Lüfer aşkına-Çkale-Kilitbahir kayalıkları at-çek emekçileri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sorsana tarafından paylaşıldı.

1. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Çupra ve diğer pullular Saroz'a dönerken son lüfer partileri grup grup akmakta Çanakkale Boğazından.Son partiden pay almak isteyen lüfer sevdalılarının kayalıklardaki tutkulu çabalarından enstantaneler.Ezan vakti balık yapıyor.Herkes at-çek deniyor.Zaman kısıtlı.Balık az.Tabii kaya da.Bu at-çek grubunun sinerjisine ben de katıldım.Bu arada şahit olduğum ancak görüntüleyemediğim bir yunus grubunun kovalamacası bize bayağı bir heyecan yaşattı.Dibimizden geçip sürdüler balıkları Eceabat'a.Eğer yön Kilitbahir'e doğru olsaydı bir grup kafadengi kıyı balıkçısı halay çekecektik kayalıkların üstünde.Nasip.Duyduğum o ki:30 kişilik gruptan 1-2 balık alan olmuş.Hepsi bu.Bu yıl da böyle geçti.Bir laf vardır severim:"Çiftçinin karnını yarmışlar.Kırk yıl daha çıkmış"

Sevgiyle kalın.

2. RaggaMufin

RaggaMufin Tuna GÜL

Favori Kamış:
    Lineaeffe Olyster 4.20 Surf
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Çok güzel bir manzara.. herkesin balığı bol olsun :))

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tolga

Şayet avlanılan mera,hemen kıyıdan itibaren bir metre ve üstü derinlikyen başlıyorsa,pekde suya girmeden dahi,İstanbul boğazı kıyı avcılarının tekniğini kullanmalısın.

Genelde muhafazakar avcılar olan Çanakkaleli avcılar,3 metreden daha uzun kamış kullanmaya pek hevesli değillerdir.

Favori kandırıcılarının başında Strike Pro'nun limon tabir edilen sahtesi gelir.

O güzel resimlerde sanki bazı avcıların daha uzun surf kamışlar kullanmaya başladıkları izlemini edindim.

İşte boyu 4 metre veya üstü bu tür kamışlarda misinanın ucuna büyük ve ücgen yapıda bir kopçalı fırdöndü bağlarsan,rapalayı bağlayacağın kol uzunluğunu,yakalanacak balığı su yüzünden kaldıracak uzunlukta olması gereken bu misinanın diğer ucuna küçük bir fırdöndü bağlayıpta,kopçayı açıp sivri ucuna sürüp ve aynı zamanda bir karış yada derinliğe göre 30 cm kadar olabilecek ucuna kurşun takıp,tekrar b oşta kalan ucunada rapala kolundakiyle aynı büyüklükte bir minik fırdöndü bağlayıp,kopçaya rapala kolundan sonra takarsan,sair avcılara nazaran çok daha uzağa ve genelde dipte olacak lüferlere eriştirsen,yakalama şansın büyük ölçüde artacaktır.

Sıhhatli atış için rapala hemen yanına yere yada su üstüne bırakılmalı ve normal atışını yaapmalısın.

Bu gibi yerlerde kurşun ağırlığı derinliğe göre 50 gr'dan başlayıp daha ağırlara kadar kullanılabilinir..

Lütfen dene bence illaki daha iyi netice alırsın.Her an sürpriz bir levrekte yakalanabilecektir.

Sevgiler

4. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Vedat Abi;
    Bu merada biz genelde pulluya bakarız.Oltalar çokça takılır.Hatta takım yapmaya doyamayız.Ne güzel avlarımız ve günlerimiz geçti burada.Hiçbir şey olmasa ispariler olurdu.Eh bizim gibi amatörlerin nefsini körlemeye yeter.Bu resimlerin çekildiği (27 kasım günü)Baktım ki kayalıklarda bir hareketlenme var.(Bu arada akşam16:00 suları.)Usta bir abimiz kıyıda yanlamış dinleniyor."Rast gele" dedik.Bize boşa kürek çektiğimizi artık çupraların sıcak sulara hareketlendiğini söyledi.Bu arada gençten bıçkın bir Eceabatlı balıkçı:" Kendi memleketimizde yer bulamıyoruz" diye bir sitemde bulunarak inceden bir mikro milliyetçilik yaptı.Yani kayalar bazında bir muhafazakarlık.Çekinerek ben de bir gariban kayaya iliştim.Arkadaş takımıma bir sahte taktı.Zira bende kasık çizme vardı.Lüfer at-çek grubu sanki bir örnek takım kullanıyor gibi.Farklı şeyler deneyen yok.Varsa da bilgiye ulaşmak zor.Sahteleri delip su doldurmuşlar.Bu sebeple ilerilere atabiliyorlar.Kamışlar kısa ve hafif.
    Herkes yaşadığını gördüğünü biliyor.Ben yeni bir amatörüm.Mesai sonraları ve yaz tatilimde balık avına gidiyorum.Ustalardan ustalığı öğrenmek çok önemli.Azimliyim ve tutkuyla öğrenmeye hazırım.Forumda feyz alınan ve saygı duyulan bir kişisiniz.Ve de Çanakkale'densiniz.Emeğinize gönlünüze sağılık.Umarım bir gün bir şekilde karşılaşırız.Nezaketinize ve bilgilerinize teşekkürler.

Not:Bu arada muhafazakarlık sözünüze tüm kalbimle katılıyorum.Çokça şeyi deneye yanıla, forumlardan sizin gibi üstatlardan öğreniyorum.Kişilerden ve ustalardan gerçek deneyim ve bilgi edinmek zor burada.

5. Benim anladığım bu. Doğru mu?

6. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Çizimle çok daha anlaşılır olmuş.Emeğinize sağlık.Mantıklı bir çözüm olabilir.Aklıma yattı.Vedat Abi de ses verirse.Tam olarak bu şekil mi acaba?

7. asker1000

asker1000 YUSUF KOCAASLAN

En İyi Avı:
    Mersin baligi 96cm 4kg
    cok ilginc bir sistem, at-cekci olmadigim halde deneyecegim reeling