Saglamlık Açısından Shimano Surf ve Lineaffe Surf arasında kaldım hangisi daha uzun ömürlüdür daha kalitelidir ?
Marka olarak kıyas yapmak çok yanlış.. desenizki shimano şu model kamış ile lineaeffe şu model kamış hangisi iyidir o doğru olur ancak.. ben aynı fiyat aralığındaki lineaeffe surf kamışların shimanodan geri olduğunu hiç sanmıyorum..
Kıyaslanır kıyaslanır. Hem de bal gibi kıyaslanır. hihi Kişiler, yeri gelince, hacı Murat'la bile kıyaslıyorlar. Tabii burada önemli olan, arkadaşın hangi ürünü, kaç liralık bir bütçe ile almak istediğidir. Yoksa, o mu ? Bu mu ? dersek, neticesi ve amacı pek sağlıklı olmaz.
Benim gördüğüm kadarıyla, surf kamışlarda, lineaeffe, shimano'dan baya baya daha iyi. En azından, aynı kalite malzeme onlarda yarı fiyata alınabiliyor. Fakat, spin kamışlarda filan Shimano'ları mümkün değil tutmaz. Burada elbette lineaeffe'nin 60 TL'lik sopalarından değil, 200 TL gibi fiyat olan şeylerden bahsediyoruz.
Yorumlarınız ıcın ilgilendiginiz icin tesekkurler bütcem 150-200 TL arası Surf kamıs yalnız Uzun omurlu saglam ve uzaga rahatlıkla atabılcegım dengeli kamıs bu bılgılere gore yorum yaparsanız ? Tesekkurler
Bulabilirseniz Salina 3 parça öneririm. 200 gr. atarlı 430 cm. Boğaz'da rapala yapanlarda sıklıkla görebilirsiniz. Bir problemle karşılaştığınızda pazar günü bile çözüm bulabilirsiniz.
hocam ben burdan değerli abilerimizin tavsiyesiyle Lineaeffe spider surf modelini aldım çok memnunum.ama daha çok bütçem olsaydı daha farklı modellere ve markalara yönelebilirdim.sende bütçenin yazarsan ona göre yorumlar gelicektir.
Surf, stilim olmazsa da, bulunduğu yerde şöylesine incelediğim ve her tarafından al benisi akan bir kamış. İnceleyerek ve yerinde görerek karar vermelisiniz. Sanırım Cengiz balıkçılıktan pazarlıkla 200 liraya rahatlıkla alınır. http://www.avmarketi.com/asp/product/146282/Lineaeffe-Tournament-surf-kamis-4-30mt-VIP- Kapalı boyu fazla dersen, alternatif olarakda, http://www.avmarketi.com/asp/product/146281/Lineaeffe-Unicast-Extra-surf-kamis-4-20mt-VIP- Ya da, Shimanonun Alivio serilerinden şu kamışı değerlendirebilirsin. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ALIVIO-DX-TELE-SURF-420-MT-170-GR-pmu848.html Tabii, kamışların tamamı Çin menşeilidir.
gördügün kadarıyla shimano kamışlar son zamanlarada oldukca kalıtesiz bu alt ve ust seviye kamışlarındada boyle nedeni nedir acep bilinmez...
Aslında gene iyi Shimano, kamış alanında. Fakat biraz pahalı. G.loomis'i aldıktan sonra, baya bir kalite ürettiler o birikimle. Ama kalite yatırımlarını bize hitap eden segmente, surf vs.ye değil, spin'e yatırdılar. Ha tek spin değil, harika jig, bilhassa butterfly jig vs. kamışları da var. Ama bizdeki avcılık, bize özgü bir şey. Buna özel donanımlar gerekiyor ki, yok pek fazla. Aslen hiç kimse, 100m'ye 150gr kurşun atıp, 150gr çekemeyen balık tutmayı planlamaz. Bu bize mahsus. 150 gr kurşunun arkasına kaşık, sahte filan takıp boyuna at-çekte yapmaz, aslen akla ziyan bir şey. Tam bir şu çılgın türkler vakası. Bu koşullara uyacak ne makine, ne kamış üretiliyor aslında. Hoş, ne olabilir ki, bunun için, bu da başka bir soru.
http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/709 Şu linkteki malzeme kalitesinde ve yarı fiyatına hangi kamışı varsa Lineaeffe'nin söyle hemen alalım... 155000 JY.... Yani aşağı yukarı 3000 küsur lira; bu arada Japon yeni de düşmüş... Yoksa 4000 küsur lirayı falan buluyordu...
Shimano kataloğuna bir daha göz at istersen; benim beğendiğim birkaç ürünü var mesela ve son derece kaliteli ürünler; fiyatlarını bilemem ama sıkı kamışlar... Bir de kağıt üzerinde değil; yerinde inceleyerek hatta deneyerek anlaşılabiliyor bir ürünün kalitesi... Zaten hep ne diyoruz Boğaz'ın pekçok bölgesi çok zor... Yok efendim İtalyan bilmemkim bacağım kadar balık tutmuş; yok Amerika'da 1,5 metre kofana tutmuşlar... Gelsin bir gün bizler ile Boğaz'da bu disiplinde bir tane sarıkanat tutsunlar da göreyim maçalarını... Görsünler TÜRK'ün gücünü... Uploaded with ImageShack.us
Haluk abi sen iç pazar için ürettigi ürenlerden bahsediyosun onlara diyecek bişeyimiz yok elbette fiyatlarda o biçim zaten ama avrupa versiyonları bana hiç iyi gelmiyor bu bizim avlanma sitilimizden kaynaklanan bişey degil son zamanlardaki ürünleri hep şişirme yapmış kamışı hoşumuza gidiyo aksiyonu bize uygun hani beyendik bi kamış ya uçuzda degil ne oluyor kamış uzadı yok çıktı iki parça oldu bazısının dibi çıktı keten aradılar sen biliyosun bazısı kırıldı alırım italcanna mı kafam rahat
2 mm. uzadı evet; ama o tadda bir ürün bulamıyorum; bulsam gene alacağım bir tane... Evet Italcanna ile kıyaslayabiliriz Shimano kamışları; Lineaeffe ile değil; Lineaeffe'yi de küçümsememek gerek; ilk onlar ile tanıştı Türkiye surf kamışlar ile; fiyat-performans oranları da oldukça iyidir; daha da iyisi koç gibi distribütörü var arkasında; bir problem oldu mu parçası v.s. kolaylıkla bulunabiliyor...
disbiritörleri gercekten çok iyi mallarının sonuna kadar arkasındalar her şekilde sorunu çozerler muşteriyi memnun ederler ama uzayan kamşın parcası nerde yok sorunmu sankim spine kullanırsın 2 parca olunca artık