Merhaba Selam Abicim Lüfer Avının Cok Teknikleri Vardir Bence Lüferin En iyi Yemi Canli Zargana ve İzmaritir.Sardalya;İstarivit;Vb Balik Türleri İstarivit Avi Tekniklerini Anlaticagim Şimdi Av Zamanı Geceden Gün İşiyana Kadar Sürer: Alintidir. Uploaded with ImageShack.us 1:Mantarli Takım: Günümüzde mantarlı çinekop takımı olarak isimlendirilen olta ise, yemi dipten yukarıda tutmaya yarayan üzeri balıkları çekmesi için parlak materyallerle sarılmış bir yüzdürücü ve buna bağlı iki kancadan oluşur. 1/0 -3 no arasında, kalaylı veya nikel-krom kaplı kancalar kullanılır. Nispeten hantal bir takımdır. Bu takımla avlanılan yerlerde diğer oltalarla daha verimli avlanmak mümkündür. Bunun tek istisnası diğer olalarla erişilemeyecek şekilde uzak atmanın gerektiği ve dibinde belli mesafeye kadar ot ve yosun bulunan sahalardır Uploaded with ImageShack.us 2: Kaşıkla Lüfer Avcılığı Lüfer avcılığında kullanılan klasik kaşıklar, kaşığa adını veren iki kaşık tipidir. Bu av aracına kaşık denmesinin nedeni, ilk kullanılanların balığın boyutuna göre bir yemek yada tatlı kaşığını alıp sapını haznesinden ayırarak bir ucuna fırdöndü, diğer ucuna üçlü kanca konması yoluyla imal edilmesindendir. Böylece bir sap (söğüt) bir de hazne olmak üzere iki farklı şekilde kaşık elde edilmiş olur. Uploaded with ImageShack.us 3: Zokalı Takım ve Kullanımı Daha çok tekneden, yada altı açık önü derin iskele ve rıhtımlardan kullanılan bir olta tipidir. Lüfer avcılığında lüks ışığı altında gece kullanımı tercih edilir. Lüfer avcılığında lüks yada zamanımızda bolca bulunan pilli akülü aydınlatma çihazları kullanımının nedeni atılıp toplanırken oltanın görülmesi ve bu yapay ışığın misinanın suda bıraktığı yakamoz izini bastırarak balık tarafından görünmezliğini sağlamaktır. Diğer şartlar yerindeyse sşırı saldırgan bir tür olarak lüfer misinayı görse yada yanal çizgi organeliyle hissetse de yine oltaya dalacaktır. Zokalı takım lüfer dışında sinarit, palamut ve benzeri pek çok avcı türün avcılığında da kullanılmaktadır. Uploaded with ImageShack.us Rast Gele Avlariniz Trofeli Olsun Alitilidir.
Lüfer avı zamanı gelmişken çok güzel bir konu açmışsınız. Teşekkürler. Bu ara denemelere başladım. Yalnız yem konusunda, bilhassa yaprak yem takma konusunda da paylaşımlarınız olabilirmi acaba. Kendi adıma söylüyorum yaprak yemi doğru düzgün takamıyorum idk
Sevgili arkadaşlarım,lüfer balığını tutarken kullandığım yemleri nasıl hazırlayıp kestiğimi ve zokalı,hırsızlı takıma,mantarlı dip oltasına nasıl taktığımı sizlere anlatmanın, bilmeyen arkadaşlarım için faydalı olacağını düşünüyorum.Lüfer balığı bulunduğu ortamda hangi balıkla besleniyorsa ona o balığı yem olarak atmalısınız.Aksi takdirde atacağınız başka bir yemi tercih etmeyecektir.Ben sandalla çıktığım dönemlerde genelde uzun oltada zarganayı,yemli oltalarda istavriti tercih ettim.Çünkü istanbul ve boğazlarda lüfer genelde bu yemlerle beslenir.Kıyı balıkçılığındada istavrit benim favori yemimdir.İstavrit yem olarak çeşitli şekillerde adlandırılır.Yaprak yem,şakşak yem ve tek göz..Şİmdi dilerseniz bunların kesilişlerini ve zokalı hırsızlı takıma takılışlarını izleyelim Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Yardimci Oldugu Düşünüyorum
Yaprak Yem Sevgili arkadaşlarım,lüfer balığını tutarken kullandığım yemleri nasıl hazırlayıp kestiğimi ve zokalı,hırsızlı takıma,mantarlı dip oltasına nasıl taktığımı sizlere anlatmanın, bilmeyen arkadaşlarım için faydalı olacağını düşünüyorum.Lüfer balığı bulunduğu ortamda hangi balıkla besleniyorsa ona o balığı yem olarak atmalısınız.Aksi takdirde atacağınız başka bir yemi tercih etmeyecektir.Ben sandalla çıktığım dönemlerde genelde uzun oltada zarganayı,yemli oltalarda istavriti tercih ettim.Çünkü istanbul ve boğazlarda lüfer genelde bu yemlerle beslenir.Kıyı balıkçılığındada istavrit benim favori yemimdir.İstavrit yem olarak çeşitli şekillerde adlandırılır.Yaprak yem,şakşak yem ve tek göz..Şİmdi dilerseniz bunların kesilişlerini ve zokalı hırsızlı takıma takılışlarını izleyelim Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Yardimci Oldugu Düşünüyorum Alintidir.
Koyduğun resimler için teşekkürler arkadaşım. Benim beceremediğim şey iğneye takma.. Taktığımda yem düzgün durmuyor.İğneler ne fletoya deri kısmından mı yoksa kestiğimiz iç tadraftan mıtakılıyor tam olarak bilmiyorum. İğneye takma ile ilgili bir göreselin varsa yada anlatırsan sevinirim.
Muhabbetinizi bölmek gibi olmasın ama başka sitelerden derleyip toparladığınız yazı ve görselleri kendi emeğinizmiş gibi kullanmanız hoş olmuyor. En azından " ALINTIDIR " yazabilirdiniz...
kesinlikle katılıyorum, insanların emeklerini çalmak doğru birşey değil, alıntı yaptığınız yeri yazmanızda fayda var.
Yemi iğneye ilk olarak 1. arkadaki iğneyi yeme 2 kere takıp kıvırarak 3.sünde sıkıştırıyorum 2. hırsız iğneyide yaprak şeklinde olan yeme ucuna kadar takıyorum.Yemin oltada düzgün yaprak gibi olması önemli bence.