Selam arkadaşlar Forumda yeniyim. Bilgi ararken burayı buldum. Sizlerle tanışıp bilgi paylaşmak istedim. Ben beylerbeyinde balık tutuyorum. Bu sene Rapalayla 15 e yakın lüfer yakaldım. Yemli avlananlarda vardı ben onların arasından hem onların oltalarına takılmama mücadelesi hemde balık alma mücadelesiyle onlardan daha fazla tuttum. Çoğu kıl oldu bile bana. 3 ay önce başladı lüfer şu sıralar pek çıkmıyor. arada tek tük. Ama bugün kar yağdı artık hiç çıkmaz sanırım belki bir kaç çinekop çıkar. Ama şimdi Palamut peşine koşucaz. Geçensene bu zamanlar Beylerbeyinde çok güzel palamut alıyordum. Hemen hemen her sabah ortalama 3 palamut. Bazen 1 tane çıkar bazen 6 ama genelde çıkar. Lüfer avında Spider 6 cm rapala kullanıyorum. Ancak Rapalanın orta iğnesini çıkarıyorum. Neticede Lüfer palamut gibi balığın baş kısmından ısırıp yemez. Balığın kuyruk kısmından ısırır bu yüzden Rapalanın orta iğnesinin olmasına gerek yok. Rapalanın arka iğnesini Fransız 6 Numara iğne ile değiştiriyorum. Çünkü Lüfer oldukça büyük bir balık ve çok mücadeleci. Bu yüzden kaçırmak istemeyiz. Rapalayla lüfer yakalayıp kıyıya almadan kaçıran arkadaşlara bir sır vereyim. Rapalanın arka iğnesinin takılı olduğu halka vardır. O halkaya bir halka daha ilave edin ve iğnenizi ikinci halkaya takın. Böylece Lüfer nekadar mücadele ederse etsin 2 halka sayesinde çok esnek bir rapalamız olacak. biz sararken Lüferin hareketlerine göre lastik gibi sağa sola hareket edecek. ve Lüfer asla kaçamayacak. İçinizde benim gibi rapala ile avlanmayı seven arkadaşlar varsa. bu günlerde Palamut başladı başlar. İstanbul Beylerbeyinde camii vardır. Hafta içi ve bazen cumartesi günleri genelde orda olurum. Hafta sonları çok kalabalık olduğu için pek gitmem. Aranızda gelmek ve benimle palamut kovalamak isteyen olursa beklerim. Yukarıda fotoğrafım var. Yada caminin orda Palamutçu Ahmet diye sorarsanız onlar size gösterir. Bir çok balıkçı bu sene palamut olmayacağını söyler. Ama bence öyle değil. Bu sene çok fazla lüfer çinekop vardı. Bu yüzden palamut yem vermedi. Ama ağlar gırgırlar Lüfer çinekop un canına okudu. Artık palamutlar çıkar ortaya. Geçensene de palamut çıkmaz diyorlardı. ben 20 ye yakın tuttum. Palamuta gelmek isteyen arkadaşlar. Yanlarında Strike Pro kırmızı sırtlı rapala getirsinler Yukarıdakilerin sırtı kırmızı altı beyaz olanları var. Palamut avında iğneleri sökmeye yada halka takmaya yada büyük iğne kullanmaya gerek yok. Strike-Pro üzerindeki iğnelerin kalması yeterli. Uzağa atan kamışınız olması gerek. Çünkü 70 ila 100 mt atmamız gerekiyor. Makinede 40 yada 35 mm misina sararsanız olası hatalı atmalarda rapalayı koparmamamız gerek. Ayrıca şok yapmamız gerek. Yani. Kamışın ucundaki fırdöndüye 40 santim boyunda bir misine takıyoruz misine makinedeki misineden bir kaç mm daha ince olmalı. bu misinenin ucuna kurşun takıyoruz. Sonra rapalamız içinde makinede sarılı olan misineden daha ince ama kurşunda olan misineden daha kalın misine bağlıyoruz bu misinenin boyu 2,5 ila 3 metre olmalı. Bu yaptığımız işlem. Olaki atış yaparken makinemiz kapandı. Yada misine kamışa dolandı. En ince misine kurşunda olduğu için kurşun kopup gidecektir. Rapalamız bizde kalacaktır. Umarım bu bilgiler size yardım eder. Rastgele
Hoşgeldiniz. Çok güzel bilgiler. Tecrübe sahibi ve paylaşımcı biri olduğunuz hemen belli oluyor. Bende Kuleli civarına çok takılırım genellikle. Umarım karşılaşırız birgün.
aramıza hoşgeldiniz, bilgiler için teşekkür ederim, rapalanın spider 6 cm örneğini bulamadım, renk, doku nasıl???
Çok güzel anlatmışsınız haftaya bende bir uğramak isterim sizin oraya daha once hiç atmadım oradan ama atanları görmüştüm.
aramıza hosgeldın abim. O camii nin orda en buyuk tuttugum balık ıstavrıttı, bırsey olmazsa haftaya ordayım...
Teşekkürler arkadaşlar. Hoşbulduk. Bu arada rapalayı yanlış yazmışım. Sipder değil Pelican rapala. Pelican sırtı siyah altı beyaz. fotoğrafta bi garip çıkmış. Ama bu rapala hem lüfer hemde çinekop alıyor. Yarın sabah saat 5 te Beylerbeyi polis evinin orda Levrek avına gidicem sonrada palamut gelmişmi ona denicem biraz. Yakalarsam raporlarını yazarım buraya.