pazar gecesi güzel havayı ve balığın baya hareketlendiğini duyunca hemen bir organizasyon yaptık ve 3 arkadaş tekneyle meraya ulaştık hava durgun deniz sakindi istavrit filetolar kesildi yemler suya indirildi ve o anda av sonuna dek süren bir bereket başladı balık yeme anında saldırıyor ve hiç boşluk vermiyordu birazcık kesilse yerini iri istavritlere bırakıyordu. İlk başlarda çinekoplar gelsede zaman ilerledikçe balık sarıkanat ve lüfer olmaya başladı. ancak asıl süpriz zokayı yutan dev kırlangıç oldu kendisini oltamıza teslim eden ve direnmeden su üstüne çıkan balık tam 6 kg geldi ve avımıza neşe kattı. aldığımız yem haricinde tutulan tüm istavritlerde yem olduğu için avı bu kırlangıç ve toplam 85 parça balıkla sonlandırdık. Şimdi limiti geçmişsiniz falan diyenler olucak peşinen söyliyim 6 kg kırlangıcı ne yapsaydık suyamı atsaydık) teknede ancak bu iki kare pozu çekebildik balık o kadar hareketliki resim çekmeye fırsat kalmadı lüfer resmindeki sigara içinde şimdiden özür dilerim malesef o an ağzımda kalmış. herkese keyifli avlar. Yem istavrit fileto takım hırsızlı sarımsak zoka ve el oltası
Maşallah.Ellerinize sağlık.Böyle büyük kırlangıç tutmanın keyfini ve heyecanını bilirim.Daha nice böyle avlar rastgelsin..
Kırlangıçı tuttuktan sonra avı bıraktıysa tutan arkadaş, tebrik ederim. Yok aynı hızla lüfere devam ettiyse olmamış. Her neyse, görsel olarak harikulade bir balık. Denizlerimizde bolca çıkar inşallah.
Maşallah kuzu kuzu. Tebrikler. Mersin'de tutmuştum 35 cmliğini ne olduğunu bilemeyip salmıştım. Bilsemde salardım çok güzel balık.
Volkan kardeşime katılmakla birlikte "3 kişi 30 parça balık ve ve 6 kg.lık bir kırlangıçla avı sonlandırdık" demek yerine, olanı söylemenizi de taktir ediyorum.
Tebrik ederim...Kırlangıç çok güzel bir balık bu yüzden hiç bir zaman alıkoyamıyorum. Üstelik sudan çıkınca çıkardığı sesler beni hep etkilemiştir..
Böyle misafire can kurban. Heralde Marmara'da alınabilecek en değerli balıklardan biridir bu boydaki bir kırlangıç Benim de hayallerimde var, bakalım bir gün inşallah..
hey maşallah, çok güzel bir balık. eskiden marmara denizinde yüz çeşit üzerinde balık yaşarmış ama maalesef bu günlere geldik ve böyle bir balık tutulduğu zaman çok şaşırıyoruz. keşke o günler geri gelse de o balık çeşitliliğini görsek. eminim şu anda çoğumuz o günlerdeki balıkların neredeyse tamamını tanımıyoruz bile, çok yazık. hüzünlendim yine, neyse inşallah çocuklarımız o günleri tekrar görürler. herkese selam.
Tebrik ederim çok güzel bir balık,maşallah tosun gibi, Yalova!da şöyle bir av yapamadık ya ona yanarım