selam ustalar benim sormak istediğim bişe var herkes başka bişe diyrorlar bende sizden kesin bi bilgi edineyim dedim ben kandillinin ordan tutuyorum genellikle biraz ilersinden veya ordan oraya giden ustalar lüfer çıkıyormu acaba oralarda...bu aralar bazıları sular soğuması lazım daha diyolar ama forumdaki konulardan lüfer tutanlar olduklarını gördüm orası hakkında bilgisi olan ustalar yazarsa sevinirim.lüfer çinekop sarıkanat ne çıkıyorsa ordan yazarlarsa sevinirim birde acaba çinekop çıkıyorsa çapariyemi geliyor yoksa yemli oltayamı daha çok gelir lüferdede kaşık mı kullanmak gerekir yemli oltamı cevaplarsanızı çok sevineceğim şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler bol avlar
Yok arkadaşım, Biz cumartesi gece çıktık, elimiz boş geldik. 1 kere vurdu, o da kaçtı namussuz. Beklemeye devam. Bu gidişle yakında lüfer de nesli tükenmekte olan balıklar arasına katılacak.
Lüfer yok kardeşim bu sene istanbulda ancak canlı zarganayla ve uzun oltayla avlanabiliyoruz tek tük te olsa alıyoruz o da tekneyle tabiki canlı istavrite bile atlamıyor balık seyrek olunca yemi seçiyor anlaşılan havalar soğumadıkça da bu iş böyle gider İşin garibi babam ayvalıkta levrek yakalamak için canlı bir kefali bırakma yapmış kocaman bir lüfer atlamış kiloluk varmış şansına misinayıda kesememiş Ama civar balıkçılar kesilen misinalardan şikayet ediyormuş Anlaşılan balık boğazı teyet geçip egeye indi
kaşıkla lüfer ve çinekop çıktığını duydum giresun merkezdeyim.özellikle aksu deresinin ağzında epey bir balık sevdalısı vardı olta sallayan.
yaban tv de setrettim 3-4 gün önce bayağı bir lüfer yakaldıar çanakkale de..600 700 gramlık balıklardı hepsi..