Dün Trabzonda kıyıdan istavrit avlıyorduk..bir iki tane yaprak çinekop vurdu oltalara....daha önce hiç rastlamadığım bişeydi bu dönem için ...bu çinekop'un bol olacağını gösterirmi...orumlarınızı bekliyorum...
Bazı zamanlar daha önceleri görmediğimiz şeylerlede karşıolaşabiliyoruz Ben şöyle açıklayayım size daha öncelerde pek olmayan birşey oldu geçen sene Normalde ilk önce rusyadan gelen soğuklarla bogazdan önce soğumaya başlardı karadenizin suları,Fakat 2013 öyle olmadı boğaz suyu karadenbizden önce sogudu böyle olunca aradaki ciddi sıcaklık farkından dolayı karadenizin balığı ciddi oranda yukarıda kaldı muhtemelen havyarlanan balıklar orada döktüler ve şimdi yapraklarla başlayan bu durum dahada sizleri ve de göç zamanı bizleri şaşırtacak gibi görünüyor inşallah orada kalan balık iyice palazlanırda dönüşü muhteşem olur
Ağzından bal akıyor Mehmet yapma Ellerim titredi yine bak bu ızdarabı yaşatma ne olur bize....... Sevgiler
Dün Arnavutköy deydim balığa gittim çok Sayıda yaprağı cinekop diye yakalayanlar vardı Baktım balık küçük avlanmadım. Cinekop baya çok ama havyar dökecek Boyda değiller anac balıklar yine belirleyici olur
Aliço paşam lüferler Maşallah bayağı bol ve şu an akış halindeler, işin garip tarafı aşağıdan akış başladığı gibi yukarıdaki havyarlanamayan balık ta aşağı hareketlendi allahtan gırgırlara yasak zamanı geldi,yoksa mahvedeceklerdi canım lüfergil ailesini yalnız kötü olan adamlar alanen güpe gündüz trol çekiyorlar,arkadaşlar gördüğünüzde sahil güvenliği arayın ve deniz polkisinide arayacazğınızı belirtin yoksa gelmiyorlar ve 155 i arayın bildişrin eğer duyarlı olmazsak konuşacak birşeyde kalmaz
Mehmet abi sezonda olmayan balığı millet şu sıra bulunca bayağı zorlar oldu peşini bırakmıyorlar,. Bir kıyım söz konusu. Çanakkaleden ve tekirdağda halen lüfer var, kiloluk kofanalar meralarada. Haftasonu sarıyer ve garipçede bayağı lüfer alan olmuş, benim anlamadığım bu hayvan ne yapıyor Eskiden lüfer olunca çino olmazdı şimdi hepsi birden analı babalı geziniyorlar. Bir an önce karadenize gitseler diyorum oranın insanı bizim buradakiler gibi avlayamaz rahat işine bakarlar.
Bu sene kışın geç gelmesi, daha doğrusu hiç gelmemesi balıkları şaşırttı. Normalde havalar soğuyup kar yağdığında Ege'ye kadar kaçan balık Boğaz ve Marmara çevresinde kışı geçirdi, hatta bir kısmı Karadeniz'i hiç terketmedi. Peki neden sonbahar ve kışın balık yapmadı da şimdi yakalamaya başladık derseniz onun da sebebini söyleyeyim. Gırgırlardan fırsat bulamıyorduk da ondan. Son teknoloj ile donatılmış bu aletler Boğaz'ın girişi gibi stratejik noktaları tutarak balığın kökünü kazıyorlardı, bize de ancak onlardan arta kalan serpintiler geliyordu. Şimdi Nisan ortasından beri Gırgırlar tatile girdi ve biz de balık yakalamaya başladık.
Su anda yakalanan her çinekop eylül'ün lüfer adayı .. Bu sene pazarlarda dogru duzgun çinekop bile yoktu..(yasak olmasına rağmen) demekki balık akmadı karadenizde kaldı... sağlam rüzgarlarla balık çoşar mı sonbaharda sizce ????
Bu durum beni çok umutlandırdı.....ama bazende terssi olabiliyo..şu an istavrit çok küçük çıkıyo kıyıdan çapari ile....bu durum 2012 de olmuştu çok güzel lüfer yakalamıştık....baakalım bu sene nasıl olacak....