Herkese merhaba, Türkiye de saroz körfezinde enez de avlanıyorum. Çok acemi değilim hatırı sayılır balıklar yakalamışlığım var ( tabii sizlerden öğrendiklerimi uygulayarak ). Yanlız şu an lübnandayım ve kısıtlı balık tutma imkanım oluyor, yaptığım bu kısıtlı avlardada burada hedef balık levrek olmak üzere yaptığım at-çek avlarında netice elde edemedim. burada hiç kefal görmedim, ikincisi balon balığı aşırı derecede kıyılara kadar gelmiş mutlaka rapalaya 2-3 tane geliyor. Sizce nasıl avlanırsam daha verimli olur acaba levrek mi yok burada diyorum, böyle bişi olabilirmi ( sonuçta Akdeniz kıyısı,olması gerekmezmi ). Yada rapalayı takip eden barakuda sürüsü var ama sadece sürü olarak takip ediyorlar daha atlamadılar. ( hertürlü aksiyonu vermeme rağmen ) Sahtelerimin yada teçhizatımın uygun olduğunu düşünüyorum hani sıkıntı onlardan kaynaklanıyor diyemicem, spin kamış, 40 lık bir spin makinası,0,28 misina ( daha incesini de denedim ), sahteler ise genelde rapala marka. Herkese rasgele , bol balıklı avlar sizin olsun.
İrfan kardesim, anlattıklarınla kısmetsiz bir av olmuş. Ama tuzlu su avcılıgında, turna haric dger balıkları dogal yemlerle yakalama sansın daha çoktur diye algılıyorum. Sadece turna balıgı rapalaya gelir. Kefal icin kıbrıs atabilirsin. digerleri icin, teke, mamun, subye, kalamar, piliç gogsu denemelisin. Tabii ki balon balıklarından fırsat bulabilirsen. Balonlara onlem olarak, uzun palalı delikli igne kullan. Delik kısmına 3lü veya 4 lü bilyeli fırdondü takarak, ignenin palasını daha da uzatabilirsin. %90 takımlarını kurtarabilirsin. İyi dileklerimle.