Lineaeffe Surfmill'i Extreme Cast ile değiştirmeye değer mi?

Konu, 'Kamışlar' kısmında drtolga tarafından paylaşıldı.

1. drtolga

drtolga tolga demir

Merhaba arkadaşlar. Forum yeni katıldım. Hepinize selamlar.
    Uzun zamandır ara verdiğim boğazda balık avına bu sene yeniden başladım. İlk olarak Cengiz' e giderek eski silstarımı Okuman ve Lineaeffe Surf Mill 4.20 ile değiştirdim. Çoğunlukla Sarıyer ve Kalender' de avlandım. Ancak her zaman aynı sorunu yaşadım. 120 -150 gr ile çinekopa attıktan ve kamışı tripota dayadıktan sonra sıra misinanın bolluğunu almaya geldiğinde kamışın ucu hiç bükülmüyordu. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım hep düz duruyordu. Hatta bir ara Kalender' deki duayen abilerden biri "oltanın ucunu bükmen lazım, dur ben yapayım" dedi. Birkaça denemenin sonunda "bu kamış bükülüp yatmıyor" diyerek pes etti. Çevirdikçe sonunda olta kıyıya yaklaşıyordu.
    Forumlarda yaptığım araştırmalarda Lineaeffe Extreme Cast' ın bu konuda çok daha iyi olduğunu duydum. Ancak Extreme Cast hakkında çok sık kırıldığına dair yorumlar beni biraz düşündürdü. Sizce böyle bir değişiklik yapmam bu sorunumu çözer mi? Yoysa paramı boşa harcamak mı olur? Önerilerinizi bekliyorum.

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Surf Mill'in ucunun bükülmemesi ilginç.. Bu sene yemli avlarda kullandık ve gerginlikle ilgili bir sıkıntı yaşadığımızı hatırlamıyorum.. Armut kurşunla kullanımda rahatlıkla gerginliği sağlayabiliyor..

Kamışla ilgili en çok gözlemlediğim problem halkaları.. En uç halka ve gezerleri daha kaliteli halkalarla değiştirmenizi tavsiye ederim.. Hatta fuji halka takılmasından anlıyorsanız diğer halkaları da değiştirmenizde yarar var..

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kamışın ucunun bükülmesi diye bir gerek yok.

Bilhassa ip misina kullanıyorsanız, bu sıklıkla olur, kamışın ucu bükülmez.

Hızlı aksiyonlu olmayan bir kamış, yükü tüm kamışa dağıtır. Bu daha sağlam ama daha sağır, daha kısa mesafeye atan bir kamış demektir. Hızlı aksiyonlu kamış ise, sadece uçtan haber verir.

Yani, bu mesele, sizin kamışın ağır, yavaş aksiyonlu bir kamış olduğunu gösteriyor. Bu atışta mesafe ve hassaslık konusunda ödün verip, yerine daha fazla sağlamlık vermesi demek.

Extreme cast, hızlı aksiyonlu bir kamış. Fakat, surf mill kadar sağlam değil.

Buna göre bir değerlendirme yapmalısınız. Bence, hafiflik vs. gibi noktaları da nazara alırsak, surf mill daha iyi bir tercih gibi. Ama bu sadece "bence", sizce veya başkalarınca başka türlü olabilir.

4. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Merhaba ben Extreme cast 4.30 (siyah) kullanıyorum. Kamışın orjinalinde ucu ince ve hassas fakat bu ince ucu geelde tarşırken ya da arabada kırılıyor
    (atarken kırdım diyene henüz rastlamadım). Yemli avlarda ince uç hassaslık anlamında iyi fakat kamışın esas iyi olduğu ağır kurşun (180 -200 gr) atışlarında
    performansı ciddi derecede düşürüyor. Ben dahil bu kamışı kullananların büyük bölümü uç kısımdan 10 cm civarı kestirerek kamışı gerçek peformansı ile kullanıyoruz. Eğer çok ağır kurşun ile uzun süre atış yapmıyor iseniz, size lineaeffe spider surf kamışı tavsiye edebilirim.Hafif ,esnek ve sağlam bir kamıştır.

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bahsettiğiniz durum lineaeffe s-flex 420cm 15kg kamışımda aynı ucu sert ve dik duruyor..
    daha önce aldığım lineaeffe s-flex 420cm 10kg kamış daha esnek ve ucu çok hassas 15kg kaldırabilen modelin eski versiyonu..

10kg modeli atışlarda kırbaç vurur gibi hissettiriyor 15kg olan daha sert esnek değil..
    kamışı dikip gerdiğinizde ucu havaya değil denize bakıyor..zaten 15kg olanın fiyatıda eski versiyona göre ucuzdu..
    aralarında atar farkı var 10kg olan 150gr 15kg olan 200gr

6. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Şikayetçi olduğunuz kamışı 6 aydır kullanıyorum ve hem yemlide hemde rapalada çok memnunum. Piyasada bulabileceğiniz, bu boyda 330 gr kamış yok! Esneme konusuna gelirsek eğer, 220 gr atarı olan bir kamışın esnek olmasını beklemeyin bence. Yemlide kullanırken, boşluğu aldıktan sonra esnememe gibi bir şikayetim olmadı. Yeterli düzeyde esniyor. Extreme kamışlar boğazda çok tutuyor ama rapala ile ağır kurşun kullanıyorken, kendi ağırlığından dolayı çabuk yoruyor.

7. drtolga

drtolga tolga demir

Ben de aynen böyle hissediyorum. Yani gerginlik tüm kamışa eşit dağılıyor.
    Ucunun denize doğru bükülmesinin avantajının çinekopun vuruşunu daha iyi hissetirmeye yaradığını düşünüyorum. Çünkü yay gibi gerilmiş bir oltada mantarlı takıma saldıran bir dişli önce kurşunu kaldıracak bu da oltanın ucunun boşalıp bizim daha net vuruşu görnenizi sağlayacaktır.
    Surfmillin hafifliğine diyecek bir şeyim yok. Ancak bana genel olarak biraz sağırmış gibi geldi.
    Extrem almaktaki en büyük kaygım atarken kırmak ve etrafa rezil olmak :p

8. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    bu kamışı bende kullanıyorum ama gerçek perfonması 150 gramlarda veriyor daha agır kursunlarda uzak atım için cok zor o kadarda sagır degil ya

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    300 kusur gram kamışı karbon olmadan yapamazsın zaten. Karbonfiber'de baya sert bir şey ve sağlam olduğu kadar hissettiren de bir kamış olacaktır.

Ama, bunu elindeyse filan daha iyi hissedersin. Kamışın ucunun oynaması o kadar belirgin olmaz bakınca. Şöyle bir şey diyelim aslen. Balık oradan 10 gr la vurduğunda, hzılı aksiyonlu kamışın 10cm kısmını 2 cm oynatır, yavaş aksiyonlu kamışın bir metresini bir milim oynatır. Aradaki fark böyle anlaşılabilir. El her ikisinide güzelce hisseder, sert karbon malzeme ile. Ama göz göremeyebilir pek.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Genelde onu istavrit yapar. Kurşunu kapınca yukarı zorlar. Lüfer ise, kurşunu hissedince çoğu zaman daha zorlamaz. Sonra ne yapacağı ise belli olmaz, her şey yapabilir.

Bunun çözümü basit. Makineniz uygunsa, ip misina kullanın.

Her durumda, takımı da gezer kurşunlu yaparsanız, hem yakalama oranınız artar.

11. Since1453

Since1453 NoYaN

bende size söyle yardımcı olmaya calısayım elimden en son cıkardıgım (sattıgım) iki kamıstan biri extreme cast idi 4.40/6 yane 4.46 boyu var idi 4 yıldır evde kullanılmıyordu kamıs fazlalıgından sıra pek gelmiyordu 180gr atarlı olan modeli daha .önce 150 gr cok denemistim kamısın kırıldıgından bahsedılnce helede 175 ıle kesin kırarsın denilince deneme atısları yaptım ve avda yaptım yaklasık 40 ın üzerinde atıs yaptım pekte acımam kamısa kırılcakmıs falan diyede :D masallah sapa saglam cıktı yanımdaki yakın arkadasımıda sattım :D kırılanlarını cok duydum bende yanlız snaırsam bunlarda üretim farklılıgı var bagzı tanıdıklarım siyah uclu olan cok saglam kırmazsın diyolar kırmızı uclu olanlar kıırlıyor dediler zaten bendeki extremin üretimi kalmıstı yerine 220 gr atarlısı cıkmıstı ben kendim kullanamdım kullanan tanıdıkalrımda var ucunu kıran gordüm birde cengiz balıkclık yeni extreme getirdi kırmızı 180 gr atarli goruntu olarak hosuma giden bir kamıs ama alıpta kullananların görüşleri önemli eger eski extreme bulabılirsen ki müdavimlei pek satmaz alın derim 175 gr üstü kurusun kullanmıyorum derseniz

12. furunotr

furunotr Haluk

Biraz fiyatlı olsa da var; hatta 10-15 gram daha hafifi...

13. furunotr

furunotr Haluk

İlk gelen partinin sanyorum 2.parçalarında bir problem vardı; sonrakilerde düzelttiler; zaten kırılan oldu mu ücretsiz değişiyorlar biliyorsun...

14. Since1453

Since1453 NoYaN

valla haluk abi arkadas catır catır 175 gr ile calısıyormus birde bana kızıyor boyle bır kamıs vardıda neden daha .nce soylemedın bana diye :D

15. Since1453

Since1453 NoYaN

allahtan cengiz balıkcılık yedek parca vs. konusunda cok iyiler o yüzde bir sıkıntı olmaz yigenime turnafresh almıstık cengizden artık nasıl olduysa ertesi günde ava gittik kamısı kılfından cıkardım en uctakı halka kırılmıs artık arabada giderken biryere carptı diye düşünüyorum. avı bitiridkten sonra ben bir kosu üsküdara gectim :D bayada yogundular satan arkadası buldum abi hosgeldin falan dedim boyle boyle naısl oldu bilemiyorum arabada oldu heral hemen yenisi verdiler. bir ürün alırken mutlaka yedek parca ve serviside gçz çnünde bulundurmak lazım

16. drtolga

drtolga tolga demir

Dün Üsküdar'da Cengiz'e gittim. Surf Mill de yaşadığım sıkıntıdan bahsettim. Şaşırdılar. Genelde iyi bir kamıştır dediler. Çalışankarda biri bu yemli için değil ki dedi....??? Sonra bana extrem in çok uzun bir süre gelmeyeceğini söylediler. Bana Libeaeffe VİP Serisinden Unicast' ın 2013 modelini önerdiler. Türjute için bizim istediğimiz şekilde dizayn edildi dediler. Özellikleri çok hoşuma gitti: Hafif, kapalı boyu çok kısa, ucu ince, 220 gr atarlı. Ben de aldım. Henüz denemedim ama ilm fırsatta izlenimlerimi yazarım.

Linki:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/146281/Lineaeffe-Unicast-Extra-surf-kamis-4-20mt-VIP-

17. Since1453

Since1453 NoYaN

kırmızı yeni model gelmişti vip extreme cast belki stoklarında kalmamıstır

18. drtolga

drtolga tolga demir

Uzun bir süre gelmeyecek dediler.