bu lüfercikler için renk neye göre seçilmeli yani yağmurlu hava, kapalı hava, açık hava, gece gündüz, dalgalı ve haliyle bulanık suda vs. neye göre hangi renkleri seçmemiz gerekiyor bir türlü bulamadım
Selamlar Furkan eminim benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır,ben kendi tecrübelerimden edindiğim sonuçları da paylaşmak isterim seninle.Bahsediceğim tecrübe İstanbul boğazı ile ilgilidir. Boy olarak 5 cm den 10 hatta 11 cm'e kadar sahte balık tercih edebilirsin,Çeşitli renklerde farklı balıklar olabilir ancak normal şartlarda yani havanın normal ve denizin çok bulanık olmadığı zamanlarda istavrit,sardalya,hamsi gibi lüferin en çok beğenip yediği yemlere benzer renlerde olmalı balık ,havanın bozuk olduğu dönemlerde ise iş acaip değişiyor,görünürlüğü en yüksek ve belirgin olan renklerde balıklar seçmekte fayda var .Bu duruma örnek olarak gösterebileceğim bir sahte balık var ,ben bu balıkla aşağıda fotoğraf için linkini koyacağım,boğazda kimsenin atmaya bile gerek görmediği yağmurlu ve rüzgarlı bir günde 3 tane sarıkanat tutmuştum.işte benim apaçi dediğim sahte balık S-18 rengi http://www.avdeposu.com.tr/?urun-71-RIVER2SEA-Target-Min90Su.html
evet biraz apaçilik var bunda teşekkür ederim verdiğin bilgiler için cemil abi bu kafası kırmızı gövdesi beyaz hologramlı sahteler var onlar çok dikkatimi çekti benim onların hangi durumlarda kullanıldığını merak ediyorum. ve birde gece sahteyle çalışılırmı? cevap evetse hangi renkler tercih edilmeli?
Aman abicim beğenmemek ne demek. Şöyle diyeyim ee ööööö mavi ve yeşil sırtlı atabilirsin bide ben altlarını turuncuya boyaraım bu balıkların turuncuya bir hassasiyetleri var. Kırmızı kafa sahteler de iş yapar. Arkadaşın linkini verdiği sahteler de gerçekten çok avcıdır lakin bir gittimi arkasından bakarsın böyle melül melül, acemi isen hiç atma derim.
yok aman 3 liralıklar neyime yetmiyor an azından acemiliğimi atana kadar benim anlamadığım nokta neye göre renk seçiyor bu lüfergiller, orada biraz soru işaretlerim var. bir yerdede okuduğuma göre lüfer için parlak dikkat çekici olması yetiyor, kaşık fazla fazla iş görür deniyordu bilemedimki şimdi ben
Bu mu bilmiyorum ama rastgele balıkçılığın Çin de yaptırttığı strike pro çakması sahteler vardı yüzüşleri güzel fiyatıda makul 3 - 4 tl bir şeydir. Onlardan bulursan al. Renk olarak mavi ağırlıklı olursa iyi olur. Yalnız ucuz etin yahnisi misali bunda da yüzmeyen bozuklar çıkıyor siyah ları güzel iş yapıyor. Bide aragorn lar var ama onlarıda mümkün mertebe yavaş çekmek lazım hızlı çekince akisyonları bozuluyor en azından benim rastladıklarım öyle. Niye böyle bilmiyorum lüfer abilere sormak lazım "Birader sen ne ayaksın neden renk seçiyon?" diye. gold fishmiş