Arkadaslar, luferde 20 cm limitinin kabul ettirilmesi, yeterli degilse bile cok ciddi bir basaridir. Fakat bugunlerde vicdansiz girgircilarin bogazda "luferime dokunma" eylemi yaptiklari yolunda uzucu haberler aliyoruz. Yavru balik katliamcilarina siyasi otoriteyi etkileyerek yeni limiti iptal ettirme imkani vermemeliyiz. Bildiginiz gibi, 20 cm limitinin kabul edilmesi Greenpeace tarafindan baslatilan kampanya ile mumkun oldu. Fakat limit 20 cm'e cikartildiktan sonra Greenpeace sanki kenara cekildi, artik konuyla pek ilgili gibi gorunmuyor. 'Kampanya amacina ulasti ve konu unutuldu' havasi var sanki. Oyle olunca da arsiz profesyonel balikcilar meydani bos bulup bogazda govde gosterisi yapiyorlar, bir yandan da parmak kadar cinekoplari avlamaya ve satmaya devam ediyorlar. Oysa ki Greenpeace'in istedigi zaman ne kadar etkili olabildigini hep beraber gorduk. Zira kamuoyu olusturmak boyle boyle, kucuk kucuk atilan adimlarla olur. Bunu yaparken en etkili arac da bunun gibi sivil toplum orgutlenmeleridir. Lutfen asagidaki Greenpeace linkine girip acilan sayfanin alt tarafindaki ilgili bolume yorumlarimizi yazalim, bu sayede Greenpeace'in konuyu sahiplenmeye devam etmesini saglayalim. http://www.greenpeace.org/turkey/tr/news/174e-yavru-balik-ihbarinda-bulunun-031111/
Ben bu konuda Alo 174 konu başlığı ile duyurmuştum, ayrıca haber siteleri olsun greenpeace olsun hepsinede ayrı ayrı limit altı satışların devam ettiğine dair geçen hafta mail de attım. Henüz maillerime dönen birisi yok maalesef üzücü. Ama iş tezgahlara gelmeden bu balıkları tutturulmaması gerekiyor ama o da bir türlü önlenemiyor...