Öncelikle herkeze merhabalar.Bu gün spin kamışlara bakarken Lineaffe 10 Kilos Spin Kamışa rastladım fiyatını sorduğumda inanamadım.küçük bir defosu olduğu için baya uyguna aldım.Malum spin işinde yeniyim ve acemiyim.Siz spin ustalarından bu kamış hakkında yorum bekliyorum ve birde yine bu kamışa uygun 50 tl civarı bir makina arıyorum.yorum ve önerilerinizi bekliyorum.Çok sağolun. Buda kamışın kendisi: http://www.balikmarketim.com/?urun-5908-LiNEAEFFE-10-KiLOS-SPiNNiNG-270-cm-up-to-60-OLTA-KAMISI.html
Öncelikle hayırlı olsun, "60 gram aksiyonlu" atış gramı biraz fazla geldi, üstünde kaç ile kaç arası yazıyor ? Örn: 40-60 gibi mi ?
Erkin kardeşime katılıyorum sanırım atarı 30-60 gr arası biraz fazla geldi av bayiisinden aldıysan hemen degiştir 10-30 gr atarlı falan alırsan daha iyi olur bence
Yani bu kamış. http://www.hemenav.com/Spin-Kamislar/LINEAEFFE-10-KILOS-SPINNING-240-cm-up-to-30-OLTA-KAMISI.aspx
Anıl kardeş, güzel bir kamışa benziyor, biz karadan atçek için 5-25'arası öneriyoruz ama önemli olan avcıyla oltanın bütünleşmesi birazda, kamışın sertliği nedir ? yani çabuk bükülüyormu yoksa sert mi ?
valla ucu 10 kg kaldıran bir kamışa göre çok hassas.Hatta ilk yokladığımda 10 kg nasıl tartar demiştim bu kamış.
kisisel fikrim bir kamisi degerlendirirken kac kilo kaldiracagi ile degil hem atar degerleri hem de kullanim rahatligi acisindan degerlendirmenin daha faydali olacagi yonunde. sonucta spin avciligi uzun sureler (3-4 saat) surekli hareketi gerektiren zor bir displin. burada makine kamis ve misina kombinasyonunun avcinin konforuna yonelik olmasi gerekiyor. yoksa hicbirimiz 10 kiloluk bir baligi kamisa guvenerek havaya kaldiramayiz. onemli olan kamisin makineye-kullanim amacina ve avciya uyumudur. e tabii bi de maddi kismi onemli )))
Serhat usta konuştu, kesinlikle katılıyorum, ayrıca bi ara 9-10 gr'lik sahtelerle atış yapmayı deneyip tecrübeni paylaşırsan iyi olur, en azından bizimde bi fikrimiz olur söylediklerine göre..
Kamışı elime alıp bakmadım ama, yazılanlardan anladığım kadarıyla, spin işine çok uygun bir kamış değil. Sahteye aksiyon yaptırmakta pek başarılı olamayacak gibi bir his var içimde. Be belki, yüzen büyük damaklı, tombik sahtelerle turna avlamak için uygun olabilir gibi düşünüyorum.
10kilo kaldırırından ziyade, bana kalırsa atar aralığı çok çok önemli. Yeri geldiğinde 30 gr üzeri sahteleri kullanıyoruz? Tabi bunun yanında ergonomikliği ve sap uzunluğu da bir okadar önemli. Makine ile uyumunu da unutmamak lazım tabi
Test konusunda şöyle bir video var. http://www.youtube.com/watch?v=rVh2owuyjx0 Tabii, her zaman dediğimiz gibi bu hobi, tek makina ve tek kamışla birazcık kısır kalır. Zamanla, özellikle kamış konusunda değişik boy ve aksiyonları olan 3-5 kamışın olmazsa olmazın olacaktır. Güle güle kullan.
Tevfik abi 3-5 kamıştan ziyade atar aralığı ideal 2 kamış ile bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum Aksi halde masraf büyüyor
Atar değerinin levrek için uygun olduğunu düşünüyorum.Zaten levrek için attığımız sahteler genelde 10 gr üstü sahteler.Hele birde ges vb. sahteler kullanırsak ağırlık dolayısıyla dahada artıyor.Bunu almadaki ikinci sebebim ise fiyatının çok uygun olmasıydı.Uygun bir makina bulup en kısa zamanda sahte deneyimimi sizlere bildireceğim
Çözülmez, Çağrı kardeşim çözülmez. hihi Çözülseydi, o meşhuurrrr broşür oluşmazdı. Sadece at - çek stili için belirttiğiniz gibi, ideal 2-3 uygun kamış yeterli olacaktır. Fakat ilerleyen süreçte bunun teknesi var, kayalık yerler var, iskelesi var, sığ sahil alanlar vs. vs. var. Zaten dikkat ederseniz '' zamanla '' ibaresi kullandım. Zamanla da, bunların hepsi kesinlikle oluşacaktır. Bunlar içinde, en sağlıklı değerlendirmelerle, en ideal tercihleri yapmak gereklidir. Masraf ???? İnsanda psikolojik bir rahatlama sağlıyor. Deşarj ediyor insanı.hihi Tecrübelerle sabittir. :thumb: :thumb:
Çok sağolun defosu alt kapağı yok yani dipçiğin en altındaki kapak ama ona plastik kapak ayarladık süper oldu bakıyorumda hala makine önerisinde bulunan yok
50 tl için hyperloop gibi makineler alınabilir. Ama bu kamışa hiç değilse bi (spronun forumda tutulan modellerinden olan) passion yakışır. 25 lira daha verip passion al bence dostum. İnceledim güzel makine.