Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ortalama olarak 1 haftadır forumunuzu takip ediyorum ve lüfer avına gitmeye kararverdim.fakat benim kamışım buna uygun deil sanırım. Benim kamışımın türü (okuma) lüfer avı için bildiğiniz güzel bir kamış markası varmı. malum kara denizin dalgası 250 gr kursunu bile görütüyo.
Bu iş kamışla hallolmaz sadece. Sana önce bir surf makina lazım: Daiwa Emcast gibi. Shimano'da olur ama, pahalı onlar. Sonra bir kamış: Vercelli Enygma, ALBA Blakcsea, Lineaeffee Extremecast gibi. 4.20 veya daha kısa. Makineye sarmak içinde, 200m 0.28, 100m 0.16 dyneema örgü misina alman lazım. Mesela "Amanda pek güzel" diyerek mesela Okuma bilmem ne makine filan alırsan, o örgü misina ile başedemez, başına bela olur, mecburen naylon misinaya dönersin. Naylon misina hem ağırdır, hem hidrofildir. Yani suyu tutar. Bu da akıntıyı tutar demektir. O da 250gr kurşun atsan, akıntı sürükleyecek demektir. Sana da 250gr atacak kamış vs. lazım olur, gene de verim alamazsın. Bu kombinasyon ilk bakışta pahalı gibi gelse de, hem daha ucuza çıkar, hemde en azından iş yapar. Deseydin ki, 150gr kurşun atsın, 50m atsın bana kafi, o zaman başka bir formül bakılabilirdi. Fakat, 250gr kurşun dediğin zaman, olayın rengi çok değişiyor.
Serdara bir ekleme yapayim,Kursunun seklide dalgali ve akintili yerlerde önemli,yuvarlak kursun yerine yassi olanini tercih etmenizde yarar vardir,gerci atis mesafesinde düsme olur ama fazla bir etkisi olacagini zanetmiyorum,en fazla 15-20 metre oynar arada,yada kursunu dalganin geri itmesini önleyecek capali kursunda kulanabilirsiniz,kursuna deginmemin sebebi kursunun ucuz olmasi,yani denemenizde fayda vardir fazla masraf etmeden,belki isinizi haletmis olursunuz...