Aşağıdaki linkteki makine nasıldır ? Uzak mesafe atış yapacağım ama at çek de yapacağım. ikisini bir sunan bir makine bulamadım. Biliyorum aşağıdaki makine de ağır bir makine. Eğer daha hafif ama bu tip konik yapılı uzak atış için makine tavsiyeniz var ise alabilirim. http://www.avmarketi.com/asp/product/9647/Lineaeffe-surefire-80-surf-makine#
dedigin gibi ağır makine on 400gr en az surf kamış düşünürsen çokyorar bence benimde almayı düşündügüm okuma dıstanc surf pro 60 fiyatı biraz buna göre yüksek amaiyi bir makina 570 gr.
Kerem at çek içinde bu takımı kullanacak isen surf makina yerine ufak ama sağlam bir makina kullanırsan kol ağrısı çekmezsin.. ben kıyıdan çapari atarken surf makinayı çıkarıp ufak makara takıyorum..
Almaya karar verirsen sayet, buradan daha ucuza alabilirsin: http://www.denizdukkani.com/lineaeffe-surefire-fd-olta-makinasi/u32986
hem uzun mesafe hem at-çek makine olarak benim çok ikilemde kalıp almayı düşündüğüm makine vardı sadece surf amaçlı seçimimi yaptım okuma powerliner 865 aldım ama at-çek yapmakta isterim diyosan her ikisine de uygun olabileceğini düşündüğüm (daha çok at-çek makinası ama) okuma trio 55s tavsiye ederim hem kaliteli bir makine hemde iki şekilde de kullanabilirsin diye düşünüyorum surf makineyle at-çek yapamazsın ama spin makineyle uzun mesafe atabilirsin bence... tabiki surf makineye göre daha az mesafeye gider ama iki amaçlıda kullanabilirsin... nacizane fikrim tabi ki farklı düşünenler de olabilir muhakkak... mutlu yıllar
Merhaba hakan, at çek için özellikle şu dönemlerde boğazda oltanın dibi boylaması gerekiyor. olta dibe doğru giderken kıyıya da yaklaşıyor. Bu nedenle uzak atış yapmak gerekiyor. Ryobi 6000 vi makinasını övüyor herkes. Ama o makine ile ne kadar uzağa atış yapılabilir bilmiyorum. Şimdi Lineaeffee surefire 80 ile ryobi 6000 vi arasında atış yaparken ne kadar fark olur onu anlayacak kadar profesyonel değilim. Eğer değerlendirebilecek biri varsa sevinirim.
Merhaba... bu makinanın ilk gördüğüm sahibisin. ilk ve en önemli sorum şu. makine atış yaparken gerçekten konik yapısı nedeniyle misinayı daha rahat bırakıyor mu ? Çünkü fiyatı 70-80 tl civarı bir makina. O nedenle kuşkuluyum. Bir de Makinanın çekeri nasıl ?. Örneğin 5KG'lık bir balığı çekebilir mi ? Kolu çevirirken dengesi nasıl ? Biraz olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedersen ve Bilgilendirirsen sevinirim.
Merhaba, o önerdiğin makinanın çok güçlü olmadığını söylüyorlar. Geçen gün birinde gördüm 3 adet iri istavritte makine oldukça zorlandı. Yine de belki ben tam anlayamamışımdır. Makineyi kullanan tanıdığın varsa onunla iletişime geçebilirim.
Merhaba, öncelikle mutlu yıllar tavsiyen için teşekkür ederim sana ve hepimize mutlu yıllar Spin makine ile ne kadar uzağa atış yapabilirim. 70 metre bana yeter aslında. Tabi kamış da önemli hatta makineden daha da önemli onu biliyorum ama şimdi kamış kriterini hiç göze almasak aşağıdaki makineler atış performansı konusunda nasıl davranırlar. 1-Lineaeffe Surefire 2-Ryobi 6000 vi 3-okuma trio 55s
surf takımı nı bana sorarsan sadece surf işinde kullanacaksın .. yani oltanı atıp sehpaya dayayıp bekliyeceksin.. ama istanbulda bu tür takımlar boğazada çaparide kullanılıyor bilemiyorum insanlar nasıl yorulmuyor.. bunlar agır makinalardır.. kuvvetti konusunda sorun yok balansı konusundada yok. bu markanın malları ucuzdur.. neden bilemiyorum ama aynı işi gördüğüne göre sorun yok..ucuz olanı alırım.. .. aynı balıgı tutyor ise neden 2 misli para vereyim ?? başka makine alayım.. 5 kg lık balıgı her türlü makine ile çekersin .. balıgı makine çekmez -kamış - makine==misina-kullanıcı kombinasyonu çeker onu karıştırma.. şansın açık olsun
Evet kamış-makine-misina kombinasyonu çeker ama şöyle bir örnek vereyim. Daha önce kullandığım makine o kadar dandikti ki(5-10 TL'lik makina) 2 tane irice istavriti çekemedi. Makine dönmüyordu elimle çektim Tabi boğazdaki akıntı ve 130 gr kurşun ağırlığı da önemli faktörler. Gerçi kancalar iki istavrite de sırtından girmişti ve oradaki ustalar sırtından girdiğinde çok daha fazla yük bindiğini söylediler. Şimdi kamışım ve misinam'da sorun olmadığını varsayarak makinenin çekim gücü önemli oluyor. O nedenle sordum. Değerli bilgilerin için çok çok teşekkür ederim.
bence trio 55s i güzel bir surf kamışa takıp güzel bir ağırlık takıp birde misinayı bolca sardıktan sonra (bolca derken taşmayacak tabi minik bir dudak kalacak kanaatimce.. )70 metreyi görebilirsin çok rahat şekilde.. ama kamışı bir kenara koyalım diyorsan kesinlikle ryobi 6000 değilde 8000 VI makineyi tavsiye ederim... Ben de daha yeni aldım surf takımı ve almadan önce ilk ryobi düşünüyordum sonradan okuma kalitesi diye düşündüm trio 55s ile powerliner 865 arasında kaldım o da önceden söylediğim gibi iki amaçlı kullanma açısından trio 55s i düşündüm en son sadece surf amaçlı powerliner 865 almaya karar verdim hem ön hem arka kalaması olduğundan debriyaj sistemi cezbetti beni... atış olarak bu söylediklerinin arasında en iyi performans alacağın bence ryobi olur... ama kamış, ağırlık ve misina hatta atış tekniğini de unutmamak lazım... hepsi atış performansını çok fazla etkileyen şeyler... trio 55s alıp yanına bir surf birde spin kamış aldınmı iki amaçlı da çok güzel şekilde kullanabileceğini düşünüyorum... sadece surf amaçlı dersen bu söylediklerinin arasında ryobi 6000 değilde 8000 i tavsiye ederim :thumb:
Öncelikle herkese mutlu seneler dilerim. Kerem bey, eğer marka, yedek parça bulurum bulamam gibi düşünceleriniz yoksa aşağıdaki spro makineyi yakından gördüm inceledim. gerçekten güzel makineye benziyor. bunun yanında cormoran makinelere de baktım özellikle seacor makinenin özellikleri güzel fakat yakından görmedim. ben yurtdışından daiwa sipariş ettim şuan kargoda bekliyorum. aşağıdaki spro ağırlığıyla tuzlusu korumasıyla devriyle hoş makine düşünürseniz tavsiye ederim. saygılarımla.. http://www.spotbalik.com.tr/Incognito-Pro-665-51-BB-ALU-Kafa-Tuzlu-Su-Korumasi,PR-24521.html
çok güzel bir fikir, muhakkak ürün açıklamasını dikkatlice okuyun, surf kafa ve çok düşük devir, bu durumumun hem avantajı hemde dezavantajı var, avantajı, düşük devirolması sebebiyle, yüksek gram kurşun attığınızda çekerken balık takılsa bile sizi az yormayabilir, dezavantajı ise, düşük devir olması sebebiyle rapala,kaşık gibi sahte kullanırken gerekli aksiyonu vermiye bilir. bu konuda ustalarımızda yorum yapacaktır. şahsi fikrim hem surf kafa uzağa atış için ideal, düşük devir hemde spin makinalar gibi kuvvetli olacağını düşünüyorum., EDİT : ürün ağırlığını ve tuzlu su korumasıda çok büyük avantaj,
Düsük devirli makina az toplar diye birsey yok. Büyük makinelerde surf kafa olsun normal kafa olsun 95-120cm topluyorsa her kol turunda yeterlidir. Zaten bogazda kursun ile atilan sahteden aksiyon beklenmez. Siyirtma ile kasik atarkende aksiyonu wtd ye benzer kamis ucu suya yakin vurdurarak çekilir. 30luk makinanin 6devri, 60lik makinanin 4.3 veya 4.9 devrinden daha az misina toplar 1 turda. Ayni ebattaki 2makineden devri 4.3:1 olan 4.9:1 olana göre daha az misina toplar fakat makinayi daha kuvvetli yapar. Ucundaki agirligi daha az hissettirir