lüfer için en verimli sahte hangisidir?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında dejavu3461 tarafından paylaşıldı.

1. dejavu3461

dejavu3461 harun

merhaba arkadaşlar. henüz hiç lüfer tutma keyfini tadamadım. zamansızlıktan uğraşamadım da. ama bu sezon bütün şansımı zorlamak istiyorum.
    lüfer için en verimli sahte hangisidir? yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
  3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    7 cm. boyunda gümüş renk ağırlıklı sahteleri ayrıca söğüt yaprağı tipli klasik kaşık denemenizi öneririm.

4. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

bir çok kişiden maria princess 9 cm lik mavi rapalanın çok iyi iş yaptığını duydum.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer için sahte verimli bir şey değildir.

Neden değildir? Lüferin yakalanmasındaki zorluk, çok gezen bir balık olması. Denk gelirseniz sürüsüne, sahte dünyanın en verimli av aracı olur. Ama sürüsüne denk gelmek çok kolay değildir.

O sebeple, yemli avcılık daha verimlidir. Atarsınız, beklersiniz. Akşama kadar, yarım saatte bir vs. neyse yem tazeler denersiniz. Ama akşama kadar sahteyi at-çek yapmak bıktırır, yapamazsınız, hevesiniz kırılır. Sonuçta verim alamazsınız.

Lüfer avına giderken, yanınızda bir kaç kaşık olması şiddetle tavsiye edilir. Ama malum şartlarda olmazsa olmaz olan, düzgün takım, taze yemler ile lüfere gitmektir. Bakarsınız, denk gelirsiniz, kaşık ile döktürürsünüz de, genelde bu pek nadir olur.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Nereli olduğunuz ve kıyıdan mı sandaldan mı avlandığınızı bilsek daha doğru yorumlar yapabilirdik. İstanbul'da özellikle tekneden sahte ile avcılık pek yapılmaz. Kıyı balıkçılığında ise, normal zamanlarda yemli takımları denemek daha doğrudur. Balığın, özellikle sarıkanatın sürü ile kıyılara doluştuğu zamanalarda ise sahte ile avlanmak çok verimlidir. Peş peşe sarıkanatlar alabilirsiniz.

7. dejavu3461

dejavu3461 harun

8. dejavu3461

dejavu3461 harun

değerli yorumlarınız için teşekkürler.

9. dejavu3461

dejavu3461 harun

teşekkürler,
    ben selimpaşa da oturuyordum. yaklaşık 1 yıldır merter deyim. selimpaşa ya gittiğim zamanlar tekneyle açılma şansım var.
    bir de duruman sitesi var. ordan kıyıdan atıyorlar lüfer e. ordan da deneyebilirim.
    bu bölgeyi iyi tanımıyorum ama , bu tarafta tekneyle açılma şansım olmaz. kıyıdan atarım. bi de önce bu bölgedeki avlakları tanımam lazım herhalde...
    tavsiyeleriniz için teşekkürler...

10. dejavu3461

dejavu3461 harun

yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar...