Lüfer kanal'dan kıyılıyor mu?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

1. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    ben haftalardır söyluyorum ustad gece guzel yapıyor dıye aynen öyle ....gece supewr yapıyor bırde iri balık yapıyor ;) kanaldan yemlenmek ıcın kıyılıyor hayvan.....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Kasım 2011
  2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir ipucu vereyim.

Kanaldan kıyılıyor olmayabilir. Kanaldan değilde, su üstünden/ortasından dibe iniyor olması daha muhtemel.

Yani balığı kanalda değil, suyun ortasında aramak daha iyi netice verebilir gündüz. Kanal denen yer, balığın daha aşağıya inemediği derinlik zaten. Suyun ortasında kalmak isteyen balığın ineceği nihai derinlik bu mevsim için.

Suyun ortası dediysek, 1-2 kulaç dipten yukarsıda işinizi görebilir.

3. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    valla serdarcım dogrudur haklısında ,birde ben suyun hala sogumadından kaynaklıyorum bu lufer balıgı soguk su hayvanı oldunu söyledıler ..ki öle.. .birde dıkat edersenız soguk suda yasayan hayvanlar cok lezzetli..alabalık olsun ,,norveç uskumrusu olsun vs vs..yanı ben dedım gıbı sular sogumadıgı ıcın kıyılar sıcak su oldugu için bu hayvah fazlşa yaslamıyor kıyıya dıyorum...bu sene hersey cok enterasan giti.yazın yagmur yagdıgını ben hatırlamıyorum,,sen ne ye baglıyorsun bu olayları ? lüferın yoklugu cinekopun yaprak kalması vs vs ??

SON DAKİKA ..! :D
    Bu arada şimdi karaköyü oltacı erol'u aradım ne var ne yok diye :)
    milet kovaları doldurmus ama istavrit kıraca tabiii :)
    ben şunu söylim tahminin bence,lüfer karadenizden kattı önüne istavridi geliyor diyorumm ;)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Lüferin yok olduğunu pek sanmam. Bu kadar çinekopu doğurmuş birileri hala ortada olmalı.

Sular sıcak olduğu doğru. Soğuduğu zaman, yem sürüleri büyür. Bu büyük sürülerde kıyadan açıkta ve toplu olarak durur. Bunları denk getiremeyen lüferde, yiyeceğini dipte arar. Bu tek sebep değil, benzer bir takım sebeplerden lüfer dibe ve kıyıya yakın durur.

Bizim kıyıdan attığımız yemler, çektiğimiz uzun oltalar vs. dipte duruyor malum. Balık 2 kulaç yukardaysa, ne bilsin altında yem olduğunu :(

Bu lüfer var, kıyamet gibide, çokta, bolda biz dibe bakıyoruz o yüzden tutamıyoruz gibi bir anlam çıkarmamak lazım. Balık az. Az olduğu gibi birde gündüz dibe inmiyor. Sonuç bize genel olarak hava almak düşüyor.

Çoook önce yazmıştım. Lüfer avını ortalıkfta en fazla olan türden seçer. Bu da bir etmen. bol olan çinekoplar lüferin avı oluyor. Lüfer yem seçme durumuna geliyor. İstavridimiz vs. lüfere hitap etmiyor.

Söylemeye çalıştığım şu, lüfer var, ama malum yukardaki gibi sebeplerden biz tutamıyoruz. Bunu söylerekn söylemediğim şeyde şu: lüfer dolu, her yer yıkılıyor lüferden... Yok böyle bir şey. Lüfer var derken, az, seyrek ve nazlı olarak mevcut. Biz böyle bir durum için stratejiye sahip değiliz. Elimizdeki her şey, lüferin bol olduğuna göre hazırlanmış durumda.

Marmara ve boğazın mutad yerlerinde bir takım sürüler zaten var. Bu sene üreyecek balıkları, geçen sene 14 cm olarak kırdılar zaten. O yüzden az bir miktar lüfer üreyebilidi. Bu çinekoplar onların yavrusu tahminen. Ortada büyükler olmadığı içnide, bunları seyreltecek baskı olmadı. Ortalık bir sürü çinekop oldu işte. Lüferin azlığı, yokluğu, çinekopların böyle erken ortalığı doldurmasına yol açtı bence.

İstavrit ise, bu kadar çinekop varken biraz zor gibime geliyor. Bunlar kovalamaca oynayıp, ebe sensin yapmıyorlar. Bu kadar çinekopun bir şeyleri yiyerek sağ kaldığını düşünürsek, durumu anlamak kolay olur.

Yani, mevsimlerin dengesinin değil sadece, doğal dengenin de içine ettik. Bundan sonra öyle senelerdir süren dengeleri, Önce şu gelir, sonra bu başlar, şu zamanda şurada bu olur gibi dengeleri düşünmemek lazım artık.

5. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    peki ne yapmak lazım serdar,şimdi bu olay avrupa ülkelerinde olsaydı ne olurdu,söylim hemen bir karraname alırlardı su ürünleri için ama bizim ülkemizde malesef yeterli bürükratlar deniz bakanlıgı vs seyler olmadıgından denız bu halde..gecen sene her zman oldugu gıbı canakkaleye hem dalıs hem olta balıga gıtımde bır gırgır sahıbıyle muhabbet ettım adam ıtalyaya orkınos avlamaya gıdıyolarmıs tabı oranın bakanlıgı ıle ılgılı anlasması varmıs .onlar cagırıyomus yanı :) dusun orlarda ne kadar cok balık falan var demek ..ve kendi balıkcıları yokmu abi dedım sız nıye gıdıyonuz dedımde bana ...abı bu ısler hapısane,askerlik yanı gurbet dedı bır cıkıyoruz 3,5 ay denızdeyız evde hanım cocuklaı göremıyoruz dedı.avrupalıda buna gelemez he yokmu var ama cok az dedı ...bızde ıse abi her taraf gırgır yaw..katletıler balıgı eskıden yaslı abılerımız anlatır kartadenızde kılıç balıgı,orkınos,uskumru, vs vs bu balıklaırn oldunu soluyolar sımdı nerde pekı ısde bılıncsız avlanma abii...bizim insanımız YAMYAM balıkcıları dıyorum ..kurutsıunlar bakalım denızlerı sonu ne olcak belli ..ayıp yawww 3 tarafımız denızle cevrılı taa 20 yıldır norvecden uskumru alıyoruz ve cok lezzetlı ve ucuzda ...halımiz ortada yazık bu ulkeye valla YAZIK....

HELAL OLSUN BU greenpeaceLERE ..!

BU RESİM ÇOK ŞEY ANLATIR SANIRIM ONLARA :( BENDE BİR GREENPEACE Cİ OLARAK ;)

..

6. 29519

29519

En iyi avı: yenıköy çakar 2 satte 12 lufer zıpkınla.kacırdıgımın ıskaladımın yırttımın haddı hesabı yok .

Kardeş en iyi avın kısmında dediklerin ile tezat oluşturmuyor mu şimdi bu dediklerin.

7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    12 lüfer nerdeeeeeeeeeeee...12 TON lüfer nerde...
    biz avcıyız bilnçsiz avlanmıyoruz ben yawru balıga zıpkın atmıyorum ki...
    ustad...artı ben yılda bir böle bir av yaptım ...
    sorun buyuk balık degıl kucuk balıgı yok etmek ....kucuk olmassa buyuk olmaz ..ben dalısda ınan ne cınekoplar geldı onume ne kefal ne ıspendek yanı levrgın kucugu atmadım kucuk balıga atamıyorum ve ne hıkmetse zıpkın atmadım kucuk balık nerdeyse dalısda gözlumun onune gelıyor sankı mubarek onun vurmucamı anlıyor.seyredım gıdıyor.benım dedımı anlamısındır umarım ....
    ben 3-5 kıloluk has kefallere arnavutkoy akıntıburnunda sıf HAVYAR'ı var dıye atmadım cok olmustur işde avcılık budur. ;)
    KUCUK BALIK NO BUYUK BALIK YES..ama buyugude bılınclı avlamak tabii..

NOT:ATMADIGIM DERKEN ZIPKIN ATMADIGIM TABİİ YANLIS ANLASILMASIN ;)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu tür yaklaşımla bir yere varılmaz. Benimde en iyi avım ortada öyle. Ama şu anda o balığın tüm nesli için dünya çapında avlamak yasak.

Geçmişte bir şekidle biz o avları yapmış olabiliriz. Bilinçsizlik, cahillik, vahşilik, bohçacılık, hepsini yapmış olabiliriz.

Ama bu bugün bir şeyler söylediğimizde, bunları karalamak veya üstünü örtmek için bir bahane olamaz.

Adam karalama denen aptalca saçmalıklarla uğraşmak kimseye bir şey kazandırmaz.

Geçmişte ne yapmışsa yapmış. Hatta yarın en yapacaksa yapacak. Bundan bana ne? Bize ne? Biz burada o fikirleri tartışmalıyız. Fikri öne sürenin karakterini, cibiliyetini filan değil.

Ve ben veya o bir yamuk ypamışsa, böyle tu kaka ilan etmeye giderekte bir yere varamayız. Bize düşen doğrusunu göstermektir. Dikkat edin, söylemek demiyorum, göstermek... Bu aradaki nüansı umarım yakalayabilirsiniz.

9. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    öle tabi biz av yapıyoruz yaw olta balıkcılıgıyla,zıpkın balıkcılıyla balık BİTMEZZ...balık ac gözlü,bilinçsiz avlanan gırgır ve trol cüler sayesınde bıterse biter..;)
    hale gıtım yem almaya gecen tam bır rezalet abicim kasalar,kasalar yaprak cınekoplar bırde yerlere dokulen mıletın ayagıyla ezdıgı cınkopların hattı hesabı yok KIYIM yapmıslar resmen ..:mad:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben söylüyorum, ama kimse bunu anlamak istemiyor. Zira analaması çok güç gerçekten. BU beyinle değil, hislerle alakalı ki, bunu aşmak güç, ama imkansız değil.

Sokak köpeklerini bilir misiniz? Bin türlü eylem vs. yapıldı,etiti, bir şekilde artık zehirli kıyma ile yok edilmiyorlar, en azından çoğu zaman.

Peki neden insanlar köpekler için bu kadar uğraşabiliyor? Nedir onları güdüleyen? Ama o zarif sosyete hanımları, mankenler vs. köpek için uğraşıyor, didiniyor, bir şeyler yapıyor, hiç yoktan beyanat veriyor. Ama şu gariban balıklara sahip çıkan yok, nedendir acaba?

Bunu söyledik. Siz balığı et olarak görürseniz, bu iş böyle olacaktır, kaçınılmaz.

Şidmi şuraya bir mezbaha videosu veya kurban bayramından bir sahne koysam... İneklere bir zulm, bir eziyet, ayağından vinçle kaldırma, çırpınış filan. Sonra da boğazına çalınan bıçak, fışkıran kanlar. Eminim pek çok kimse gık demez.

Ama bir japon mezbahasının videosunu koysam. Yunusları öyle vinçel kaldırmak, boğazınaı kesmek, çırpınırken ölümü, fışkıran kanlar filan...

Herkes atlar hemen, bu ne vahşet, bu ne zalimlik. Lanet olsun, elleri kurusun vs. vs.

İyi de, her ikisi aynı şey değil mi? İnsanlar protein ihityacı için hayvanlardan faydalanıyor. Hepsi bu.

Bu doğru, yanlış, şu bu önemli değil. Buradaki mesele, koyulan tepkinin sebebi.

Biz ineği et olarak, yemek olarak görüyoruz. Bu yüzden ona yapılan bu hareket bize bir canlıya yapılan şiddet gibi gelmiyor. Ama yunusları et olarak görmüyoruz, onlara yapılan bize zulm olarak geliyor. Hepsi bu işte.

Eğer insanlarda sokak köpeklerini et olarak görseydi, bakın bakalım bu yaygaralar olur muydu?

Bizim halkımızın %99'u balığı et olarak görüyor. O yüzden ona yapılan her tür işkenceyi bir hak, bir el mahkumiyet olarak kabul ediyor. Onu sorgulamıyor.

Ama ne zamanki insanlar balığı et olarak görmez, işte o zaman insanlar bu işin arkasını aramaya başlar. Şu an tezgaha bakan, öldürülmüş, katledilmiş yüzlerce yavru balık değil, kilolarca et görüyor. Görmediği kıyıma, katliama nasıl cevap verebilir ki insan?

11. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    valla serdarcım ,,bence bir dernek mi kursak ne amatör balıkcılık dıye ,sonra tum turkıyde ki balıkcıları alsak dernege sonra bir imza toplsak bakanlıga yada greenpace gibi bogazda gırgır ve trolculerı gorunce tekneyle gıdıp eylem mı yapsak yanı SES gtırmek lazım bu ulkede ses gertırmessek bu iş böyle gider ,dün haberleri seyretinizmi bogazda gırgırlar eylem yaptı ..biz neden yapmıyoruz.bu denizler bizim bu sular bizim.sadece bız oltayla avlanacaz balık cok olsun degıl mesele balık ne kadar cok olursa ınsanımız daha ucuza balık yer ;) yanı bölelıkle halkıda vatandasıda arkamıza alırız kısacası bişey yapmalı :)
    bu şarkı gibi bişey yapmalı :)

12. 29519

29519

Serdar bey iki yetişkin olarak Timur bey ile ikimiz aramızda konuşur anlaşırız. Üstünüze vazife olmayan işlere girişmeyin lütfen.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında yapılacak şey basit. Balığa gideceğiz. Bir kaç tane evin nasibi diyerekten tutacağız. Sonra tutmaya devam edeceğiz. Ama herkesin gözünün içine baka baka o tuttuğumuz balıkları, boyuna posuna, lezzetine, türüne vs. bakmadan geri salacağız.

Bize deli diyen olacak, şu bu olacak. İnsanlar diyecek ki, "Yahu madem yemeyycen,ne eziyet çektiriyon" filan. Daha bir sürü şey denecek. Ama bunu yapanlar çoğalınca, insanların gözünde balık, yavaş yavaşi et yığını olmaktan çıkacak.

İşte o zaman bu işler düzelir. Maalesef herkes bir sihirli değnek arıyor. Aman kanun çıksın, aman eylem yapılsın, Harry Potter'ın sopası gibi sallansın, olsun bitsin, bu dertte çözülsün. Ama yok böyle bir sihirli değnek.

Bahsettiğim şey tek başına elbette yeterli değil. Ama amatör balıkçılar olarak bizim üzerimize düşen en önemli görev bu. Zira bu feragat gerektiriyor, özveri gerektiriyor. Yakaladığın, avcunun içindeki eti, doğaya döndürüp balık olduğunu gösterebilmeyi gerektiriyor. Biz bunu yapabildiğimizde, ötesi için bir adım atma imaknımız olabilecektir.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İki yetişkin olarak konuşup anlaşacaksanız, MSN açın, telefonlarınızı alın vs. ve gidin anlaşın. Ama forumdan anlaşmaya çıkyıoprsanız, tüm forum katılımcıları konuya müdahil olacaktır, olmalıdır. Forumun varlık sebebi budur.

15. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
  16. 29519

29519

Serdar bey bu sitenin moderatörü de değilsiniz gerekirse onlar müdahelede bulunur. Onlar müdahelede bulunacak kapasite değildir gibi bir düşünce ile müdahalede bulunuyorsanuz eğer bu da haddiniz değil. Ayrıca 1994 senesinden beri bilişim ve internet dünyasının içindeyim, forumların varlık sebebini sizden öğrenecek değilim, ukalalık yapmayı ve üstünüze vazife olmayan işlere girmeyi bırakın.

17. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Hocam bak şimdi,

Yazdıklarına yanlış demiyorum ama sen burada bir mantaliteyi değiştirmeyi çalışıyorsun ve bu hayal ettiğin olay ancak, daha önceki yazılarında okuduğuma istinaden diyebilirim ki; sen ve senin gibi balığı yemek için değil spor-zevk amacı ile yapan kişilere mahsusdur.

Şimdi sen yazıyorsun ediyorsun, eyvallah... Ben sana şunu diyeyim, sen örnek olmaktan bahsediyorsun daha dün 13 yaşındaki kıza tecavüz eden 26 kişinin eğitim durumlarını biliyor musun? Ülkenin nerede ise en üst mertebelerinde bulunan adamlar... Düşün bu eğitim seviyesi ile bile insanlar bile ne halde...

Sen burada istediğin kadar feryat et diyorum ya, sen balığı spor-zevk amacı ile yapıyorsun ben ise yemek amacı ile yapıyorum. Ben limitlere bakarım lüferinde çinekop'unda eğer 4 5 saat bekleyip aldığım 1 lüferi de kusura bakma bırakmam..

Ayrıca neden telaşlanıyorsun ki zaten lüfer yok ( bize göre ). Yine geçenlerde yazdığınız bir yazı okuduğum kısıma istinaden yazıyorum. '' Balık var ama tutabilene '' demişsiniz. Tamam işte,, kaç kişi sizin kadar profesyonel ki ? Ben bu sezon daha 1 lüfer alamadım. Bu yüzden kıyı balıkcılığı için rahat olunuz ( tutup bırakmaktan bahsettiğiniz için aklıma kıyı balıkcılığından başka birşey gelmedi. ).

Ayrıca psikoloji eğitimi almış birisi olarak şu yorumu yapmak istiyorum sizin için, yazılarınız gerçekten sivri dilli, doğru olanı bile azarlayıcı bir uslup ile yaklaşıyorsunuz. Burada kimse çocuk değil, mümkünse biraz daha ılımlı olmanızda fayda var.

Biz sizin bu iş'te iyi olduğunuzun farkındayız ve yazılarınızı da okuyoruz. Fakat bana şu sezon balık tutmayın desen anlarım da.. Tuttuğunu bırak dersen. Çok zengin değilim derim.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki sen misin bu sitenin moderatörü de, bana müdahale ediyorsun?

Sen bu foruma yazıyorsan, bu forumdaki herkes, sana midahale eder. Forumun varlık sebib budur.

Benim köydeki evin önünde bir ante direği var. 1984'ten beri o da bilgişlem dünyasının içinde. Senin de ancak onun kadar forumun ne olduğunu anlamış olduğunu görmek üzücü oluyor, onu düşününce.

19. 29519

29519

Serdar bey Timur bey ile aramızdaki konuya müdahil olan sizsiniz farkında mısınız? Bende size Timur bey ile aramızdaki muhabbete veya tartışmaya sizin müdahil olmanızın haddiniz olmadığını sebebi ile birlikte gayet kibar bir şekilde açıkladım zannediyorum.
    Ayrıca terbiyesizleşmek tamam size yakışıyor orası ayrı konu ama bende kendime gayet güzel yakıştırabilirim. Lakin sizin için gerek olduğuna inanmıyorum.

20. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    haydaaaaaa gene tartısma ...:D yaw arkadaslar yapmayın haydi balıgaaaa
    hafta sonu geldı bayram tatılı haydiiii :)
    balık olmayınca ınsanlar tartısıyor ..
    ahhh devletım ahh gör ınsanalrı ne hale soktun ...
    koy yasagı gırgırları bol balık olsun bogazda
    bak bakalım dert kalıyormu vatandasda..
    şiir gibi oldu :D