Lüfer Avı istanbul boğazı 24.10.2010 YER: Emirgan,tarabya arası YEM: Yaprak Zargana kaşıka arkası OLTA: Uzun Olta SAAT:05:30 - 12:00 aralığı OLTA: 0,80 El oltası Maxıma BEDEN: 0,35YER: Sarayburnu YEM: Yaprak Zargana kaşıka arkası OLTA: Uzun Olta TUTULACAK BALIK: Lüfer KURŞUN : 400 gr. top. BALIK TUTULUŞ ŞEKLİ: Uzun Olta Sabah (05:30 )yemsiz bir şekilde Göksu deresinden yola çıktık.Umutsuz bir şekilde saat 09:00 a kadar 400 gr kurşun eşliğinde rapala ile gezdik.Sonuç sabah ezanı ile birlikte bir lüfer.Beykozda karnımız doyurmaya indik bir baktık zarganalar tezgahta diri birşekilde duruyor hemen alıp avrupa yakasına döndük.5 tane kaba lüfer 1 kefal ve 4 tane kaçan (İğne kıran ve yamultan ) günü tamamladık.Boğaz bugün çok kalabalık ve dere gibi akıyordu.
Tebrik ederim harika balıklar, hepside çok güzel. Bereketli avlar dilerim , balıklarda gözüm kaldı forumda lüferleri özledik
lüfer gerçekten lüferler harika avınızı kutluyorum ,uzunolta balığın çekiş anı adrenalin en üst seviyede oluyor.
Mustafa tebrik ederim Lüferler harika gözüküyor. İğne kıran arkadaşlar Sizde amma da heyecan yapmıştır. Geçen hafta benim yakaladığımda fırdöndüyü patlatmıştı. Allahtan sandalın içine aldığımda olduda balığı livara attım. Tekrar tebrikler Selamlar. .
Muhtemelen bizdik, gezmediğimiz yer kalmadı.Kayıkçının biri Çubuklu iskelenin 20-30 metre açığına dip ağı atıyordu farkettinizmi bilmiyorum.O açıkta gördüğünüz tekneler hiç birşey alamıyordu.Karadan bakınca balığı boğuyor sanıyoruz ama malesef durum öyle değil.Bir hafta önce orada iyi çinekop oldu, pazar güncüler orda var diye yine yığıldılar.Boğazda biraz karışıktı sular vardı orası sakin geliyor o yüzden orada takılıyorlar.Birde mera bilmeyenler balıkçılar,2 tane kayığı yanyana gördümü hemen oraya gelirler.