sanmam canlı zargana kadar iş yapsın, çünkü ölü zargana bile iş yapmıyor çoğu zaman, yaprak yapıyorsun zarganayı onada iskorpit atlıyor. ama lüferin öyle zamanları var ki herşeye saldırıyor
Sanki canlıyı cam ile kaplamışlar gibi ama malesef ruhu yok... Yani bu yemi yem yapan canlılık,kıpır kıpırlılık yok. Mesela geçenlerde Aliço Reis kalem kadar küçük yavru zargananın ölmeden nasıl yem olarak kullanılabileceğinden bahsediyordu bir yazısında. Önemli olan görüntüsünden ziyade hareketli olması Bence. Ama gene paylaştığın için çok teşekkür ederim. Güzel bir şey görmüş oldum.
caner bunun birde sardalye sürüsü kaplamalı olanı var...oda çok güzel...bu lüferde iş yapar mı bilmem...ama gökova körfezinde buna fena kofana biner at-çek yaparken... bunları çok önce görmüştüm...galiba limitli üretim...koleksiyon parçası hesabı...ama sağlam parça...
abi birde bizim kaptan derdi zargana fosforunu kaybederse lüfer pek rahbet etmez derdi. bunuda geçen uzun oltaya çıktık bir tane zarganayı sağlamdı canlıydı fakat artık rengini kaybetmiş deyip saldı ben pek anlamadım bir farkta göremedim ama öyle dedi bilmiyorum ne kadar doğru
Harika bir kollaksiyon parçası olurdu. Boğazda bilmem ama Egede iş yapar gibi geliyor. Turgayın dediği sardalyalıyı levrek avında denemek isterdim
Arkadaşlar lütfen bu sahteye para yatırmayın geçen sene belki evvelki sene tarkanla zannederım denemiştik bir abimiz almıştı denermısınız dıye. olmayacağını soylememıze rağmen peki dedık ve aldık denedık kesınlıkle balık gelmıyor. hatta gagalık iğnesini de tekrar revize edip yukarıdan kafa ustunden de bağladık düz yüzsün diye ama gelmedi kesınlıkle önermem. Engin ; kaptan haklı konusunda zarganacılıkta önemli hususlar var. anlatacağım hepsini yakında ama şoyle denebilir. 1. alternatıfınız canlıyla erken denemek 2. balığı canlı canlı kesıp yem yapmak solmaması adına balık rengını kaybettığı anda. halden alınmış yem ile farkı kalmaz salmakta fayda vardır. ekolojik denge onun rengını kendısıne belli bir süre sonra verıyor. ama livarda hele hele üstü açık livarda güneş ışığına maruz bırakılırsa bir daha kendıne zor gelir o yüzden kullanacaklarımızı kullanacağız kalanını daha kanlı kanlı kesip tuzlu su gazete kağıdına sarıp tuzlu buza yatırmamız gerekir. Not: Gece süzülen zarganaları dahı kesınlıkle livar kapağı açık bırakmayınız ışıktan rahatızlık duyar ve yaşama surecı kısalır..... Dahada önemli not: Yukarıda görseli bulunan zargana tamamaen kullanışsız bır modeldır üreticilerin yerınde olsam biraz sorardım nasıl durur diye. halkasını gaganın ucuna koyan zihniyet. o balık nasıl gelir düşününüz uzun olta bedenının arkasından.... Yoksa Tam o halkalık yuvası kafasının üstündemi olmalıydı????????? ++ Bu takımı altındaki o kadar büyük 3 lü iğnelerle dönmeden ben çekerim yürütürüm diyen usta da varmı acaba. hadi 3 lü iğnesiz olduğunuda düşünebiliriz bir yandan...... varmı?
Neyse ben 2 saat uyuma molası ve denıze gideyım. zaten az olan zargana canımı fena halde sıkıyor. dahada yazmıyım altına. cumleten hayırlı sabahlar.
Dostlar merhaba...... bana göre her balık avcısının;sahte balık koleksiyonunda olması gereken bir parçadır diye düşünüyorum.....
bu değilde little jack sayoris zargana süper iş yapıyor tarafımdan denendi sarıkanat lüfer kofana almıştır.. lüfer ile resimi. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Ben teşekkür ederim arkadaşlar. Shimanoda sahte işine girdi, hatta ilk floater modelleri piyasaya çıkmaya başladı bakalım ne olacak. Evet abi bende gördüm bunu, sizin oralarda iyi çalışır gibime geliyor.. geçenlerde konuşuyorduk sürülü sahte yem nasıl yaparız diye bu sahte olayı aşmış zaten.. denemekten zarar gelmez.
Tekne işini bilmem ama kıyıdan güzel iş çıkartır. Bu sahte bildiğimiz gagalı sahtenin saydam kasasının içine bir şekilde zargana fotoğrafı monte edilmiş hali. Yani gelirken dönmesi söz konusu değil. Daiwanın diger gagalı sahteleri gibi muhteşem bir aksiyonu olduğundan eminin fakat suda iyi çakar mı onu görmek lazım.
Merhaba, Tarkan Bey Kıyıdan at çek olarak kullanıyorum sahte düz geliyor kamış ile vurdurarak sağ sola gitmesini sağlıyorum. Tekneden kullanılabilir ama üç iğne sorun yaratıp dibe yapışabilir diye korkuyorum ma boğazda kesin çalışır ağır kurşun kullanılan yerlerde 500 gram mesela 400 gram kullanın dipten üstte takılma derdi olmadan ve eliniz ile eksiyon verdirin cekip bırakıp yem yokluğunda mükemmel çalışır.
canlı kanlı zarganayı yediremıyoruz Üstüne Yaprak zargana üstüne şakşak zargana üstüne tek göz zargana Üstüne kafalıklı zargana devamına sardalye devamına istavrit şakşak devamına canlı istavrit. devamına canlı çinekop devamına şakşak çinekop Altına izmarit. hadi oda olmadı dön belki bayat ister dolaptan yaprak. budamı değil kaşık arkası, tek iğne canlımı bağlasak çift iğne yaprakmı yok hamsi yemli zokalı deneyelım dur belkı princess rapalaya atlar. yok yo-zuri deneyelım birde. arada kanal kaptır olta uzaktan gelsın. yok olmadı arkadan çek sırtı yap tamam olur belkı. yeme bakayım. canlımı yamukmu yanlışmı takılmış. ölmüşmü. derken Umutlar tükenir. neye üzüleceğinizi bilmez bir halde takımı üstüste sararsınız. kurşun bir tarafa el oltası bir tarafa. o yüzden hangi sahte ile lüfer yakalamak? Dün gece yazmıştım bu takımı döndürmeden getırecek varmı diye varmış... ama daha tek bir prıncess bile şıkır şıkır donerken alt iğneleri kesılmış ve bu kadar büyük iğnelerle. şahsen ben tutamam. demek el elden üstün. ama 500 veya 400 gram kurşun kıyıdan kullanmak arkasından gelecek bir beden ve rapala sonuç dibe düşen bir kurşun ve dibi tarayarak gelecek bir rapala. sonuç takım maalesef takıldı. Tabi bunlar olurken dip sularınıda hesaba katmak elzem olmalı nedenmi. sizin kıyıdan at çek yaparken o ağırlıkla beraber attığınız kurşunun önünüze düşmesi ve suların 0 olması gerekır. bırakın takımla balık çekmeyı daha kurşunu almak yukarı imkansızlaşır.... Düşünmek lazım biraz takımın detaylarını bence Sevgiler
tarkan abi gecen sene gerçek balığı ges gibi cam kaplamayı konuşuyoduk forumda duyanmı olmuş .) oldukca güzel emitasyonlar zargandan şüpheliyim ama sardalya sahtesi çok can yakar