Selam arkadaşlar .Biryıl boyunca lüfer sezonunu bekledim desem pek de yalan olmaz.Ve başladı.seyrek de olsa çeşitli kıyılarımızda var. İlk gürpınar sahilde, 9ağustosta ,akşam 9-10 suları15 erdakika arayla 2tane aldı arkadaşım.hemen hemen her akşam yokluyorumben.15ağustosta 3kez vurdu 1 tane aldık.Sonrası çok seyrek,hiç vurmadığı gün çok.Dün akşam cankurtaran da fenerin önündeydim.15 yıldan fazladır oraya giderim.yan tarafta 2tane lüfer aldıar.bize tık demedi.acayip bir akıntı vardı.YEM taze yakaladığımız İSTAVRİT(hep izmaritle atarız ama tık yoktu izmarit namına)ve devamlı yosun basıyordu takımlara ama hava lodosa döndü.tahminim balık yapar bundan sonra.BİR ÖNERİM VAR,lüferci arkadaşlara.nereye gitik ,tarih ,saat,yem ne(tazemi,bayatmı),takım nasıldı(mantar incemi kaınmı,köstek kısa mı uzunmu.)ve av durumu gibi.burada yazalım,bir başlık altında toplayalım.birbirimizin bilgi,tecrübe ve yaşadıklarını paylaşalım eminim çok verimli olur herkes günlük LÜFER BÜLTENİ Nİ alır sonra işine bakar.RASGELEE
Bu arada ekim ortasından sonra tahminim rapalayla LÜFER yapar .Orta akıntılı suyu yakalamak lazım.(çok akınca çalışamıyorsun)
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1748 Arkadaşlar aynı şekilde açılmış başka bir sabit konu var incelerseniz sevinirim.
abi şu anda üsküdar şemsipaşa sahilerinden alıyorlar mantarlı takımla dün akşam akşam 8 den gece 3 e kadar 3 tane aldık bizden başka 2 kişi daha aldı dahada alan olmadı
slm arkdşlr,gürpınar kıyı raporu:c.tesi akşam saat 02 ye kadar tık demedi,taze izmarit ve istavrit le yokladık takım mantarlı dip oltası.yalnız çarşamba saat 11e kadar 8 lüfer çıktı,perşembe2 ,cuma 1,bugün p.tesi bakacaz ne olcak ama sıkıldım yani.. RASGELE
cankurtaran kıyı raporu:11.10.07 fenerin önü saat 15.00 kaşık atıyorum bir lüfer atladı sudan çıkardım denize düştü arkasına 2 saat çalıştık tık yok .SİZE RASGELE
16/10/07 cankurtaran lüfer durumu:hava kararırken 1saat kaşık çalıştık,karardıktan sonra taze izmarit mantarlı klasik takım layokladık gece12 00 akadar tık demedi .bu arada arkadaşlar pabuç gibi izmaritleri boğdu (karidesle dip oltası)15/10/07gürpınar daakşam 11 e kadar tık demedi bilginize .sarayburnu aynı gün öğlen2-3 suları rapalayla 3 er 5er tane de almışlarilgililere duyurulur .RASGELEEE
18/10/07 cankurtaran lüfer raporu:akşam hava kararırken rapalayla bir tane sarıkanat aldım.yarım saat daha attım tık yok hava karardı yemliye döndüm yine tık yok 9 da kaçtık.19/10/07 de sabah 7 de gürpınardan tekneyle çıktık uzun olta yem zargana dolaştık aynı zaman da rapalaylada tık yok.istavrite çapari yaptık yok 30 tane istavrit aldık.biri yarım geldi,yine rapalayla dolaştık tık yok 12,de döndük.20/10/07 gürpınar sahil gece 9da canlı kıraça taktım mantarlı takıma tık yok.mırmıra attık yok,izmarit yok,istavrit yemli yok bilginize RASGELEEE.(nerde bu lüferler kardeşimmm.azimle yoklamaya devam.)
valla sorma abi bende dün sarayburnundaydım o kadar at çek tık yok ama güzel istavrit yaptı sıyırtmayla zaten öğlen saatide döndüm
lüfer çıktı 23/10/2007 akşam saati düştüm sarayburnu fener arasına 1saat içinde 2 sarıkanat benden önce biri 16 parça lüfer sarıkanat almış kovadaydı 3numara kaşık la.Ben rapalaylabirini diğerini kaşıkla aldım.gündüz orda olmak varmış...RASGELE SİZE..
Iskenderun Iskenderun'dan aksam suyunda yarim saatlik sure icerisinde aldigimiz Lufer. Bu siralar iskenderun korfezi lufer bakimindan cok zengin.