öncelikle herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı ramazanlar., ramazan geçtikten sonra okullar açılana kadar yani 1 eylül 20 eylül arası lüfer vs. için sarayburnuna gideceğim ancak o akıntıda hangi rapalayı silikonu kaşığı vs kullanırım hiçbirini bilmiyorum internetteki araştırmalarıma göre şu rapalanın:http://www.avmarketi.com/asp/product/5307/MAGNUM-PELICAN-MAKET-BALIK iş yapacağını öğrendim ama sizlerin de tecrübelerinize dayanarak birşeyler önermenizi bekliyorum elimde spin takım yok surf takımla atçek yapacağım şimdiden herkese teşekkürler.
Linkte verdikleirni hiç kullanmadım şimdiye kadar kullananıda görmedim pelican kullanacaksak daha çok nitro serisini tercih ediyoruz. http://www.avmarketi.com/asp/product/10491/NITRO-43-PELICAN-MAKET-BALIK-100-MM Bu arada sarayburnun da hiç avlanmadım ben daha çok boğaziçi stili rapalacılıkta kullanıyoruz bunu.
Çok iri ve kalın. Nitro serisini bende şiddetle tavsiye ederim. Bunun dışında strike pro ve maria princessin 9 cmlik modelleri verimlidir.
Sendeki takımları bi yazsana ne var ne yok, ona göre nerede nasıl avlanabilirsin özellikle istanbul da lüfer avında, ayrıntılı bir şekilde açıklayalım.
lüfer için bende tecrübeli arkadaşlardan destek rica edeceğim. BU nitro sahteyi aldık diyelim , bende de alba star marka 3,5 mt uzunluğunda ve 100-200 gr. atarlı kamış ve yine ALBA STAR 4 bilya makine var . Üzerinde de misinası takılıydı aldığımda . Sanırım 0,35 yada 0,40 olabilir. Bu sahte ile nerede ve nasıl avlanmak gerekir ? Teşekkürler.
oskar saılor 3.90mt 150-250 gr atarlı karbon kamış okuma safina sna 65 0.35 misina sarılı makine var. önerilerinize göre sahte ve kaşık alacağım.
Şöyle abicim makineden misinanın ucuna bir fırdöndü bu fırdöndüye bir kurşun kasalayıp bağlıyoruz sonra bir tanede rapala bedenini fırdöndüye bağlıyoruz ve makineden gelen fırdöndüye bağlıyoruz rapala bedeni kamış boyu kadar oluyor. Sonrada ileri atıyoruz. Mevsiminde senin ekipman yeter ama zamanı gelip balık açtığında kanala gittiğinde o zaman yetmez atacağın mesafe sınırlı kalır. Kurşun ise minimum 150 gr kullanıyoruz. Eylül ortasında ufak ufak yemli denemeleri başlar.
Merhaba , lüfer için ucunda çapa şeklinde olan 3lü iğneli pelican marka kaşık aldım. Birde 50 gr. silikon saplı kurşunlardan aldım. Makineyi sararken yemjin yüzeyde mi kalması gerekiyor ? Yoksa yüzeyden 40-50 cm aşağıdan gelmesi ( ağırlık takılı olduğundan ) farkeder mi ? Kurşunsuzda uzağa atamayacağımız için mecburuz sanırım takmaya .
Lüfer de silikon kullanmıyoruz balık gelmesi durumunda tek kullanımlık oluyor çünkü :d Bazı yerler ve boğazda su üstü ile balık tutulabiliyor ama genelde yaptığımız ağır kurşunlar ile sahteyi dipten getirmek.