*** avcı dostlarım..ben amatör olarak bazı avlar yapıorum yerine göre eşkina.ispari,istavrit ve tatlısu balıkalrı ama bu sene lüfer ve leveğe merak saldım lineaeffe surf tipi kamısım shımano 4000 lık makına at cek için kamıs pek uygun deil sanırım ama spin kamıs alana akdar onla ıdare etemeye calısscam bikaç kaşık ve rapala aldım ama hangi sattlerde ve nerelerde avlanmam gerekio yardımcı olcak arkadaslar tsk.ediorumm..butun avcı dostlarıma rast gele....
Merhaba, Levrek için öncelikle bir spin takım mutlaka edinmelisin.Yoksa normal takımlarla yarım saat at-çek yaparsın sonra yorulursun. Levrek avlamak için sürekli 3-4 saat atıp çekmelisin. Örnek vermek gerekirse takım şu olabilir. (Kendim kullanıyorum) Shimano Yasei Sea Bass 2.70 10-50 gr atarlı kamış Shimano Exage 2500 FC Makina Mekan olarak hafif kayalık yerleri tercih et, veya avlanacağın yerin kumsal olmasıda avantajına olur. Dalgalı deniz ve kötü havayı ever levrek. Hava tam aydınlanacakken çok verimli olur. Yani 05:00-08:00 arası. Birde gece hava kararırken. Benden bu kadar bilgi çıkar, lüfer içinde başka arkadaşlar bilgi verebilir. Rastgele..
Kamışın yemli lüfer için uygun ama makinan biraz daha büyük kafalı olmalı bence surf tipi makara edinmelisin.
laplace2006 levrek için temel bilgileri vermiş , ben de lüfer ve kofana hakkında yazayım. Avlanma süreleri ve saatleri levrekle aynı ancak sabah ezandan yarım saat önce gün doğana kadar ve akşam ezandan sonra 3 saat kadar daha verimlidir. Yani sabah önce lüferle başlayıp ezan sonrası levreğe yada akşam levrekle başlayıp ezan sonrası lüfere devam edebilirsin. Asla beyaz fırdöndü kullanmamalısın, bu çok önemli çünkü lüfer parıldayan şeyleri çok sever fırdöndüye atlarsa misinan pamuk ipliği gibi kopar. Ayrıca eğer ay yoksa misinan yakamoz yapacaktır bu nedenle at çekte ince misina kullanırsan (kullanmak zorundasın biliyorum ancak başka çaresi yok) yakamozun parıltıları misinada belirir ve lüferi yakaladığında (ki bunlar genelde sürüdür) diğerleri misinanı kesebilir. Eğer ip misina kullanırım dersen diğerleri gibi kolayca koparamaz ancak mikro boyutta verdiği zararlar kofana yakaladığında sana yol su elektrik olarak geri döner. Birde levrekten farkı hızdır. Daha hızlı ve sert aksiyonlar kullanmalısın ve eğer takip alırsan mümkün olduğu kadar hızlan ve sert aksiyonlar kullan. Bu nedenle aynı kamış ile hem levreğe hemde lüfer gurubunu kullanamazsın, misisnaların farklı olmak zorunda. Rastgelsin
Merhaba, Levrek için öncelikle bir spin takım mutlaka edinmelisin.Yoksa normal takımlarla yarım saat at-çek yaparsın sonra yorulursun. Levrek avlamak için sürekli 3-4 saat atıp çekmelisin. Örnek vermek gerekirse takım şu olabilir. (Kendim kullanıyorum) Shimano Yasei Sea Bass 2.70 10-50 gr atarlı kamış Shimano Exage 2500 FC Makina Mekan olarak hafif kayalık yerleri tercih et, veya avlanacağın yerin kumsal olmasıda avantajına olur. Dalgalı deniz ve kötü havayı ever levrek. Hava tam aydınlanacakken çok verimli olur. Yani 05:00-08:00 arası. Birde gece hava kararırken. Benden bu kadar bilgi çıkar, lüfer içinde başka arkadaşlar bilgi verebilir. Rastgele.. __________________ ÜNAl kardesim yardımcı oldugun için tsk ederim levrek için solediklerini denicem..ben kamış için okuma salina 10-40 atarlı 2.40,.kamısın agrlıgı 180gr. bide okuma luraManie 8'6'' 12-45 gr. atarlı kamısın agrlıgı 148gr. 2 si arasında kaldım makınamın uygun oldugunu dusunuodum ama almam gereklıymıs demekki balık avların bereketli olsun...
Kamışın yemli lüfer için uygun ama makinan biraz daha büyük kafalı olmalı bence surf tipi makara edinmelisin. __________________ Balık avlamaya hastalık diyorlar ama balık avlamak bir tutkudur ve tutkular asla iyileşmez..Recep-1961-ARH+Kocaeli
Kamışın yemli lüfer için uygun ama makinan biraz daha büyük kafalı olmalı bence surf tipi makara edinmelisin. __________________ Balık avlamaya hastalık diyorlar ama balık avlamak bir tutkudur ve tutkular asla iyileşmez..Recep-1961-ARH+Kocaeli **** abi kamıs yemli balık için cok guzel hassa ama at-cek yapmak daha zevk aldırıyo avdan bi spin takıma ihtiyaç var..güzel avlar büyük balıklar almak temennisiyle...
laplace2006 levrek için temel bilgileri vermiş , ben de lüfer ve kofana hakkında yazayım. Avlanma süreleri ve saatleri levrekle aynı ancak sabah ezandan yarım saat önce gün doğana kadar ve akşam ezandan sonra 3 saat kadar daha verimlidir. Yani sabah önce lüferle başlayıp ezan sonrası levreğe yada akşam levrekle başlayıp ezan sonrası lüfere devam edebilirsin. Asla beyaz fırdöndü kullanmamalısın, bu çok önemli çünkü lüfer parıldayan şeyleri çok sever fırdöndüye atlarsa misinan pamuk ipliği gibi kopar. Ayrıca eğer ay yoksa misinan yakamoz yapacaktır bu nedenle at çekte ince misina kullanırsan (kullanmak zorundasın biliyorum ancak başka çaresi yok) yakamozun parıltıları misinada belirir ve lüferi yakaladığında (ki bunlar genelde sürüdür) diğerleri misinanı kesebilir. Eğer ip misina kullanırım dersen diğerleri gibi kolayca koparamaz ancak mikro boyutta verdiği zararlar kofana yakaladığında sana yol su elektrik olarak geri döner. Birde levrekten farkı hızdır. Daha hızlı ve sert aksiyonlar kullanmalısın ve eğer takip alırsan mümkün olduğu kadar hızlan ve sert aksiyonlar kullan. Bu nedenle aynı kamış ile hem levreğe hemde lüfer gurubunu kullanamazsın, misisnaların farklı olmak zorunda. Rastgelsin __________________ Aydın KAYAT Altınkum-DİDİM HTML: [HTML][HTML][HTML] [/HTML][/HTML][/HTML] Dün ispariye gttim bi avcı arkadas bende biraz uzakta kanalizasyonun yanında at-çek yapıo kefal yakalıyo sandım merakla gttim dayı rast gele dedım ne yakaladıgında sordugumda lüfer dedi sasrdım varmı dedim biraz var dedi baktım abartmıyorum her biri palamut gbi 5 kilo var masallah dayı dedim gttim hemen baılktan döndum av bayııden alba star toby 602 2 numara kasık,remixon tam markasını hatrlamıom ama kasık gbi kıvrımlı balık seklı var uzerinde bide erma die beyaz kasık aldım aynı yere bu sabah 5 30 gttim sabah 8 e kadar hiçbi av yapamadım dunku dayı geldı oda basladı yok bgun balık cıkmaz dedi ikşimizde donduk..ara sıra yatar buraya gelır gununu bulursan nutlu olursun dedi demwekki ogun gunuymus ama ben ıspğarılerle yatıntim bu arada bilgilerin için tsk.ederim abı fırdonduyu bilmem iyi oldu zaten spin bi takım alcam takımla birlikte ipte alırım ınternetten tpluca bi takım olustururum..alba starı n güzel kasıkları var ınsan ınternetten baktıkca hosuna gidio..kendı bilghımce ıs yapcak kasıklarda bellı oluo ama yıne ustalarımdan bilgiler gelırse jkasık konusunda memnun olurum...ben bu sabah atıp batrmadan ***as cekıodum demekkı seri cekmek lazımmmıs umkarım bı gun denk gelır ve guzel av yaparım ve anımı paylasırım tsk. ederim bol avlarr..
laplace2006 levrek için temel bilgileri vermiş , ben de lüfer ve kofana hakkında yazayım. Avlanma süreleri ve saatleri levrekle aynı ancak sabah ezandan yarım saat önce gün doğana kadar ve akşam ezandan sonra 3 saat kadar daha verimlidir. Yani sabah önce lüferle başlayıp ezan sonrası levreğe yada akşam levrekle başlayıp ezan sonrası lüfere devam edebilirsin. Asla beyaz fırdöndü kullanmamalısın, bu çok önemli çünkü lüfer parıldayan şeyleri çok sever fırdöndüye atlarsa misinan pamuk ipliği gibi kopar. Ayrıca eğer ay yoksa misinan yakamoz yapacaktır bu nedenle at çekte ince misina kullanırsan (kullanmak zorundasın biliyorum ancak başka çaresi yok) yakamozun parıltıları misinada belirir ve lüferi yakaladığında (ki bunlar genelde sürüdür) diğerleri misinanı kesebilir. Eğer ip misina kullanırım dersen diğerleri gibi kolayca koparamaz ancak mikro boyutta verdiği zararlar kofana yakaladığında sana yol su elektrik olarak geri döner. Birde levrekten farkı hızdır. Daha hızlı ve sert aksiyonlar kullanmalısın ve eğer takip alırsan mümkün olduğu kadar hızlan ve sert aksiyonlar kullan. Bu nedenle aynı kamış ile hem levreğe hemde lüfer gurubunu kullanamazsın, misisnaların farklı olmak zorunda. Rastgelsin __________________ Aydın KAYAT Altınkum-DİDİM HTML: [HTML][HTML][HTML] [/HTML][/HTML][/HTML] Dün ispariye gttim bi avcı arkadas bende biraz uzakta kanalizasyonun yanında at-çek yapıo kefal yakalıyo sandım merakla gttim dayı rast gele dedım ne yakaladıgında sordugumda lüfer dedi sasrdım varmı dedim biraz var dedi baktım abartmıyorum her biri palamut gbi 5 kilo var masallah dayı dedim gttim hemen baılktan döndum av bayııden alba star toby 602 2 numara kasık,remixon tam markasını hatrlamıom ama kasık gbi kıvrımlı balık seklı var uzerinde bide erma die beyaz kasık aldım aynı yere bu sabah 5 30 gttim sabah 8 e kadar hiçbi av yapamadım dunku dayı geldı oda basladı yok bgun balık cıkmaz dedi ikşimizde donduk..ara sıra yatar buraya gelır gununu bulursan nutlu olursun dedi demwekki ogun gunuymus ama ben ıspğarılerle yatıntim bu arada bilgilerin için tsk.ederim abı fırdonduyu bilmem iyi oldu zaten spin bi takım alcam takımla birlikte ipte alırım ınternetten tpluca bi takım olustururum..alba starı n güzel kasıkları var ınsan ınternetten baktıkca hosuna gidio..kendı bilghımce ıs yapcak kasıklarda bellı oluo ama yıne ustalarımdan bilgiler gelırse jkasık konusunda memnun olurum...ben bu sabah atıp batrmadan ***as cekıodum demekkı seri cekmek lazımmmıs umkarım bı gun denk gelır ve guzel av yaparım ve anımı paylasırım tsk. ederim bol avlarr..