Merhaba arkadaşlar, Balıklarla köşe kapmaca oyunumuzda bu yılki en şanslı günümü bu gün yaşadım. Yağmur tahminleri ve lodos fırtınası yüzünden oldukça kararsızlık yaşayıp gittiğim av sonucu: 27 çinekop-sarıkanat, 4 iri istavrit. Bugün isteyen 10 kilonun üzerinde kıraçayı rahatlıkla yakalardı, neyse ki çinekop olduğu için kemse yemlik ihtiyacı dışında kıraça yakalamadı. Av yerine erken saatlerde gittim ancak hiç balık yoktu. Lodos fırtına şeklindeydi, oldukça büyük tekneler bile Marmara istikametine doğru gidemeyip geri dönmek zorunda kalıyordu. Boğaz'ın yüzey kısmı azgın bir nehir gibi Karadeniz yönüne akıyordu, alt kısımda ise akıntı bildiğimiz yöndeydi, oltaların üstü sola uçarken altı sağa uçuyordu. Öğle saatlerine kadar hiç balık alamadık. Rapala, çapari ve yemli denemeleri sonuçsuz kaldı. Öğle saatlerinde ise kıraça birden kıyıya sıkıştı. Oltayı denize indirip çeken 6-7 tane kıraçayı çekiyordu. Derken bu 4-5 metre suda bile istavritler yarım gelmeye başladı. "Ne oluyor" derken güzel bir çinekop akını ile karşı karşıya olduğumuzu anladık. Çaparilerin altına birer fırdöndü takıp küçük mantarlı yarım metre çinekop takımı ekleyerek açığa göndermeye başladık. Bilen bilmeyen herkes arka arkaya çinekopları alıyor, duyan geliyor, ortalık tam bir bayram yerine döndü. Balığı tutmak mesele değil o kadar kişinin arasından oltayı atıp dolaştırmadan çekmek mesele. Neyse ki sağımda solumda efendi insanlar vardı, birbirimize yardımcı olarak hepimiz nasibimizi aldık. Öğleden sonra balık adeta çıldırdı, mantarlı takımlara ikişer ikişer gelmeye başladı. Çapari deneyip daha fazla yakalamak isteyenler ise hiç balık alamayıp tekrar kurşun altı takıma döndüler. İstavrit çaparisinin altına takılan bu takımda sanırım alttaki yem çaparideki küçük balıkları kovalayan bir istavrit gibi gözüktüğü için çinekopa çok çekici geliyor. Ayrıca tek tük de olsa istavrit tüylerine de çinekop veya iri istavrit gelebiliyor. Benim için bu senenin favori takımı bu istavrit çaparisi altı mantarlı çinekop takımları oldu. Ama çekerken bekleye bekleye çekildiği için, bir de karışmalar çok olunca bugün çok fazla takım kestirdim. En kalın takımları takmama rağmen çinekoplar 6-7 tanesini kestiler. Biraz da resimler anlatsın:
aret tebrikler bana askerden önce çubukludaki avlarımı hatırlattın bende bu yöntemle çok güzel sarıkanat ve istavritler almıştım. umarım daha güzel avların olur görüşmek dileğiyle..
tebrik ederim Aret zaten bilirsiniz karışık bir havada , karışık duygularla , birazda acabamı ki derken , eğer bir hamle yapıp binbir zahmetlerle av yerine gidebilirseniz mutlaka bir şeyler oluyor...biz de oradaymışız gibi o anları yaşadık sanki..sunumunuz muhteşemdi teşekkür ederiz. bu günler de bogaz kıyılarını her turlu araştırıyorum ve sizden bir ricam var av yerinizi belirtebilirseniz cok sevinirim. saygılar sunarım