LRF Kamış..

Konu, 'Kamışlar' kısmında Ozgun06 tarafından paylaşıldı.

1. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

akşam mesai çıkışı yeni uygun fiyatlı kamışımı almaya gitcem.. yanlız aklımda 3 kamış var..
    -shimano spinjoy 180 cm olan 3-15 atarlı
    - spro boxer 180 cm olan 5-25 atarlı
    - spro prion power 180 cm olan 5-25 atarlı
    hepsinin fiyatı aynı, shimano çok hafif atarlı olduğundan daha uygun gibi geldi bana lrf için.. tavsiyesi olan?

2. Plankton

Plankton Salih

Merhaba..
    Benim dikkatimi çeken spro boxer 20 TL imiş.:)
    Kullan at misali güzelmiş aslında.Yazın 3 ay kullan (kırılmaz ise) sonra at. :D
    Aklınızda shimano var sanırım.Shimano Light modeli.
    Ultra lightı var mı acaba bakmadım ama varsa ona da bakınız.Kullanacağınız sahteler kaç gr ona göre ikisi arasında karar verirsiniz. L veya UL olarak. :)

Rastgelsin.

3. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

merhaba Salih :) shimano ultra light dediğim, birde 165 cmlik var o da ultra light onunda atarı 2-10.. zaten lrf yi yazın tatilde kullancam ayvalıkta.. ama kırılmaz ise tatlı suda da kullanırım :) shimano hafif lrf silikonları daha iyi atar gibime geldi o yüzden aklım onda.. bakıyorum şimdi zaten mesainin bitimine 2 saat kaldı :D:D

4. Plankton

Plankton Salih

Zaten diğerlerinde bu L-M-H gibi ibarelerde gözükmüyor.Yada ben farketmedim.Silikonlar hakkında bilgim yok ama mesela 1-5 gr ağırlıklarında ise silikonların UL olanını almak daha faydalı olur diye düşünmekteyim. idk

Son dakika yada sen almaya gittikten sonra güzel bi öneri geliyormuş :D

5. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

aynı fikirdeyiz.. teşekkür ederim :):)

6. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
  7. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

Şükrü arkadaşım bak bu da çok iyi.. işin daha güzel yanı anadolu av marketine çok yakın oturuyorum.. dün bulamadım zaten yazdıklarımı, bugün gider bu önerdiğinede bakarım.. ama aklımda şu vardı, şimdi lrf silikonları çok hafif ve kamış için de ultra light uygun oluyor.. light kamış alıp spin içinde kullanabilirmiyim, yani 3-15 yada 5-25 atarlı bir kamışla 1-2 gramlık slikonları atarken yeterli verim alınır mı?
    önerdiğin kamış da 70 gram.. saatlerce salla dur :):):)

8. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Ben lrf icin cormoran red master 3-28 aldim, spin'de ve light jiglerle de kullanmak istedigim icin, henuz ava gitmedim ama silikonlari atmak icin uygun gibi geldi bana, zaten lrf'de uzun mesafeli atis yapmaya gerek yok, ya iskeleden asagi salinir silikon yada bir kac metre ileri firlatilarak yavas yavas cekilir, daha uzaga ulasmak icin light jig edinebilirsin zargana icin falan...

9. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

Ümit arkadaşım makine ne önerirsin?? 1000-2000 likler lrf için uygun olur heralde di mi..