 gram kamış 480 gram dır. Makina konusundada hiç düşünmeyin derim vinç gibi bir alet bu sadece klavuz rulmanını avlardan sonra temizleyip yağlarsanız arıza nedir bilmeyen bir makina.

11. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Gerçekten açıklamanız çok yardımcı oldu, tercihlerim arasında ilk sıradaki makina ryobi ecusima zaten, çok daha iyi bir fiyat performans ürünü karşıma çıkmazsa ben de aynı ikili ile avlanacağım gibi duruyor.