Lineaeffe Sea Master İçin Uygun Makine Tavsiyeleriniz

Konu, 'Makineler' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Yakın bir zamanda Lineaeffe Sea Master 4.20 kamışı alacağım ve kıyıdan yemli beklemeli av yapacağım, Bursa'da mırmır ve lüfer, yazın da tatilde ege'de levrek, çupra peşinde koşmayı planlıyorum, bu kamış ile birlikte kullanabileceğim ve oltamı mümkün olan en uzak noktaya atmamı sağlayacak makinalar hakkında yorum ve tavsiyede bulunabilir misiniz? Bütçem makina için ortalama 150 - 200 tl civarında, aklımdaki modeller ryobi ecusima 8000vi, Spro Super Long Cast Pro 460, Daiwa crossCast S-5000, Alivio 10000 FA, Spro Incognito 965 ve bu seviyedeki bir kaç model daha, sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden herkese teşekkür ederim...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Diğer makinaları bilemem. Lakin 1+1 rulmanlı Alivio, emsallerinden ne kadar iyi olsa da, sonuç itibarıyla sizi pek memnun etmeyecektir. Madem soyundun, kıspetini giydin ve çayırlara çıktın, azıcık daha yağlanmalısın.:p

Hesabını, nette ki fiyatlardan 50 - 70 lira düşerek yap.:confused: :p

3. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Peki netteki fiyatlardan 50 - 70 lira aşağı Bursa'da nereden alabilirim bu aletleri Tevfik abi :) Alivio'yu eliyorum o zaman aradan...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle, almayı düşündüğün ürünleri ve netteki fiyatlarını içeren bir liste çıkart. % 25 gibi fiyatını düş ve alınabilirlik fiyatını belirle. Soydaş pazarında Macit vardır. ( Fiyatları oldukça iyidir.) Müftülüğün 100 m. yukarısında kapanan ılgın balıkçılığın karşı ara sokağına gir, yeni açılan ilgim balıkçılık var. Ve diğer yerleri dolaşarak bir analiz yap. Göreceksin ki, dediğim fiyatları çok rahat yakalayacaksın.

5. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Ben de geçen gün ılgın balıkçılığın kapandığını görünce üzülmüştüm, neyse bu bahaneyle bunu da öğrenmiş oldum Tevfik abi saol :) Peki sen bahsettiğim modellerden yada bunların fiyat olarak yüzde 25 üzerindeki modellerden hangilerini tavsiye edersin?

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Umut kardeşim, ben sadece kullandıklarım ve memnun olduklarıma referans olabilirim. Mesela sizin bütçenize yakın olarak, Exage 6000 veya 10000 FC önerebilirim. ( Her iki makinada aynıdır, sadece makara derinlik farkı vardır.) Bakma sen 320 liralık fiyata. 240 - 250 tl. seviyelerinde alınabilir.

Ilgın kapandı. Orada çalışan Serdar arkadaş, İlgim diye karşı ara sokakta yeni yer açtı.

7. emrepasa

emrepasa emre

ılgın balıkcılık kapandımı yahuu idk hey gıdı bursam benım be.

8. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Aşağıdaki üçlü sizce tuzlu su kıyı avı için uygun mu? En fazla 100 gr kurşun kullanacağımı tahmin ediyorum, kamış olarak sea master yerine power drive seçmemin tek sebebi çift sargılı halkaların daha çok hoşuma gitmesi :) Makine olarak ise ryobi ecusima 8000 yerine aşağıdaki makineyi seçme sebebim kafa yapısının surf atışa daha yatkın durması. Sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir? Bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz daha iyi ürünler var mı? Araştırma yapmaktan gözlerim bozuldu artık, işin içinden çıkamadım bir türlü :(

http://www.avmarketi.com/asp/product/152020/Lineaeffe-Power-Drive-420cm-Kamis

http://www.avmarketi.com/asp/product/11266/Spro-Hardliner-LCS-PRO-1060-9-1-BB-A-A-KAFA-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/163461/SUFIX-TRITANIUM-0-30-MM-1520-MT-SURF-SALT-WATER