Lodos esti, İstavrit geldi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Beklenen istavritler sonunda kendisini gösterdi. Cumartesi sabahı hava uzun aradan sonra ilk kez lodosa dönmüştü. Yurtdışından gelen balık meraklısı arkadaşı alıp Arnavutköy'e götürdüm. Onun şansına çok kuvvetli balık vardı. Sabah saatlerinde sahil de biraz tenha olunca çok iyi bir av yaptık. Genelde iri ve ortaboy istavrit, arada iri sardalya ve tek tük mezgit geldi. Çaça, hamsi ve gümüş tamamen kaybolmuştu. Öğle saatlerinden sonra da balık devam etti ama çok kalabalık basınca av eziyete döndü. Duyduğuma göre bugün aynı balığı yapmamış. Biz bugün toplam 9 kişi yakalanan balıkları mangalda pişirip yedik.

Bu avdan sonra arkadaş başka balığa devam etmek isteyince mekan değiştirip yine Boğaz'ın Avrupa yakasında birkaç tane canlı teke çıkartıp eşkina denedik. Saat 8-11 arası hiç vuruş alamadık. Bu arada bu mevsimde yukarı çıkan iri balıkları düşünerek çelik telli sağlam bi lüfer oltasına en büyük istavritlerden birini şakşak yem yaparak komple attım. Hem akıntı çok fazla olduğundan hem de gözümüz eşkina oltasının üzerinde olduğundan lüfer oltasına çok bakamadık. Bi ara yemi kontrol için çektiğimizde aşağıdaki gibi geldi. İstavrit'in iriliğine bakılırsa oldukça iri bir lüfer ısırmış. İlgilenen arkadaşlar bugünlerde deneme yapabilir.

2. webokur

webokur cihangir

çok güzel bir gün olmuş. tebrikler.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrik ederim. çok güzel raporolmuş harika istavritler. elinize sağlık.

4. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.50, okuma V-System, Shimano Alivio CX surf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 60, Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    istavrit ≥ 13 cm, levrek≥ 18 cm, lüfer ≥ 25 cm.
    Guzel bir av ve guzel bir rapor olmus. İste boğaz böyle olmalı dedirten cinsten. İstavrit'i de özlemistim iyi geldi.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    maşallah tebrikler istavrit başladı demek :) haftaya kısmetse ben de sezonu açarım :)
    güzel avların daim olsun aret :)

6. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    MasALLAH gozumus acıldı dostum guzel rapor...

7. oguzdrk

oguzdrk oğuz

Favori Kamış:
    lineaeffe planet
    Favori Makine:
    erma star 60
    En İyi Avı:
    mezgit 1250 gr
    inş bostancıyada gelir bunlar:D

8. polopolopolo

polopolopolo cihan

Gerçekten güzel bir av olmuş tebrikederim.

9. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Balığın gözüne vurmuşsunuz resmen, tenrikler...

RASTGELE

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Ey maşallah çıtır çıtır.. hasret kaldım be şunun tavasına..afiyet olsun kardeşim

11. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

oof of..şu manisaya deniz ne zaman gelecek..içim kararıyor artık,denize giderken arkadaş bulmaya çalışmaktan..tek başınada masraf çok oluyor...deniz kenarında yaşayan arkadaşlar,çok şanslısınız bunu bilin..

paylaşım için teşekkür ederim.

12. istavrit

istavrit Boğaç

Aslında bir zamanlar bu sitede çok sağlam bir Manisa grubu vardı

Aret tek tük lüfer haberleri geliyor ama tamamen kısmet işi ,tekne ile lüfere bakmak bu mazot parası ile her delikanlının harcı değil şu sıralar

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler arkadaşlar

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Aret kardeşim, bereketli bir av ve memleketimin balığı istavriti çok özledeim, afiyetler olsun.:) :) :)

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler değerli üstadım. Babamın emekli bir arkadaşı var, eskiden İstanbul'da her hafta sonu balığa çıkardık. Emekli olduktan sonra sizin gibi Ege'ye yerleşti. İzmir'in Çandarlı kasabasında... O da sizin gibi sürekli levrek, uskumru, mercan, palamut, karagöz gibi balıklar yakalıyor. Ancak ne zaman konuşsak istavritten bahseder. Yarım kilo Boğaz kıraçası için orada tuttuğu tüm balıkları vermeye hazır. Ben de ne zaman İstanbul'a gelse kendisine Boğaz'dan istavrit götürmeye çalışıyorum. Şu anda da burada, bu balıkların da bir kısmı ona gitti :)

Saygılar

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Lodos bereketiyle gelmiş, güzel balıklar, afiyet olsun Aret.

Şakşak hırsızlı değil mi, farkedemedim? Tek iğne değilse ise affetmezdi lüferi.
    .

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler abi.

Şakşak hırsızlıydı, alt iğne 1 numara ve tamamen boşa çıkmış ama nedense balığı yakalayamamış. Ya da yakalandı ve kurtuldu, çünkü çok akıntı olduğu için takım oldukça uçmuştu ve ucu sürekli oynuyordu. Vuruş olduysa da farketmek mümkün değildi.

18. simendifer

simendifer Sennur

Güzel istavritler Aret. :) Affetmemişsiniz, hemen oracıkta yemişsiniz bakıyorum, afiyet olsun. :) Lüfere gelince, sağlam ısırmış istavriti. Şakşak değil de yaprak olsaymış yakalarmışsın sanırım. Ama işte nereden bileceksin. Kısmet denizinmiş lüfer konusunda, bir dahakine, kaçırdığından daha irisi oltana gelecektir eminim. Dahasına rast gelsin. :)

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Şennur, daha iyi avları sana dilerim. Yaprak yeme vuruş olursa balığın yakalanma olasılığı daha çok oluyor ama şakşak yem daha çok vuruş alıyor. Muhtemelen lüfer yaprak yeme pek yüz vermezdi, şakşak çok cezbedici oluyor, ben de çoğunlukla şakşak kullanıyorum. Balığın gelmemesine de üzülmedim çünkü bu mevsimde yumurtalı oluyorlar, yakalansa pek çok yumurtası ziyan olacaktı. Lüfere artık Eylülden sonra bakacağız, umarım 1-2 tane de benim oltama takılır, fazlası değil:)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu avda aretin yurtdışından gelen balık arkadaşı bendim:) cidden de istavritteki o ıssırıgı ve hırsızın boşa çıkmış oldugunu gorunce dehşete kapıldım :) kamışı 50-60 metre civarı 135gr kurşunla savurmuştum fakat azgın akıntı nedeniyle takım uçtu gitti muhtemelen bir kayaya sıkıştı kaldı. epeyi bi sure ilgilenmedik ara sıra göz ucuyla bakmak harici. takımı kurtarmak için 300 metre kadar akıntı yonune yuruyup zar zor takımı kurtardım fakat yemin içler acısı durumunu gorunce içimden bir 'tüh kaçtı kofana' diye geçti.