lüfer avı için kaşıklı uzun olta

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında lineafee tarafından paylaşıldı.

1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşlarım bayramoğlunda uzunoltaya bütün zargana yerine kaşık ve üçlü iğne bağlayarak uzun olta yapıyorlar ve balık alıyorlar ,oranın tüm balıkçıları tam zargana yerine uca fileto takıyorlar bu tekniği neden bildiğimiz klasik uzun olta tam zargana avı yerine kullanıyorlar ayrıca bu takımı nereden tadarik edebiliriz ve avın incelikleri nedir ,oltanın çizimle özelliklerini verirseniz çok sevinirim
    saygılarımla

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    al bir tgane büyük kaşık. kesicide var gebzede. üçburunların önünden geçerken az yol ver motora. Livarın kapağı açık olsun önceden, birde ona oyalanma lüferi stoklarken.

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
  4. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
  5. muratbaran

muratbaran murat

En İyi Avı:
    kofana
    abi yap rapala arkasi yaprak zargani herkez izlesin seni takim bumudur budur lufere test ettim onayladim yaptim basardim

6. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    serdar bey bilgilendirme için çok teşekkürler,başarılı avlarınızın devamını diliyorum

7. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    çok teşekkürler murat kardeşim onuda değerlendiricem sanırım taktığınız rapala batan tip

8. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    serdar bey ben, çok cesaretlendirdiniz ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

9. huskynight

huskynight engin

uzun olta resmi

Resimli olarak bulabilirsin

Ben arkadaşımın teknesiyle Tuzla'da çıktım çıkmıştım, tuzlada oturuyorum bu takımı kullandım eger seninde kafana yatarsa kullanabilirsin . Sormak istediğin bir şey olursada yazabilirsin. Tuzlada lüfer ve kofana bolluğu var ama zargana en önemlisi...

10. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım özür dilerim geç cevap veriyorum,alakanız için çok teşekkür ederim.çizim çok faydalı olmuş.en kısa sürede size döneceğim

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu uzun olta. Orada pek fazla iş yapmaz. Aslında sebebi, takımın kötülüğü değilde, biraz ustalık gerektirmesidir. Ayrıca kurşun ayağı bir kol boyu olmasında fayda vardır. Kaşık kafalı takım pek etkili değil, lüfer seçiyor onu.

FC misina elzemdir.

Tavsiyem, ada önünde vyea ilerde, darıca'ya doğru, çimento fabrikasının oralarda bolca izmarit merası vardır. Oralardan gancur, yani küçük izmarit yakalar, canlı olarak lüfere gezdirirseniz o koyda, çok iyi netice alırsınız.

Bir sürü tekne fıldır fıldır gezerken boş boş, lüferle livarı patlattığımız çok oldu. Ne acayip adamlarsa, bir lüfer görsünler sende, hepsi tepene çullanıyor, asıl problem bu oluyor. Lüferi alınca biraz sürükleyip daha sakin, avlaktan uzak bir yerde sudan çıkarmakta fayda var. Takımında bir kaç yedeği olsun, adamlar bilfiili takımınız çalıoyr, nasıl bir şeymiş, neymiş diye. Böyle yaramaz bir balıkçı tayfası var orada. Ha, çok sıkı ustalar, üstadlar var elbette, çokta efendi, senin avını bozmamak için itina eden. Ama acemi, açgözlü vs. adam çok oluyor.

12. huskynight

huskynight engin

Serdar Hocam

Doğru söylüyorsun ben acemiyim biraz fakat bende ögrendiğim bu oltayı yaptım bu oltayı bulmak için çok ugraştım ve hep yazı olarak yazmışlar ve uzun uzun okumak gerekiyor hatta tekrar tekrar okumak gerekiyor ve bunun için bende rasim olarak paylaşmak istedim ki hem zaman kazamanmak hemde görsel oldugu için hem anlaşılsın diye ....
    Ayrıca serdar hocam sanırım bu civarda oturuyorsun galiba bu kadar bilgi olduğuna göre

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

O tarif ettiğin yerler, Adalardan bu taraf, yani İzmit tarafı, bizim arka bahçemiz zaten. Sabah lüfere filan gidip, oradan mesaiye çıktığımız çok oldu.

Klasik uzun olta iş yapar, ama dediğim gibi, takması filan ustalık ister. Tek iğne + gagalık ile, sidikliğinin arkasından takılmış canlı gancur, bilhassa yeni amatörler için ilaç gibi olur.