Saat 4 te alarm çaldı kalkayım mı kalkmayım mı derken güç bela uyandım bir kahve içtim açılmak için arkasından bu saatlerde tek poğça bulabileceğim dükkandan poğçaları aldım kahvaltıyıda yolda yaparak meraya ulaştım. Kimseler yok dalgalar köpük köpük başladık atçek yapmaya ilk 15 -20 dakika hiç birşey yok arkasından ilk balık geldi diğerlerinin yanında ufak gözüksede 35-40 cm civarı güzel bir lüferdi. Sonra yine bir sessizlik taki hava açana kadar balığın kıyıda olmadığı belliydi takabildiğim uzağa giden sahtelerimle atışlarımı yapıyordum yine 60 m civarı bir atışta daha 1-2 sardım sarmadım oltaya bir ağırlık çöktü gelmiyor taşa takılmış gibi reeling (Lüfer avında kalamayı en kısık halinde tutarım balık boşluk bulmasın diye) buna rağmen balık kalamadan yiyordu bir an levrekmi diye düşündüm balık su üstüde yapmamıştı ama bukadar uzaktada gelen levrek olamaz diye aklımdan geçiriyordum . Güç bela balığı kıyıya yaklaştırıyorum bu arada kamış iki büklüm Güzel mücadeleden sonra balığı karaya aldım gördüğümde bakakaldım aten hem boyuna hem enine besili bir hayvandı tüm zamanını yemeğe ayırıyor belliki 1.800 gr Ortanca balık ise 5 dk felan sonra takıldı ortaya az önceki mücadelenin 2 katını yaşadık bunun çok daha büyük olduğunu düşünüyordum sebebi ise balığı kıyıya alınca anlasıldı 2 iğnede sırtından takılmıştı bu yüzden balık çok daha fazla mukavement göstermişti. Bu son balıktan sonra avı bukadar yeter diyerekten sonlndırdım. Daha güzelleri sizlere rasgelsin. Ekipman: Kamış: Shimano Scimitar 10-35 Makine : Exage 3000 sdf Misina : Sufix beyaz 0.13
lüferlerin maşallahı varmış,afiyet olsun :thumb: peki nerde levrekler ? neden batı karadenizde yoklar daha bereketli avların olsun.
Vucut çalışmış arkadaş Teşekkürler Özkan daha irileri sana rastgelsin. Şu ara ne geleceği belli olmuyor levrek merasınada arada gidiyorum.
Maşallah güzel av olmuş. Kullandığın sahtenin markası ve modeli nedir usta? Büyükçekmece de deneme yapacağım.
kofana böyle olur. herkes görsün öğrensin yarım kilo lüferlere kofana demeyi bırakalım lütfen. gönülden tebrikler...
Selçuk Hocam ne yaptın sen ya... Tam da lüfer bitti t.dağ'da diyordum, güzeller güzelini tutmuşsun, şimdi ardından lüfer aramaya başlayacağım yine... Nerde bu lüferler, niye bana gelmiyorlar artık... İmrendim sana, tebrikler. İnşallah çok daha büyükleri oltalarımıza gelmeye devam ederler.
bende kofana yakaladım diye seviniyodum, benim yakaladığım bunun yanında çinekop mu nedir tebrikler hocam devamı rastgele...