ya arkadaşlar bu sene karadenizde lüfer populasyonu hakkında bilgisi olan yok mu yüzüne hasret kaldık nerede bu koruk lüferi......
Daha yeni yeni başlayacak iki gün önce kumburgaz tarafında uzun oltayla iki tane yakaladım.İnşallah bunlar bereketli geçecek sezonun habercileridir.
aman be kardeşim bunlar iiii haberler bu sabah tam 3 saat gezdim tık yok belki bundan sonra gösterir kendini. kaşıntı bildiğin gibi değil nerde kaldı o eski kofanalar o lüferler birazda deniz suyu sıcaklığından bu kıtlık bu sabah 26 dereceydi ateş gibi sular.
26 derecemi ? Abi lüfer için çok ama çok yüksek. Boğazda lüferi görmemiz için en az 18 dereceni altına inmesi lazım.
Evet arkadaşlar zaten balık kıtlığının yegane nedeni de bu. Malum yeraltı suları da bu seneki kadar hiç bu kadar ısınmamış dünyada, küresel ısınma işte.
Ben az önce gördüm Yenikapı da biraz lüfer irisiydi. Kıyıya zargana uçtu bir tane iyi sıkıştırdı balıkları.
Zargana kullandım.ipekle iki tane zargana yakalamıştım.Canlı olarak kullandım.Bu seneki gibi balığın çeşit olarak bu kadar kıt olduğu bir hatırlamıyorum.
. Bu sene çok garip zaten, yağmurdan başımızı kaldıramadık bir dönem, şimdide aşırı sıcaklar. sular deseniz hamam gibi bu arada : Kumburgaz tarafında Önder adında bir dostumuz vardı , fiber tekne ile lüfer'e çıkardı.