Lüfer hasretiyle çok çile çektik

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Lüfer hasretiyle çok çile çektik
    Geceleri uyumadan sabahlar ettik
    Kafayı yemeden gel artık lüfer
    Atalım kovamıza seni bu sefer

marşı eşliğinde dün akşam av partnerim Can'la birlikte meramıza doğru yola çıktık. Evelki gün Atomkarınca Yavuz dostumuzla yaptığım görüşmede aldığım bilgiler neticesinde bu av yerini seçmiştik. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim. Haftaiçi olduğu için av yerine varmamız saat 10'u buldu. Yem olarak yoldan yarım kilo istavrit-hamsi karışık tezgah balığı aldık.

Hedef balık lüfer olduğu için iri iğneli takımlar, şakşak ve iri filetolarla denemelere başladık. Saat 12'ye kadar hiç vuruş gelmedi. Şansımızı arttırmak için taze yem yakalamaya karar verdik. İnce çapari ile zorlukla bir iki tane balık alabildik. Sonra çapariyi hamsi ile yemleyip sarkıtmayı düşündük. Bu iyi sonuç verdi. İstavritleri kovamıza göndermeye başladık, arada saldıran yaprakları da hemen suya iade ettik. Balıklar kıraça değil, oldukça iriydi. Bunları fileto yaparak takımları yemledik. Taze yemlerden midir yoksa o an bir sürüye mi denk geldik bilmem arka arkaya vuruşlar almaya başladık. Isırıkların boyuna bakılırsa balıklar küçüktü. İğneler ve yemler büyük olduğu için 6-7 vuruş sonucu sadece Can bir tane tam limitte balık alabildi. Daha sonra vuruşlar kesildi. Bu andan sonra seyrek olarak bir iki tane sağlam vuruş alınca bekleme süremiz uzadı. Saat 2'de tam koruk lüferi denilecek 27 cm. boyunda cılız bir balık aldık.

Bu balığın ara gazıyla beklemeye devam ettik. Bu arada Can'ın yanda duran spin kamışına vuran istavritler hem canımızın sıkılmasını önledi hem de canlı yem stoğumuzu sürekli hazır tuttu. Saat 4.30 olduğunda artık gidelim mi diye düşünürken, Can "yarım saat daha bekleyelim gideriz" dedi. İyi ki öyle demiş... O yarım saatin sonunda çok iyi bir vuruş alıp tasmaladım ve başladım çekmeye... Lüferciler bilir balık boyundan beklenmeyecek şekilde öyle bir bastırıyor ki başladım sahilde bir sağa bir sola balıkla boğuşmaya. Su üstü de yapmasın diye iyice çöktüm. Görenler kofana çekiyorum zannediyor. Takım gelmek üzere ama karanlıkta balığı görmek mümkün değil. Suda şıpırtıyı duyduğum an asılıp sudan balığı kestim. Kopardığı gürültü boyundan çok büyük ama yine de lüfer denebilecek 29 cm. güzel bir balık. Geçen sene hiç lüfer yakalayamamış bir avcı olarak buna da bin şükür.

Bu balık da gelmiş artık güneşi burada doğdurmadan gidilir mi? Tabii ki ava devam ediyoruz. Asıl balıkları sabah suyunda alma niyetindeyiz. Güneşin doğuşuna doğru güzel birer şakşak yapıp başlıyoruz beklemeye. Tam beklediğimiz gibi karanlığın aydınlığa dönmeye başladığı o anlarda, lüfer de adına yakışan saldırganlığı yapıyor. Ama bu defa kazanan o. İkimizin şakşak yemlerde sadece kafa kalmış. Ortalık iyice aydınlanınca gitme vaktimiz geliyor. Uzun, yorucu ama çok zevkli bir av geride kaldı. Kovamızda dişli var, daha ne olsun...

Balıkları eve getirdim, ölçtüm, resimledim, temizledim.

Haydaaa, bu da ne şimdi? Lüferlerin küçük olanından bir sürü yumurta çıktı idk Hani bunlar Mayıs'ta Karadeniz'e göç edip o tarihlerde yumurta döküyor, sonra da inişe geçiyordu. Peki bu ne şimdi? Bilsem yakalar mıydım hiç lüfer kardeş. Ben ki ilkbaharda Boğaz'da olta atmamış adamım, ama bu mevsimde yumurtalı lüfer olduğunu hiç bilmiyordum.

Böyle durumlarda Sokrates'in şu meşhur sözü ne kadar da anlamlı hale geliyor: Tek bildiğim hiç bir şey bilmediğimdir.

2. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler aret siftah olmuş bundan sonraki avların daha verimli gecsin

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir rapor Aret, ellerine sağlık. :) Hele ki 29 cm'lik lüferle mücadelenin heyecanını çok güzel yansıtmışsın, ben bilgisayar başında heyecanlandım.

Hayırlı olsun, afiyet olsun avlarınız. Çok uzun bir bekleyişin ardından alınan ödülden güzeli yok. Sanırım bu sene lüfer bol olacak gibi.
    20 cm lik limit ve medya hassasiyetinin sonucu diyebilirmiyiz acaba?

Nice güzel avlar dilerim, Can'a selamlar... :)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Elllerine sağlık Aret daha güzel ve bereketli avlar diliyorum.

5. Security

Security refik

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi
    En İyi Avı:
    turna 65 cm.
    tebrikler ... güzel bir av olmuş :thumb:
    daha bereketli bol lüferli avlar dilerim...:clap2:

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    aret tebrikler güzel balıklar havyar çıkmasa iyi olurdu demekki o havyarları bırakmayı unutmuş

7. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Raporunu okurken birebir yaşadım yaşadıkLarını kendim aLmış gibiyim bir yerde veLhasıL.. :) daha bereketLi daha keyifLi avLarının devamını temenni ederim Afiyet oLsun...

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    İkinizin de ellerine sağlık, raporu okuması da çok keyifli oldu, çok güzel bir anlatım olmuş :clap2:

9. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

tek kelimeyle süper bir rapor ama son anda yumurta biraz canını sıkmış belli ki;bu ne kadar hassas olduğumuzun bir göstergesidir tebrik ediyorum bizlerin balıklara bakış açımız cok farklı. ayrıca bayağı da sabretmişsiniz,karşılığıda çok güzel alınmış tebrikler.

10. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Aret&Can merhaba
    Ellerinize sağlık...Harika bir av olmuş..Tebrikler..

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yakisir ustaligina :)

12. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler Aret bey. Hayvanın yumurta dökmemesi enteresan. Ustalar bu konuda ne düşünür, merak ediyorum doğrusu.

13. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler muhteşem ikili daha güzel avlar dilerim :)

14. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Aret ciğim tebrikler. mükemmel bir av olmuş

15. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Aret tebrikler,
    devamının da gelmesini dilerim.

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tebrikler Aret güzel balıklar almışsın. Lüfer hasretini bildiğim için çok sevindim gerçekten. Denemelere devam....

Havyarlı balığa yapacak birşey yok izin verdik kaç ay, dökseydi :) Lüfer sezonunda havyarlı balık ilginç tabii. Bizim tuttuklarımızdan da çok seyrek çıkıyor arada.
    Rastgele...

17. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerinize sağlık bereketli olsun daha iyileri rast gelsin

18. unexpected

unexpected HAMZA

Tebrikler valla helal olsun, güzel rapor ve güzel balıklar, istavritlerinde maşallahı varmış. afiyet olsun.

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bazen her şey kuralları ile düzgün bir şekilde yapılsa da böyle şeyler olabiliyor. İşte bu konumda havyarlı lüfer için söylenecek tek şey şans yada kader. :) Çok güzel balıklar tebrikler. :)

20. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    HEY MAŞALLAH :D TEBRİKLER GÜZEL AV YAPMIŞSIN BENDE BU AKŞAM DENİCEM BAKALIM KISMETİMİZDE NE VAR.