LÜFER AVI İÇİN EN UYGUN SAHTE YEMLER

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında haliluysal1717 tarafından paylaşıldı.

1. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

MERHABALAR,
    KIYIDAN SAHTE YEM İLE LÜFER AVLAMAK İÇİN ÖNERECEĞİNİZ SAHTE YEMLER NELER?

2. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    rapaLa ustaLarı buna cevap verecektir eminim..

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Maxrap,rapture,seaspin momati bu sahtelerin mavi tonları gündüz hologramlı beyaz gri tonları gece denemenizde fayda var.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer için en iyi sahte yem kaşıktır. Sonra kaşık gelir. Ardından kaşık tercih edilebilir.

Lüferin gözleri pek keskindir. Meretin gözünde "resolution enchanment technology" var. Bir yem gibi şey görünce görme hücrelerini onun üzerine birleştirip kartal kadar keskin görebilir. Böylece de yem seçmeyi iyi becerir. Senin benim ayıramayacağımız istrongilosla izmariti bile şak diye ayırabilir. Saniyede 50 kare görebilir ki, insan ancak 10 - 12 kare görebilir.

Hal böyleyken, lüferi sahtenin aksiyonuyla, rengiyle falan kandıramazsınız. Ancak, hızlı çeker, önünden kaçırıp kovala dürtüsünü kabartırsanız ve/veya yemi kanıksatırsanız, ancak o zaman sahteye saldıracaktır.

Kaşık haricindeki sahteler hızlı çekilme hususunda o kadar başarılı değillerdir. İşte bam telide budur. Ayrıca kaşıklar gayette ucuzdur.

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

:) Ben yavaş sararak aldım tüm lüferleri :)

Doğru hava şartı doğru aksiyon doğru renk olduğu zaman balık alınır kaşıklada olur rapala ilede

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İki kişi, 100 defa lüfere gitseler, biri rapala atsa çekse, biri kaşık, 100 seferin sonunda kaşık atıp çeken hem daha az para harcamış, hemde daha çok balık tutmuş olur.

Rapala vs. ile lüfer tutulmaz değil. tüyle, çıplak iğneyle, tükenmez kalemle filanda tutuluyor bu balık. Mesele en iyiyi bulmak. Rapala gibi şeylerle, kaşık arasında lüfer açısından çekicilik farkı pek yoktur. Ama kaşığı çekmek daha kolaydır. Lüfer ısırınca ikiye de bölünmez, boyası da gitmez. Ucuzdur.

Ama ne önemlisi, hızlı çekersen rapala iş yapma potansiylei düşerken kaşık daha iyi iş yapmaya başlar.

Kaşık alıp, birde 40'lık kafa makine alıp, atıp çekeceğim diyorsan, rapaladan farkını göremezsin. Fakat hızlı saran bir makine kullanırsan, kaşığın tam bir lüfer canavarı olduğunu o zaman görürsün.

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Ben varsayımlara göre yorum yapmadım bizzat tecrübelerime dayanarak yazdım. Atçek yapıyoruz Çağrı yavaş sarıyordu ben hızlı bir şekilde lüfer için aksiyon veriyordum. Neyse Çağrı balığı aldı yavaş sar dedi. Yavaş sarmaya başladım 1 vuruş 2. vuruş 3. de tasmayı yapıştırdım 50cm lüfer oltada. Hızlı sarım ve kaçan balık görüntüsü aksiyon çeşitlerinden sadece biridir. Fiyat konusuna gelince bana göre balık hobisi başlı başına ekonomiye dayanır. 3-5 verdiklerimizi üst üste eklesen dünyanın parası eder. İyi rapala içinde iyi para istiyolar doğal olarak. Kaldıki boğaz dışında spin takımla avlanır herkes spin takımada büyük makina takmak mantıksızlık ve kendini boş yere yormaktır.

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Serdar abi merada kaşık atıp eli boş dönen çok gördüm ben:p

9. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Kaşık yoksa kaşık oda yoksa kaşık kullanmak lazım.

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    sonuçta herkesin birşeyler alabileceği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yerine
    sonu ve sonucu olmayan şeytani "bilgiçlik" duygusu ve kısır tartışmalar, büyüklenmeler, gerginlikler siteye hakim olmaya başlıyor bazen malesef. umarım onlardan biri olmaz

Bir yerin görgüsü diğerinkine uymuyor. Mesela burada GES ile levrek avı raporu hiç okumadınız iskenderun körfezinde. burada şampiyon, simli ufak silikonlardır. yeni yeni sahte yem yüzdürüyor insanlar buralarda.

Burda lüferi yaprak sardalya ya da sarıkulak ama kefali ikiye bölüp sıfır atmış misina ile çelik uçlu yüz gramlık kurşunlu beklemeli oltalarla tutuyorlar
    bir kere bilge kağanın rover 98 ine tutulmuş
    bir kere ges ine atlamış yanlış hatırlamıyorsam
    bir kere silikonluyla tutanın videosunu gültekin çekmiş bana izletmişti
    çuprayı tepeden ikiye filota bölerek gültekin tutmuştu resmi var
    bir de canlı çupra ile hem de yarım kiloluk çupralarla bile avlayan gördüm
    illa fileto, illa sarı kulak, illa canlı çupra, illa kaşık diyen bir sürü usta balıkçıya rastladım. bunların hepsiyle tutmuş bir arkadaş da var dörtyolda.

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçen sene Şemsipaşa'da avlanan ustalardan bir tane bile görmedim ki kaşıkla avlansın. Ama kaşıkla avlanan ve balık alamayan çok adam gördüm.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hep böyle mi oldu, her defasında gidiyorsunuz, Çağrı sana yavaş sar diyor, sende yavaş sarıyorsun, 50cm balık yapışıyor. Her gidişinizde bu filmi sarıp sarıp oynatıyorsunuz baştan, doğru mu?

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çok doğru. Zira şemsipaşada kaşığı alıp o süratle çekecek makinesi vs. olan azdır. Olsa bile öyle son sürat çekmeye çıkanda azdır. Bir daha gidince takımcı ali (idi sanıyorum) bir sor, nasıl olacak diye. Bakalım ne diyecek sana?

Kaşık hızlı sarılır ve yakalar. Yavaş çekilen kaşığın hiç bir anlamı olmaz.

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Ali abi artık orada değil ama geçen sene ben kaşık atacağım dediğimde "Deli misin, divane misin oğlum!" diye de cevap vermişti.

Geçen kış neredeyse hergün oradaydım. Az çay içip konuşmadık.

Hafta içi gelen ustalardan, ki 20 kişi kadar hemen her gün orada olan bir grup var, makinası 1000TL altında olan kimse yok. Hatta zaten adamlar balık avı dışında, malzeme koleksiyoncusu gibiler.

3 kişide Daiwa Dogfight gördüm. Herhalde yavaş makinadır onlar demeyeceksin. 6'lı devri olan makinalar.

Geçen sene edindiğim tecrübeler, ustalardan edindiğim izlenimlere göre balık hep aynı aksiyonu istemiyor. Sabah hızlı istiyor mesela, sonra sen hızlı çekmeye devam ederken balık alamıyorsun, yanındaki almaya devam ediyor. "Yavaş sar evladım," lafından sonra sen de almaya başlıyorsun.

Vedat Ağabey'in lafıdır: "Şemsipaşa'da İstanbul'un en iyi ustaları avlanır. Orada balık tutabilen, her yerde tutar," diye.

Şahsi kanaatim de aynıdır. Buradan yola çıkarak, Şemsipaşa ustaları kaşık değil, sahte balık tercih ediyor diyebilirim.

15. carsisamet

carsisamet samet

bandırma sahili bu aralar sabah 5 ten öğleye kadar tıklım tıklım oluyor ve herkes alba toby 2 numara kaşık atıyor %90 oranda da palamut lüfer 2şer 3er alıyor

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cenani, İemsipaşa bilmediğimiz yer değil. Bizde defalarca gittik ve kaşıkla yükümüzü alıp geldik.

Kaşık atıyorsan, hızlı saracaksın, hepsi bu. Sahte atıyorsan, hızlısını kaldırabilen sahte olacak, onu da hızlı sararsan hep gelir lüfer. Yada başka özelliklerden kazanacak. O da havasına suyuna göre değişir.

Elindeki makine hızlı olmaz, çok sarar, ama sen hızlı çevirmezsen, hızlı saramaz.

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Serdar, sen kendi tecrübeni paylaşıyorsun ben de benimkini.

Geçen sene balık tutmaya çalıştığımdan çok daha fazla zamanı, avlananları izleyerek, onlarla sohbet ederek geçirdim.

Sağolsunlar usta abilerim beni aralarına da kabul ettiler.

Hızlı veya yavaş makina derken, ne demek istediğimi anladın bence.

Devri yüksek makinası olanlar, senin bahsettiğin şekilde son derece süratli bir şekilde oltanın ucunda sahte balık varken çeviriyorlar.

Tekrar ediyorum, devri yüksek makinalarla, hızlı sararak avlanıyorlar ve kaşık yerine sahte balık tercih ediyorlar.

Bak, arkadaş Bandırma'da kaşık kullanıyorlar demiş. Ona da bir itirazım yok. Aslında hiç itirazım yok.

Bana kalsa, çok daha uygun fiyatlı bir avlanma şekli. Geçen sene Şemsipaşa'da bıraktığım sahteleri düşünecek olursam.

Dediğim gibi benim etrafımdan edindiğim tecrübe kaşık değil sahte balık tercihi.

18. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    lüfer yemleriini yazayım madem.

1. maria princess gx2 mavi olanı - Yeşilde olur ama mavi ilk tercih
    2. River2sea target minnowların Hd13 kodlusu ve mavi altı fosfor sarısı kodunu hatırlayamadım bunlar eğer zman lüfer zamanıysa affetmez.
    3. Pelican nitrolar mavisi, yeşili, mavi altı pembe, süt beyazı.
    4. strike pro r1140b 7.5 cm olanı.
    5. cengiz balıkcılığın yıldıray kaşığı.

Bu yazdıkları çekince deli gibi yüzen garip aksiyonlu balıklar düz yüzen yozurilere çok balık farkı atmışımdır. :rolleyes:

19. carsisamet

carsisamet samet

strike pronun r1140b 9 cmi var bende iş yapar mı denemedim daha kursunlu olarak kullancağım ne dersin

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık avına bu kadar dar açıdan bakabilmeniz enterasan :) O sadece bir örnekti. Senin anlattığın şekilde koca makineyle ne avlananı gördüm nede öyle balık alanı :) Her konuda tecrübe dışı usta bilgilerinizin olması o dahada enterasan:)