lineaeffe xtreme 4.40m 180 cast surf kamış nasıldır??

Konu, 'Kamışlar' kısmında Seydihan tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ben gecenlerde lineaeffe xtreme 180 cast surf kamışı aldım... sizlere göre bu kamış yeterlimi her tür balık avı icin?? kullananlar varsa aranızda memnunmusunuz??

2. 3182

3182

Guzel kamista bi kere atarken kirildi ortadan artik piskolojik olarak etki altinda kaldim 140 gram bile atarken cekiniyorum abanmiyorum.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gayet güzel bir makinadır forumda bende dahil olmak üzere birçok kullana üye var birde üye olmayanları düşünürsek çok yaygın bir ürün :)ben bu kamış hakkındaki düşüncem ve kullanımım yapabileceklerim hakkında şöyle anlatayım öncelikle yaptıklarımdan bahesedersek kıyıdan ve mendireklerden uzun atış olarak kullanıyorum zargan,izmarit ,lüfer,çupra ,mırmır,avlarında klasik takımlarla gelen balıklardır. spin avcılığı harici çok çeşitli avlar yapabilirisin. hayırlı olsun

4. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ben daha yeniyim balık konusunda ama az cok balık avına gittim ... bu spin ne anlama geliyor ve bu kamış onun icin uygun degilmi ve spin ile hangi tür balık yakalaniyor?? belki sorularim biraz absurt kacabilir kusura bakmayın cok deneyımlı olmadıgımdan :)

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

aslında spin takımlar hepimizin kullandığı ve bildiği açık makara sistemli makaranın ilerigeri hareket eden makinlar ile yapılmış takımlara diye özetliye biliriz bunu soruyorsan evet takımın doğru surf sipin bir takım ama sizin yapmak istediğiniz maket balıklar ile ek ağırlık kullanamdan kıyıdan , iskelede yada tekneden atıp çekerek maket balıklaraı aksiyon verdireke yüzdürmek dersen bahsettiğiniz kamış minik 7-10-15-18 gr gibi ağırlıkları atmak için ideal bir kamş değildir . Fakat siz İstanbulda kullanılan 125- 150gr takıp ağılığın arkasına 1,5-2m misina bağlayıp onun ucunada maket balık bağlayıp atıp çekicem dersen oada ayrı bir İstanbul usulü spin olur ama o takımın asıl mantığı tekneden uzun olta şeklinde gezdirilen sahte yada canlı balığın kıyıdan uygulama şeklidir :) o yüzden öncelikl siz bunlardan hangisini uygulamak istiyorsunuz ?

6. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    evet istanbulda öyle yapıyorlar sahteyi 1.5 2mlik bedene baglayıp oyle atiyorlar... spin icin yani makinam hemen ileri hem gerimi sarmasi lazim?? yanlıs anladm galiba:) kıyıdan avlaniyorum

7. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    seydihan extrem 4,40 ın ucunu kıracağını garanti ederim. ne kadar kollarsan kolla ucunu yanlışlıkla biryere vurursan hemen kırılıyo, ama sana tavsiyem kırılırsa değiştirme ucunu,bendekide 5veye 10cm kırıldı kırılan yere uc taktırdım gayet güzel oldu,şimdi 150 gr rahat atıyor gerçi kırılmadan öncede 150 gr rahat atıyordu. kamıştanda çok şeyler bekleme çok uzağa atarım gibi ben ilk başlarda böyle bir beklenti içindeydim, ama sonra fark ettimki atış çok önemli.:rolleyes:

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kadem aynı kırılma olayını extreme 180 ile 2 kere yaşadım. Sağolsun Cengiz balıkçılık tamir konusunda yardımcı oldu ama kamışa zerre kadar güvenim kalmadı. 100 gr üstünü korkarak atıyorum, bu da atış mesafemi olumsuz etkiliyor. Kırılmayan kamış istiyorum. O kadar isim yaptığına bakmayın, uzak durun derim, şahsi kanaatim.

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ben 3-4 kez bu kamışla gittim ve 150 gr kursun rahatca atiyordu... diger kamişlarla ayni mesafeyi katediyordum

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    ben 300 kere kullanmışımdır herhalde, kendime kırılmayan bir shimano almayı planlıyorum.

11. 3182

3182

Hasan sezon zaten yakinda kapanir yeni sezonda bende shimano alicam sanirsam :)

12. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    kırılmayan kamıs yoktur

13. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    Degerli arkadasim,maalesef lineafee s flex modelini bende aldim hicbir yere vurmadan 125 gr atista kirildi.yillardir kullanirim ilk defa boyle birsey basima geldi.kamisi satan yetkililer benle cok iyi ilgilendiler ve hicbir ucret odemeden 2 veya 3 kez ucu degistirdiler.ancak tum gayretlerimize ragmen atis menzili muthis dustu.simdi arayistayim lineafee ferrari diyorlar ama bu markadan korktum.albastar bosphourus diyorlar ,shimanoda cok pahali sezsiz bekleyisteyim.

14. agungordu

agungordu Alaattin Güngördü

Öncelikle herkese iyi seneler, bol balıklı bir yıl dilerim. İstanbul'a senede bir veya iki kez gelir fırsat bulursamboğazda olta atmaya gelirim. İlk seferinde Anadolu Kavağında kıyıda malzeme malzeme satan bir amcadaki bir kaç kamışı denedim ve onun da tavsiyesiyle DAM Steel Power gönlüme taht kurdu. 3-4 sene önce bu kamıştan aldım. Taşıması, kullanışı hakikaten çok önemli bu tür kamışlarda. Güven konusunda da hiç bir endişem olmadı. Tabii, bir şeyi alırsınız kısmet size denk gelir ya en iyisi çıkır yada en kötüsü, biraz kısmet deyip gözü karartmak lazım. Ama alternatifleriniz arasında bu kamışı da bir elinize alıp bakın derim.

15. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    bende aynı senin gibi çok uzaklara atarım sanmıştım ama olmadı. tabi diğer kullandığım kamışlara göre ciddi fark ediyo atış mesafesi ama asıl önemlisi atış şekli... birde en fazla 150 gr denedim kamıştan sesler gelmeye başlıyo. yani 180 gr atar değerini sağlayacağını (en azından kendim için) sanmıyorum...

16. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    atış şekli derken??

17. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    kamışı sallama şekli diyelim. benim bildiğim üç farklı şekil var (henüz uygulayamıyorum o ayrı :( ) biri hepimizin attığı gibi kamışa yüklenerek, diğeri omuz üstünden omuza yüklenerek bir diğeride tamamen profesyonellerin yaptığı atış şekli -ki bilenler tavsiye etmiyor, insanlara zarar verme olasılığı yüzünden- kamışı başının üzerinde çevirerek yapılan atış şekli. en uzak mesafeye omuzdan destek alarak yapılan atışlarla ulaşılabiliyor ama dediğim gibi eğer daha önce çalışma yapılmadan yapılırsa bu atış kuvvetle muhtemel kamış kırılıyo.

18. murad

murad Murat

İlk kullanışımda kırdım, derhal tamir ettirdim. Aracın içine koyarken tavana çarpıp bu sefer uç kısımdan kırdım. 10 dakika evvel tamir ettirdiğim kamışı tekrardan tamire götürmeye utandım. Bir kaç gün sonra yaptırdım. Daha sonrada pek kullanmadım açıkçası. Neyse felaket tellallığı yapmanın alemi yok almışsınız; güle güle kullanın.

19. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek

Albastar macro'yu tavsiye ederim. Tesadüf eseri indirimdeyken almıştım bu kamışın 4.20 olanını. Çok memnunum. 200 gramı bile çok rahat bir şekilde atıyorum.

20. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    herkes cok iyi kamış dedi extreme icin bende gittim ve 150tl verdim aldım... neyse hayırlısı olsun ne diyelim :D