merhaba arkadaşlar. henüz hiç lüfer tutma keyfini tadamadım. zamansızlıktan uğraşamadım da. ama bu sezon bütün şansımı zorlamak istiyorum. lüfer için en verimli sahte hangisidir? yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
Bu iki ürünü önerebilirim, ikisinden de harika randıman alabilirsiniz... MARIA PRINCESS http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-Princess-7 CRYSTAL MINNOW SUSPENDING R467 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=3-YOCMS90S
7 cm. boyunda gümüş renk ağırlıklı sahteleri ayrıca söğüt yaprağı tipli klasik kaşık denemenizi öneririm.
Lüfer için sahte verimli bir şey değildir. Neden değildir? Lüferin yakalanmasındaki zorluk, çok gezen bir balık olması. Denk gelirseniz sürüsüne, sahte dünyanın en verimli av aracı olur. Ama sürüsüne denk gelmek çok kolay değildir. O sebeple, yemli avcılık daha verimlidir. Atarsınız, beklersiniz. Akşama kadar, yarım saatte bir vs. neyse yem tazeler denersiniz. Ama akşama kadar sahteyi at-çek yapmak bıktırır, yapamazsınız, hevesiniz kırılır. Sonuçta verim alamazsınız. Lüfer avına giderken, yanınızda bir kaç kaşık olması şiddetle tavsiye edilir. Ama malum şartlarda olmazsa olmaz olan, düzgün takım, taze yemler ile lüfere gitmektir. Bakarsınız, denk gelirsiniz, kaşık ile döktürürsünüz de, genelde bu pek nadir olur.
Nereli olduğunuz ve kıyıdan mı sandaldan mı avlandığınızı bilsek daha doğru yorumlar yapabilirdik. İstanbul'da özellikle tekneden sahte ile avcılık pek yapılmaz. Kıyı balıkçılığında ise, normal zamanlarda yemli takımları denemek daha doğrudur. Balığın, özellikle sarıkanatın sürü ile kıyılara doluştuğu zamanalarda ise sahte ile avlanmak çok verimlidir. Peş peşe sarıkanatlar alabilirsiniz.
teşekkürler takımcı, maria princess ı denicem. peki tekneden sürüklemek için kurşun kullanmam gerekir mi? sahtenin ne kadar derinlikten gelmesi gerekir?
teşekkürler, ben selimpaşa da oturuyordum. yaklaşık 1 yıldır merter deyim. selimpaşa ya gittiğim zamanlar tekneyle açılma şansım var. bir de duruman sitesi var. ordan kıyıdan atıyorlar lüfer e. ordan da deneyebilirim. bu bölgeyi iyi tanımıyorum ama , bu tarafta tekneyle açılma şansım olmaz. kıyıdan atarım. bi de önce bu bölgedeki avlakları tanımam lazım herhalde... tavsiyeleriniz için teşekkürler...