Selam arkadaşlar, Bir süredir bu tarz at çek makineler ile ilgili araştırma yapıyorum, Shimano Curado'dan yurtdışından bir tane sipariş ettim, o gelene kadar da denemek amaçlı yukarıda görünen Banax marka makineden bir tane edindim ve haftasonu deneyeceğim. Makine 215 gram ağırlığında, 2,10 Abu Garcia 10-30 gram atarlı sert aksiyonlu, çıkrık makine yuvası olan bir kamış ve 0,14 örgü misina ile kullanacağım. Seyrettiğim videolarda kullanımının alışılagelmiş makaralı makinelerden farklı olduğunu, alışana kadar zorluklar yaşanabileceğini gördüm. Sorum şu, Bu tarz makine kullannan var mı, artıları ve eksileri nelerdir? Tecrübesi olan arkadaşların paylaşımı beni ve bu tarz makine almayı düşünen arkadaşları aydınlatacaktır
İnşallah yanlış bilgi vermem ama çıkrık makina oldupunu düşündüğüm bu makinalarda at çek sırasında misina sarma problemlerinin olabileceğini zannediyorum.Derin su avlarında kullanımı daha uygun olabilir.
Halil sağol, Ama bu low profile baitcasting makineler, normal çıkrıklardan farklı ve sadece sahte ile atçek avında kullanılıyor, ama atış yaptıktan sonra sahte suya düşse bile makara dönmeye devam edip , misina ters yönde misina üstünde tur atıp dolaşabiliyor diye biliyorum, tabiki alışana kadar elle fren yapılması gerekiyor zannediyorum
ben kullanıyorum...daiwa procaster-z hla 103...alışınca çok zevkli her konuda yardıma hazırım... youtube a how to cast baitcasting reel yaz...özellikle mike webb i izle...backlash(kuşyuvası) olayı çok yaşayacaksın ama çok kolaylıkla altından kalkacaksın...bu konuda her türlü yardıma hazırım...bu arada makinada manyetik fern var mı...
sağol Selim abi, Turgay'da aynı tavsiyede bulundu, deneyeceğim abi, fakat 0,35 0,40 mono ile 15-30 gram arası sahteleri atabilir miyim?
Murat abi bende bu makinaların videolarını izleyince hayran kalmıştım ama biraz araştırma yapınca bu makinaların genellikle tekneden nokta atışı yapmak için kullanılıyormuş. Sahteyi uzağa atmak için çok uygun bir makina değilmiş. Ayrıca bu baitcast makinalarının sanırım hepsinde bir sistem varmış: Yemi attıktan sonra sarma kolunu hafiften öne itince mekanizma kitleniyo ve misina salımı duruyormuş. Ya da dediğin gibi parmak freniyle frenliyormuşsun. Ama kullanımı çok zevk verir bundan eminim Senin deneyimlerini dört gözle bekliyorum haberin olsun
Elinin alismasi icin kalin misina ile talim atislari yap,göreceksin ilk atislarda sayet hic bu makinelerden kulanmadiysan misina karisacaktir,örgü misinayi acmak cok daha zor monodan,ince misinayi kalinina görede acmasi zor onun icin talim atislarini kalin mono ile yapki misina karisinca daha rahat acasin,ilk önceleri sahte filan atma zaten,misinanin ucuna 30-40gr lik kursun tak ve deneme atislari yap,daha sonra elin alisinca istersen ince mono yada örgü kulanirsin...
Anladım abi sağol, hafta sonu çanakkalede kullanmak istiyordum avda, neyse diğer takımları kullanırım , onunlada talim yaparız
Ahahahah Tamam abi sustum Ama kullananlar öyle söyledi. Belkide onlar atamıyordu Ama gerçekten en kısa zamanda izlenimlerini bekliyorum. Eğer iyi dersen alabilirim bende. Çünkü duruşu,kullanımı çok harika görünüyo
Yine mi Banax? Tabi ki Banax olacaktı, ya ne sandın. Muratım hayırlı olsun. Seni gidi seniii, burnuma levrek kokusu geliyor. Yolculuk ne zaman yarın mı, Pazar günü mü?
Teşekkür ederim Nuri abi, Diğer aldığım balzer spin makine ile banax geleneğini bozmuştum, Ama bu yine banax oldu , seviyorum abi konuyu okuduğunu gördüm abi, ne zaman yazacaksın diye bekliyordum, Kısmetse yarın geç saat yola çıkacağız abi, pazar erken saatlerde avdayız
Yolunuz-iziniz açık olsun. Güzel gönlünüze denk güzel balıklarla hasbihalinizi daha şimdiden sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Rabbim rast getirsin. Ekipte kimler var diye sorasım da geliyor, ne yapayım. PM kutum müsait abici.
Sevgili Turgay ve Selim abi, tekrar teşekkürler, Pazar günü Çanakkalede yeni makine ve kamışı deneme şansım oldu, tavsiyeleriniz pek dinlemedim , ama baitcasting makine kullanımı ile ilgili Turgay'ın verdiği linkteki videoları ve daha bir çok videoyu cumartesi gecesi saat 3:00'e kadar seyrettim, 0,14 örgü doladığım makineyi ilk atışımda 5-6 metre atabildim, 2. atışımda ise tamamen bir kabus gibiydi, misina makara üzerinde 6-7 yerden karışmıştı, ve ucu bulunamıyordu, biraz uğraştım, 2-3 metre kadar fire verdim, ve tekrar sararak atışlara başladım, öğlen saatleri geldiğinde, istediğimden daha fazla uzaklıklara, tek kolla ve rahatça, dolaştırmadan atışları yapmaya başladım, makineyi çok sevdim, hafif olması çok büyük avantaj
Yani abicim deneyimlerine dayanarak, bu makinayla güzel bir takım yaparak gönül rahatlığınca ve zevkle avlanabilirsiniz diyormusun?
Rapala tanıtım videolarını izleyipte bu makinelere ilgi duymayan var mı bilmiyorum ama ben de onlardanım. Murat abi iyice kendini geliştirsin bilesin, raporları düşmeye başlasın foruma inşallahta biz de biraz daha cesaretlenelim..