LRF Merhaba arkadaşlar. Artık spinin yanında bir de Lrf kamışımin olmasi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden elim alışması için bir başlangıç kamışı edinmek istiyorum. Kafamda birkac kamış var. 60-100 TL civarlarında birşeyler düşünüyorum. http://www.nipponbalik.com/Product.aspx?PId=139&Name=SHIMANO ALIVIO CX SPINNING 1,65 -UL- 1-11 GR https://www.mutlubalikcilik.net/fladen-xtra-flexx-spin-kamis-210-cm-1-10gr- http://www.balikavmarketi.com/shimano-catana-dx-spinning-210-mt-ul-1-11-gr-2-parca-pmu3931 açıkçası nasıldir ne değildir bilmiyorum ama mesela 2gramlık jig head ile verimli avlar yapabilir miyim her 3 kamışta da? En iyi verimi hangi kamışta alırım? Neden? Teşekkürler
Murat bende 1.5 yıldır Lrf set vardı şimdi sattım 1.5 yılda anca 10 kez ava gittim toplasam 10 saat eder mi bilmiyorum. Gerçi ben kasnadan avlarim diyordum ama fırsatı olmayınca elden çıkardım sahtelerim ve slikonlar hala duruyor. Aslında alacak isen vede çoğunluk ile deniz kullanım alanın ise ki benim öyle idi kamış boyu uzun olsun derim erim tatmin etmiyebilir. Bir ırmak da karşı kıyı 30 metre yi belki geçmez yada zaten balığı arayacağın mesafede 30 metre değildir ama deniz avciliginda insan 50 metre yi kısa bulurken 30 metreler taminsiz kalıyor. Birde kamış ile sonradan light spin yapmak istiyorsun mesale bende 5_9 cm arası sahteler ile light spin denedim sonra o nedenle atari 3-12 1-11 ve boy 210 ve üzeri düşün son olarak tüm bulunara uygun takım kurdan bile Spine geri dönme ihtimalin var yani en ucuzu olsun derim Şimdi elinde Savagear 5-12 kamış var ve ona uygun makine bakiyorum lig spin için
Ben yaklaşık 2-3 hafta önce Okuma V System 180cm (2-10gr) aldım. Balık da çektim, memnunum. Alırken bazukasını pek önemsemiyordum ama böyle ucu ince ve hassas kamışlar için ilaç gibi birşey. Bunu alırken başka birisi bir gün önce almış olduğu catana 1-11gr kamışı kırmış geri getirmişti. Ben de inceledim bir darbe almıştı. Yoksa kolay kırılacağını sanmıyorum. Catana'yı zaten en baştan elemiştim. Benim tavsiyem alacağınız kamışa sert bir kılıf bulun veya bir boru kestirip onda saklayın. Ben bagajda öyle koruyorum. Birkaç fotoğraf çekmiştim onları da koyayım.
LRF ye özel bir set yapmadım, dalış maksatlı (olta için gidersem hemen hemen herşeyi alırım) şehir dışına çıktığımda küçük çaplı joker tkm olarak Lineaeffe Triton (bot/tekne kamışıdır) 2.10cm, 134gr ağırlığında kamışa spinde kullandığım 2500 exage makinemi takarak LRF de dahil hemen her işe hafif tkm olarak kullanıyorum. kamışın en uç halkasından sonraki iki halka gezer tip, şayet ultra light birşeyler atacaksam bunlardan biri veya ikisini yukarı doğru çevirip kullanım dışı bıraktığımda hafif ağırlıkları yeterli uzaklıklara (örn 3gr 30-35m gibi) gönderiyorum. sapının normal spin ve lrf kamışlara göre daha uzun olmasıda sanırım faydalı oluyor. tüm halkalar işin içine girdiğinde 30gr a kadar spin yemli vs vs her türlü işime yarıyor. evvelinde yine Lineaeffe nin supercarbon x diye 1.80cm olanını kullanıyordum, bir kardeşim el koyunca bunu kullanmaya başladım, ikisi arasında carbon x daha hafifti...
Erkan abi cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle. Sonrasında bu da yine spine başlamam gibi bir şey. Merak sardim birden bire. Bir yere gittiğimde onu da alırım kumsalda kurt imitasyonlari ile belki mirmir vs. denk gelir iri; bana aksiyon yaşatır diye düşünüyorum.. Bunun için öyleyse fladen kamış yeterli olur mu sence 1-11?
Teşekkürler cevabınız için. Merak ettiğim acaba erimi nasıl kamisiniz ve hangi misina ile kullaniyorsunuz?
Teşekkür ederim Ozkan bey. Yani anladığım kadarıyla yine erimi yeterli buluyorsunuz. Benim de tek istediğim iyi bir erim mesafesi umarım sıkıntı olmaz. Çok teşekkürler.. Bu 3kamış arasından hangisi daha iyidir?
0.20 Latex Super Soft misina ile 10 gram kaşığı (tur hesabı yaparak) yaklaşık 40 metreye gönderiyorum. Bence iyi yani.
Gayet iyi öyleyse. Ben fladenin kamışıni dün aldım elime de geçti ama çok çok fazla hassas bir kamış. sahteyi atarken kırılacak diye korkuyorum şu an Inşallah bir sey olmaz. Misina olarak nippon ghost 0.17 düşünüyorum. Makineyi de şimdilik profilimde yazan makineyi kullanacağım. Yedek kafaya nipponu sarıp halledicem inşallah. Beni herhalde idare edebilir diye düşünüyorum spin makinem
Atarının üzerine çıkmadıktan sonra birşey olmaz. Atış yaparken kamışın ucunu etraftaki varsa dal ve kayalara çarpmayın, takmayın.
Teşekkür ederim uyarı için. şimdi sey yapmayı düşünüyorum. alta 0.30 bi Misina dolgu. üzerine de bunu ama nasıl olur nedir hiçbir fikrim yok. Dolguyu nasıl yapabilirim? Alta kalın misinayi sardim diyelim. üzerine ince olanı saricam ama onu misinaya mi baglayayim yoksa normal makaraya mi?
bna kalırsa fladen yeterli olur hatta onla sert yem bile çalışır keza riverların küçük boyu 9cm ile levrek ispendek için için bile denemeler yapılabilir kanatindeyim.
Kamışı kullandım. 1, 5gr jig ile atışlar yaptim ama öyle böyle bir tatmin etmeme durumu oldu ki anlatamam. Uzağa gitmiyor o jig ne yapsam etsem. 2, 5grlik bir jig aldım ben de 5grama kadar çıkacağım umarım atış erimi artar inşallah... Erimi arttırmanın yolları neler?