spirit surf 420 lik istoc yaban av da 1 tane vardi 1 ay oncesine kadar.ama bence ona alternatif sea master var.daha ince daha saglam.zaten sea master spirit surf un devamidir.ikisinide kullaniyorum gayet memnunum.ben 70-100 gr agirliklarla sazan da kullaniyorum ama 150 grama kadar kullanlar varmis.
ayrica sea master kamisla 120 gr akdar kursunla kesinlikle istesende kiramazsin ve siper verim alirsin
O kamış kırılır kesin o zaman.. Nasıl kırılır? Arkadaş İstanbul'dan yazıyor. Eğer 100, 125 gr kurşun atmaya çıkarsa, büyük ihtimalle herkesin takımını toplar kıyıya akıntıda. Akabinde kızgın tipler, hırrr, hurr derken olaylar gelişir. Spirit Surf'un alternatifi diyorsak, en azından 350gr'dan daha hafif ve 200gr atarı olup, 150 - 180 gr'da sorun çıkarmayacak bir kamış lazım. Fiyatıda bu kamışa yakın olmalı elbette. Spirit Surf'un tam karşıtı Surf Mill. İkisi aslen aynı kamış, kılavuzlarda filan biraz detay farkı var. Pek önemli değil. Fiyat bir miktar, cüzi bir miktar yüksek, 10 - 15 TL kadar ki iyi bir pazarlıkla halledilebilir. Ama bir diğer alternatif denirse, Okuma Savant var. Tam alternatif değil, sağlamlık için pek bir şey diyemem ama, aynı konforu, atış mesafesini, hassaslığı vs. sağlamaz, yanına bile yaklaşamaz. Ama genede tatmin edici seviyede netice verebilir. Tavsiyem, Surf Mill olacaktır. Spider Surf kalmadıysa, büyük ihtimalle sezon başlarken o da tükenir gider.
Serdar abi, spirit surfla, spider surfu karıştırmış olabilir misin? Spirit surf bende var, 70'küsüre almıştım ve sanırım üretimi bitti. (Bendeki sıkıştığı için kapanmıyor) Fiyatına göre güzel kamış. Aynı fiyatlarda benzer yapıda bir kamış bende düşünüyorum.