Yeni bir su üstü sahte almaya niyetlendim ilk hedefim Lucky Craft Sammy bu sahteden kullananınız varmı tecrübeleriniz nasıldır bu sahte ile iyimidir kötümüdür kötü ise ne tavsiye edersiniz (rover 98im var) popper yada normal su üstü sahte hangisini daha çok kullanıyorsunuz http://www.balikavmarketi.com/LUCKY-CRAFT-SW-SAMMY-128-POPER-MAKET-BALIK-JAPAN-pid-417.html Şimdiden teşekkürler
Sahte iyidir. Ancak sizin için veya yakalamayı düşündüğünüz levrekler için sahtenin rengi önemliyse, hangi renginin stoklarda olduğunu öğrenmeniz gerekecek. Fotoğraftaki renk kalmamış olabilir.
Sammy ler WTD efsanesidir en çok tavsiye ettiğim sahtedir,yalnız 128 cm değilde 100 veya 105 bulabilirseniz daha güzel olur.Tabiki renk çok önemli
Cevaplar için çok teşekkürler peki renk olarak neyi tavsiye edersiniz zebra sardine düşünüyordum ben ama isabetlimidir?
Emin bey merhaba, lucky craft summy 'nin 100mm.American shad renk kodlu olanını tavsiye ederim.Eğer denk getirirseniz düşünmeden elinizi cebinize atın derim.
Cüneyt abi bende motor yada araba gibi bir ulaşım aracı yok oyüzden gece 3 feritotu ile eceabata geçiyorum ordan kilitbahire istikametinde gidebildiğim kadar atçek yaparak gidiyorum sonra kilitbahire geri dönüp çanakkaleye geçiyorum araç olmadığı için bu ksıtlı parkurda sıkışıp kaldım maalesef
Aynen öyle Emincim.Bu bahsettiğim american shad ''ms american shad''olarak geçiyor.Bir çok bölgede iyi sonuç vermiştir.Hemen her bölgenin levreğine cazip gelmiştir.Acele etme iyi araştır.
haftasonu izmirdeyim abi bakalım dükkan dükkan gezecem bulursam sammy bulamazsam maxrap 13 alcağım bakalım nasip
Emincim eğer kolleksiyona iyi bir şeyler ilave edicem diyorsan sana 3 tane önerim olucak tabi bunlar iş yapan cinsten olsun isterim. Smith Lures:ULM 115m. aynı zamanda paketin üzerinde dikdörtgen şeklinde RAF yazılı minik bir etiket vardır.Bu model floating yani yüzer modeldir yüzünü güldürür.Bu modeli bulursan satıcının tezgahında yine Smith Lures 'un CHINUPEN DİYE 68 mm.'lik WTD için bir afacanıda görürsün dikkate al derim.Test tarafımdan yapılmıştır.Uzağa erimi nasıldır diye yanılma füzedir o.Yinede takdir senin bir gör,beyenine uyarsa ne ala.
Zevkli bir parkurdur. Lüfer zamanı yer bulmak imkansız gibi oluyordu. Bu aralar o taraflar lüfer yapıyormu ? Sırtı mavi olanla en alttaki tütün rengi olanlar iş yapar gibi geliyor bana. Senin mera biraz kırma taşlık, kaya balığı da levreğin en sevdiği yemlerden birisi. Merada da eskiden kaya balıkları boldu, şimdilerde nasıl bilmiyorum. Tütün rengi olan sahte renk itibariyle kaya balığı, gudye gibi balıklara benziyor. Ancak onlarda dip balığı. Sahte ise su üstü. Bu ayrıntıyada dikkat etmek gerekir. Su üstü ve yüzeye yakın yerlerden gelen Levrek yemleri genelde ileryadır. Almak istediğin markanın harika bir kefal taklidi vardı. Maalesef ürün geldiği gibi satıldı. Kefal taklidi parçalı yüzeyin biraz altından gelen bir sahtesi de var. Taşlara taktırmam diyorsan onuda alternatif olarak düşünebilirsin.
http://www.startackle.com/smith-super-p-7239.html?st=en http://www.startackle.com/smith-chinupen-p-10398.html?st=en http://www.tacklewarehouse.com/Owner_Cultiva_Zipn_Ziggy_325_13_oz/descpage-OCZNZ.html sanırsam bunlar
dediğin gibi abi aslında çok zevkli bi parkur ama busene benim bir gözlemim oldu tekneciler nerdeyse kara kıyıya kadar geliyorlar çoğu zaman sahteleri teknelere denk getirmemek için akla karayı seçiyoruz lüferde zaten tekne sesinden ürküp yükselmiyor yükselse bile teknelerin çektiği canlı zarganayı tercih ediyorlar bu sene görüp gördüğüm çam burnu taraflarında amcanın biri yanımda 2 tane yakaladı başkada bana denk gelmedi okulun sebebi ile sıkta gidemiyorum. levrek konusuna gelince bu sene çok garip bir sene eylülde 2gün arayla bir 36-38 cmlik birde 38cm ama baya göbekli bir levrek yakaladım fakat daha sonra ne bozuk havalarda çıktıysamda denk getiremedim hadi ben denk getiremedim ama müdavimlerden tutanda çok duymadım hayvan varsa bile sahteye itibar etmedi tabi bunda bu sene kıyılarda aşırı şekilde ilarya ve gümüş olmasıda büyük etken ama bozuk havalarda enazında takip almam gerekirdi oda olmadı bakalım hayvan havyarını bir döksün ozaman belki durum değişir. bakalım çanakkaleye dönünce görecez durmlar nedir. tavsiyelerin için çok teşekkürler Cüneyt abi
Sevgili Emin Senin gittikce balıkla ilgilenir olman beni sevindirmektedir. Beni yakından tanıyan hemen herkesin bildiği gibi ben avcı adamları daha çok severim. Eski bir partnerim olarak avlandığımız sürede dünya rekoru kategorisinde dragonya yakalamanın yanısıra,ilk jig denemende Sinagrit ve muhtelif Sarıkuyruk akyalarda yakalamış bir avcısın. Sammy'lere gelince. Esas itibariyle bir tatlısu kandırıcısı olmasının yanısıra denizdede çalışır.Esasen deniz için üretilmiş renklere haiz olanlarıda vardır. Ancak sahte çeşitleri hergün gelişme göstermektedir. Sunulan sahtelerden bazıları daha çok netice almakta ve aranılır olmaktadır. Ancak bunların hangileri daha işlevsel,onları tespit ile edinmek esastır. Sammyler WTD aksiyonuna sahip kandırıcılardır.Ancak bilinmelidirki,WTD aksiyonunun su üstünde gerçekleştirilebilmesinin yanısıra,su altındada bu aksiyonu yapabilmesi artı avantajdır. Sammyler bunu gerçekleştiremez. Derince yerlerde atıl kalabilir. Levrekcilerin öncelikle bilmesi gereken husus su üstü kandırıcılarına levreğin daha hışımla saldırması olağansada,derin yerlerdede yani su sathı altındada aynı aksiyonu gerçekleştirebilen sahteler daha işlevsel olacaktır. XRap Subwalk bu gayeyle üretilip lanse edilmiş olsada kim ne derse desin su altında aynı beceriyi gösterememektedirler. Dolayısıyla bu kabiliyetede sahip kandırıcı tiplerine yönelmelisin. Megabass Coayu Slide Sinker kandırıcısı bahsettiğim aksiyonlara sahip olup,durağüan halde yavaşca batan,batarkende cezbedici hüğviyetini muhafaza eden,çekilmeye başlandığında su altındada avcının gayretlerine cevap verebilen,nihayetinde su üstüne hemen çıkabilip,sığ yerlerdede çekilebilen,bu esnada şayet levrek varsa hemen cezbeden bir kandırıcıdır. Çekilme tekniğini merhaleleriyle anlatmam gerekirse; Uzağa erebilme kabiliyetine sahiptir. Su üstü WTD'yi avcınında maharetiyle gayet güzel yapabilmektedir. Stop and go çekilişinde su altına yavaşca inerken yan gösterip cazibesini devam ettirebilmelktedir. Nihayet yeterli derinliğe indiğinde avcının sol,sağ kamış ucu hareketine derhal cevap verip WTD'yi su altındada sürdürebilmektedir. Bir müdddet devam ettirdiği bu aksiyonu istendiği an su üstüne cazipce çıkıp (avcı balıktan kaçarken kendini su üstüne atma çabasındaki yem balığının çabaları)halinde gösterebilen ve sonuçtada su üstünde WTD'sine devam edebilen bir yapıdadır. İşte bu merhalelerin hepsi ardı,ardına avcı tarafından uygulanmalı ve her merhalenin levrek için cazip olduğu ortada olan bir kandırıcıdır. Sevgiyle kal
Ustacım olaya bambaşka bir boyut kattın. Sahtenin aksiyonlarını bahsederken yemin ediyorum gözümde bir film gibi canlandı. Hatırlarmısın levreksiz birgünde sivrice balıkçı limanı içindeki ispendeklerin gümüşleri sıkıştırışını izlemiştik hatta silikonlarla bir ikitanesi kandırıp sevip geri salmıştın ogün geldi aklıma anlattığın olay orda an ve an vuku bulmuştu. Sen benim Ustamsın ben yıllar önce balıkçılığa adam akıllı başladığımda sana biad ettim ve sen bana ne hususta tavsiye verdiysen ben o tavsiyeye uyup hep fayda gördüm bu tavsiyenede gözü kapalı uyacağım. Sevgi ve Saygılarımla Çırağın...
Güzel bir seçim görürsen hiç düşün meden al derim. Kıydan kışın kasık çizmesiyle girebilirsen çok iş yapıcağını düşünüyorum.Yazında aynı şekilde
Bakalım Ali Kemal Vedat Ustam başka bir sahte tavsiye etti getirtebilirsem ilk hedef o olmazsa olasaya kadar bitane sammy edineceğim...
Emin inşallah istediğin rengi modeli bulursunda verim alırsın kardeşim. Açıkcası benimde gözüm oynadı bu sahteye ama Vedat abinin sana önerdiğinide merak etmedim değil hani Su üstü kullanıyormuyum yoo ama kofana lüfer tayfasına gerekliymiş buralarda skitter popun istediğim boyunu bulamaz isem bunu alacağım bende hadi rastgele kardeşim..