10.06.2012 tarihinde görevli olduğum 2012 PBY sınavında 5.sınıflar için hazırlanmış Matematik sorusu..
5 beşinci sınıftaki çocuğun kafasını karıştımak için iyi bir soru yoksam onlar virgulden sonrayi ogrendilermi?
Soru;aynı zamanda birçok çocuğun da balıkta boyla alakalı yasal sınırlamaların olduğunu öğretmesi işlevinide yerine getirmiş...Aynı zamanda dikkat gerektiren de güzel bir matematik sorusu olmuş...Tebrik ediyorum hazırlayan yetkilileri...Umarım bu şekilde bile dikkat çekilerek eğitilen gencecik fidanlar,aramızda binlercesi olan torbacı büyüklerine benzemezler... Paylaşım içinde teşekkurler...
Elvisin dediği gibi soru çocuklarda balıkların avlanabilmesi için bir belli bir büyüklükte olması gerektiği düşüncesini yaratabiliyorsa; soru amacına ulaşmış demektir.
Yukarda ki yorumlara katiliyorum... Bu paylasim bence gunun en ilgi cekici paylasimlarindan biridir.Cunku yillardir ugrastigimiz konularin meyve vermege basladigini gosterir. Bakiniz o sorulari hazirlayan gurupta illaki bir amator balikci var ve bu adam cevreci... O guzel ruh bunu bu kadar onemsiyor ki hem matemetigi ogretip, test ederken, cocuklara boylesi bir bilinc de asiliyor.Ben evlatlarimiza politik, samimiyetsiz kafalar asilanacagina, baliga denize saygi asilansin derim. Attigimiz tasin dalgasi, kiyilara vurmaya basladidostlar...Hepimize hayirli olsun... Cok mutluyum..Paylasim icin tesekkur ediyorum. Dahasina rast gelsin...
Teşekkür seçeneği olsaydı, son üç mesaj için kullanırdım. Gerçekten çok sevindirici bir gelişme. Ben de soruyu hazırlayanı ve buraya aktaranı kutluyorum. Allah razı olsun.
Bende sınavda soruyu görünce çok sevinmiştim..Üç tarafı denizlerle çevril ülkemizde bukadarcık bir ilgi alaka yada düşünce bile bizi mutlu ediyor maalesef...
Süleyman bu duruma en çok ben sevindim. Özlediğimiz nihai sonuç olmasa da temennimin gerçekleştiğini gördüm. Teşekkür ederim, ellerine sağlık. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45574
bende kefal yazacaktım ama dedim şimdi yanlışsa karizmayı çizdirmeyelim güzel haberler çoğalmaya başladı. palamutlar markalanıp göç yollarında değişiklik olup olmadığı araştırılıyor. denize binlerce yavru levrek bırakılıyor. yada daha doğrusu insanların aklı yavaş yavaş başına geliyor...