Merhaba Arkadaşlar 2 haftadır hem işlerim nedeniyle, hemde işlerimi ayarlasamda yem bulamadığımdan dolayı balığa gidemiyordum. Sonunda bu haftasonu balığa gidebildim Yemler çupra için sardalya ve madya, mırmır ve levrek için mamun İğneler mustad 505-1 ve 1/0 2 sörf ve bir kısa kamış oltamı Sabah 5.30 gibi suyla buluşturdum ve bir saat kadar küçük balıkları besledim 2 de sargoz yakaladım ama küçük olduklarından geri saldım. 7 civarı 2 güzel mırmır oltama geldi. Birde küçükçe mırmır suya iade edildi. saat 8 gibi ilk çupra geldi Sonra 1 saat kadar tık yok sonra bir vuruş.. Oltayı çekerken diğer sörf kamış lodosa rağmen yatmaya başladı.Topladığım oltadaki balık nerdeyse kıyı suyuna gelmişti, kamışı bırakırsam balığın dalgayla beraber kaçması muhtemeldi.Diğer balığın kamışı götürmesi ihtimaline karşı tetikte durup alel acele takımı toplayıp çuprayı kıyıya aldım ve hemen diğer kamışı toplamaya başladım. Kendi deneyimlerime göre çupra 2 yerde sert basıp kafa atar: 1. misinayı sarmaya başladığınız anda 2. kıyı suyuna girdiği anda..Bu oltanın ucundaki balık 70 metreden öylebir bastıki bir anda sezonun en büyüğünü olduğu kesin olmakla birlikte belkide kendi rekorumuda geçebilecektim.Az açık kalamada güç bela (güç bela diyorum makinem ryobi proskayer 800-900 grlıkları ispari gibi getiriyor) 15 mt. anca getirmiştim ki ağırlık bir anda boşaldı ... 1 numara iğne küçük geldi yine .. Muhtemelen dudağından yada yanağının ucundan yakalamıştım, kurtuldu gitti.. Diğer kamıştaki iğneler 1/0 dı o takıma vursaydı büyük ihtimalle alırdım.napalım kısmet değilmiş .. Takımları tekrardan yemleyip attım.5-10 dk içinde titrek bir vuruş oldu.Gelen günün trofesi ; toraman bir kupa.. Saat 10’a kadar bekledim başka vuruş olmadı.Rüzgar ve dalga çok sertleştiği için toplanıp eve döndüm. Çupralar sardalya,mırmırlar mamun ile yakalandı. Bu arada yakaladığım kupa, bu yaşıma kadar kıyıdan yakalayabildiğim en büyük kupa Çupranın biri karnında iğneyle geldi toplu resimde net olarak görülmüyor Herkese keyifli avlar dilerim
yinede güzel balıklar almışsın tebrik ederim kaçan balık hep üzüyor zaten ben karaya alıp kaçırmıştım dün..bunun acısı daha kötü oluyor
Tebrikler ÖNDER abi yine harika bir rapor Kaçan balığa üzüldüm doğrusu ama sonuçta balık iğne seçmiyor bu büyük bu küçük diye nerden bilecektin diğer takıma vuracağını yada vurmayacağını kısmet işte bir dahaki sefere nasip olur inşallah sevgiler abim Bu arada guppes yani (KUPA) cidden çok iyi levreğe yüzdürmek için canlı izmarit guppes yakaladığımızda bazen çok irileri denk geliyordu ama bu kadarda değillerdi
Teşekkür ederim kaçan trofe olmasaydı okadar üzülmezdim ama aslında insan yakaladığı balıktan çok kaçırdığı balığı daha çok hatırlıyor.Biran önce birdaha olta sallamak için motivasyonda sağlıyor.Kaçan balık bir dahakine sizede banada nasip olur İnşallah
Teşekkür ederim arkaddaşım Yeni daiwa makinanla güzel avlar yaparsın İnşallah. Seneye bende niyeti bozdum elindekinden bulabilirsem kısa kamış için bende alıcam bir tane. Daha güzelleri sana gelsin
Kaçan balığa üzülme, olur böyle şeyler, karnında iğneyle gezen diğer balık gibi o da bir gün tekrar oltanı ziyaret edebilir Gayet güzel av olmuş, tebrikler, afiyetle.. :clap2:
Teşekkür ederim Berkan Abi Nedemişler ''kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgara'' Önümüzdeki hafta sonu Balıkesire kayınpederlere gideceğim.Kaçan çuprayı yakalayıp kayınpederlerde pişirip 4-5 kişi yeseydik iyiydi Kısmet olmadı, ilerde İnşallah.. Daha güzelleri size gelsin
Tebrik ederim hemşerim güzel av olmuş:thumb: Kacan balıklar seninde dediğin gibi motivasyon için şart. Ben geçen hafta yağmurdan, bu hafta da kısmetim olmamasından dolayı boş geçtim. Ama abim güzel bir levrek aldı. Daha iyileri rastgelsin...
Teşekkür ederim hemşerim Bu soğuklarda balığa giden herkes gönlündeki balığı yakalamayı fazlasıyla hakediyor. İnşallah sende birdahakine yakalarsın. Abinide yakaladığı levrek için tebrik ederim