selam arkadaslar 40 gunluk karadeniz gezintim dun itibariyle sonlanmıs durumda karadenizden getirdigi haberler hic iyi deyil yamur yagıs 40 gun boyunca 2.3 saatde olsa avlanma fırsatı buldum ordu fatsa girasun arası levrek lufer palamut denemelerim oldu kayda deyer bir av gerceklestiremedim gecen sene tuttugum balıgın 10/1 yok bu sene bilincsiz avcılık feci derecede ilieremekte derelere zehir vermisler evimin onundeki 20 metre mesafedeki derede artık balık yok denecekkadar 40 gunde birtana av raporu suna biliyorum malesef Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com bu yakaladıgım lufer klasik hırsızlı takım yem istavrit Uploaded with ImageShack.com buda av yaptıgım bolgden resim genelde mendirek girisinde avlanıyorum Uploaded with ImageShack.com buda koyumuze ismini veren evime 20 metre mesafeden gecen uzundere kırmızı benekli alabalık karabalık bıyıklı balık kasna balıgı yasamaktaydı yolların asfalt olmasıyla birlikte asırı gelen insanlar ve bilincsiz avcılık yuzunden nesilleri bitmek uzere
Ellerine sağlık süper resimler. Yanında biraz balıkçılık olsaydı daha güzel olurduu ancak Bu sene lüfer sıkıntılı bir hal aldı gibi duruyor Dahasının ve bereketlilerinin rasgelmesi dileğiyle güzel avlar dilerim.
Tebrik ederim abi çok doğru söylüyorsun bizim köyde de aynı sıkıntılar başladı bazı yolların asfalt olmasıyla birlikte aşırı derece de kırmızı benekli alabalık azaldı bizde avlanmaya gittiğimizde artık boş dönmeye başladık .
Fotografları göremedim ama çok üzücü bir rapor. Nasıl zehir dökülür anlamış değilim. Bu nasıl bir yamyamlık ve açlık, nasıl bir ...........................yazacak şey bulamıyorum.
Üstad bizlerin Lüfer deyince ilk aklına gelen isimlerden birisin bu forumda... Daha önceki yorumlarında lüferin bol olacaını öngörüyordun.. Şimdi sıkıntılı deyince biraz karamsar olduk ... Nasıl bir sıkınıt var acaba?
Oranlamayı geçen seneye göre yapıyorum bu zamanlarda Çok güzel balıklar alınıyordu oysaki bugun olan balık yarın yok zannederim önünde çok yemlik balık var ya arkasından akıyorki zannetmıyorum ya da kestane karası fırtınasından sonra ekim gibi yapacak halde bile lüfer yok ben anlamış değilim. bizim bugün tuttuğumuz tek tk balıklarda zaten meramızın kendi balıkları halen balık akmış değil işe bu durumda beni üzüyor.
fatsa limanda sabahladık ortalama 80 .90 kisi civarında avlanan insan vardı aksam 7 den gece bir kadar 1 lufer alan oldu gecen sene 15 eylulde daha yem 1 metre dalmadan balık cekiyorduk aynı yerden sular hala sıcak 10 .15 gun icinde belli olur balık rusya trafında yemleniyor olabilir.
Tebrikler mi demek lazım yoksa geçmiş olsun hepimize mi demek lazım bilemiyorum. Durum çok üzücü. Balık geçen sene ekstra duurmdaydı kabul ..ama bu sene gerçekten kötü gibi. hayırlısı