Merhabalar..İsmim Yılmaz Sinoptan aranıza katılıyorum.İnternette balık tutma amaçlı yaptığım araştırmalar esnasında karşıma en çok çıkan bu siteye üye olmaya karar verdim.Tanıtımı kısa kesip soruya geçmek istiyorum.Sormak istediğim şu.. Sinopta kıyıdan avlanmada çinekop oltasına mantar takılmıyor.Mantar sadece istanbul balıklarınamı özel diye sormıyacağım. fakat burada bu sistem kullanılmıyor ve hırsızlı iğne tekniğide yok..Sadece tek bir zoka ile tutuluor.Mantarı gece avındamı kullanıyorsunuz ve ışık olması şart mı ?Ayrıca burada o mantar ile birkez attım mantar suya batmadı..Bu tabiki yemin küçüklüğünden kaynaklanan birşey..Bu konuda verebileceğiniz bir link yada tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok mutlu olurum.. Sinoptan sevgiler...
Merhaba Yılmaz, Sinop' ta iskeleden bahsediyorsun sanırım. Orada uzak mesafeli atışlara ve akyemin avcı balığı cezbetmesi için kullanılan mantara ihtiyaç bulunmamakta. Bu mevsimde Sinop'ta tamda bu zamanda 0.25 mm'lik tercihen florokarbon bir misinanın ucuna bağlayacağın küçük bir klipsli fırdöndüye arkası delikli uzun pala bir kanca takarak ve bu kancaya da fileto edilmiş yemini takıp elinde sallayarak 15-20 metre uzağa atıp beklemen yeterli olacaktır. Mantarlı sistem birçok yerde kullanılmakta ancak suyun zaten derin olduğu iskele gibi yerlerde değil de kıyılardan açığa atmak için kullanılmakta. Çünkü ağır kurşun kullanıldığında yem çabucak dibe oturacaktır onun suda salınmasını ve avcı balığı cezbetmesi için mantar kullanılır ancak iskelede ağırlıksız attığın yem zaten salına salına aşağıya inecektir. Ayrıca oltanda ağırlık olmadan ve el oltası ile bir sarıkanat çekmek kadar zevkli birşey düşünemiyorum Bu arada senden ricam 20 cm. den küçük çinekopları denize salman. İyi avlar..
Karadeniz kıyısı olduğu için bende yazmak istedim biz Bartın da mantarlı dip oltası yapıyoruz.Makinadan gelen misinamızın ucuna 50 gr kurşun onun ucuna fırdöndü bağlıyoruz.Daha sonra 1 kulaçlık 3 iğneli mantarlı takımı bağlıyoruz.Yem olarak da hamsi ve istavrit(fleto şeklinde) kullanıyoruz.Bu şekilde limandan gayet güzel avlarımız oluyor.Misinamızda 0,25 ile 0,35 arası değişiyor.Birde çinekop burada başladı desem yeridir.Çaparilere yaprak çinekop dediğimiz balıklar takılıyor.Sanırım 10-15 gün içinde artık güzel av vermeye başlar.Yarın akşam kısmetse lüfer için deneme yapacağız.Sana Rasgele iyi bereketli avlar dilerim...