Lineaeffe Turnafresh 3.90

Konu, 'Kamışlar' kısmında feyizu tarafından paylaşıldı.

1. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Merhaba dostlar,geçen gün arabanın bagajını boşaltırken bir kaza sonucu açılan kamışın (Lineaeffe Turnafresh 3.90) ucuna basarak kırılmasına neden oldum.Hemen Cengiz balıkçılığı arayıp yedek uç olup olmadığını sordum,var dediler.Kısmetse yarın almaya gideceğim ama aklıma bir şey takıldı;bu 3.90 lık kamışımın boyunu vaktiyle alamadığıma pişman olduğum 4.20 ye sadece uç parçasını değiştirerek uzatabilirmiyim? Eğer bu imkan dahilindeyse gerek atarı gerke sağlamlığı gerekse de hassayite nasıl etkilenir bu uygulamadan.

(Teorik olarak olur gibi görünse de kaş yapalım derken göz çıkartmak da istemiyorum tabi ki,yani Dimyat'a prince giderken evdeki bulgurdan da olmayalım değil mi :) )

Konu hakkında uzman dostların yorumlarını rica ediyorum,sevgiler saygılar.

2. busters/istanbul

busters/istanbul eyyüp güven

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme 4.20
    Favori Makine:
    mıtchell armada pro 8000
    En İyi Avı:
    12 kilo aynalı sazan ve 13 kilo yayın
    Feyiz abi orjinalinden şaşma çünkü benimde kamışımım ucu kırıldı bende uzattım sonradan tekrar atarken kırıldı hemde bu sefer uctan ikinci parçayı kırdı. Çünkü agırlık merkezi degısıyor ve bununla birlikte kamısın atarıda etkılenıyor.

3. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme kamış, okuma v system makine bide GS9
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Feyiz bey; öncelikle merhaba.Eyüp kardeşime katılıyorum.Vaktiyle aynı şey benim de başıma geldi.Ben de parça değişikliği ile kamışın boyunu uzattım.Aynı akıbeti yaşadım.Tekrar kırılıyor. Bence de orjinal parçadan şaşmayın.Saygılar sunarım.

4. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    Bir av sırasında kamışımın en üst parçası kırıldı bende o kısmı komple iptal edip alt kamıştan kullanıyordum ama tabiki verimli olmuyordu,daha sonra bir diğer kamışımın en üstteki kamışın uç porsenelinin içindeki yuvarlaktaki o özel parça çıktı öyle olunca misina demirle temas ediyor ve çabuk yıpranıyordu aynı kamışın ikinci kısmının porselen halkası kırıldı böyle olunca kamış atılacak hale gelmişti, internette araştırırken bu parçalarla ilgili web sayfası buldum telefonla aradım yukarıda bahsetmiş olduğum tüm malzemeleri çok ucuza temin edebileceğimi öğrendim ve sipariş ettim ve teslim alıp bütün parçaları değiştirdim şimdi yepyeni ve ilk aldığım gibi oldu yepyeni kamışa sahip oldum. dikkat edilmesi gereken bir husus kamışların halkaları genelde hareket eder bizde sanarız ki sabit olması lazım diye japon ile yapıştırırız. aslında olması gereken böyledir kamışa veya halkaya herangibir birşey olursa iç içe geçmeli olduğu için basitce çıkarmak içindir.
    bu tür durumlarda dolgu uçlar daha sağlam oluyor arzu ederseniz malzemelerin nereden temin ettiğimi özelden yazabilirim. 3,90 nı 4,00 yapabilirsin ama daha fazla uzun tutulduğunda en uç kısmın uzunluğu diğerlerine oranla orantısız olduğu için verim alamazsınız ve kırılmalar devam eder..
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 9 Şubat 2010
  5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

hoşgeldin dostum vallaha kim ne derse desin eski beyaz uçlu lineaeffelerin yerini turuncu ve yeşil uçlular tutamadı nedendir bilinmez ilk çıkan oyster cast çok hoşuma gidiyor uygun fiyatlı surf kamış aranıyorsa güçlü olması için ağır da olması gerek.

6. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sevgili dostlar ilgi gösterdiğiniz,vakit ayırdığını ve yanıt verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Sevgiler saygılar.

7. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Merhaba bendede 390 turnafres var fincanları kırık halkaları bulabileceğim bir adres verebilirmisiniz.

8. nidya78

nidya78 Aydın

Özelden değilde açıktan yazarsanız hepimiz öğrenmiş oluruz. Gizli değilse tabi. :D

Lineaeffe kamışların parçalarını Cengiz Balıkçılıktan temin edebilirsiniz. (Büyük ihtimallede ücretsiz alırsınız. ;)

9. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    200-300 gr sokar balığı :)
    seviyorum ben bu cengiz balıkçılığı yaaaaaw :D