balıklar 3 ekim günü öğleden sonra herzamankinden farklı bir meradan uzun oltayla alındı. palamut ise meradan dönüş yolunda bıraktığım rapalaya geldi. kalama 2 defa daha cırladı fakat oltayı elime aldığımda balık yoktu. ya rapala yosuna takılmıştı ya da iğneler ıska geçti . rüzgar tek kelimeyle dondurucu esiyordu. Uploaded with ImageShack.us
tebrikler güzel bir av olmuşuzun olta takımını dipten mi getiriyorsunuz yoksa derinlikleri tarayarak mı?
Uzun olta mümkün olduğunca dipten çekilmeye çalışılır. rapalalı yaprak takım yahut sadece rapala çalışırtırırken ara ara vitesi boşa alıp yavaşlıyorum.kurşunun dibe vuruşunu hissedince birden gaz verip kısa süre hızlanıp tekrar rölantiye düşürüyorum. O hızlanma anında balık aldığım çok oldu o yüzden fark yarattığını düşünmekteyim. Bölgemdeki avlaklarda lüferin seyrek olması sebebiyle böyle atraksiyonlara ihtiyaç duyuyoruz.
bilginiz için çok teşekkür ederim.yarın tuzla açıklarında lüfer kovalayacağız inşallah.bugün uzun olta takımı aldım.fakat bu takımda 3 kurşun var.ayriyetten takımı aldığım balıkçı 5-6 kulaçtan başlayarak daha aşşağılara doğru kademe kademe denememi söyledi.ama sizin de dediğiniz gibi herkes dibe yakın olmasının daha mantıklı olduğunu söylüyor.yarın deneyeceğim bakalım nolacak
Selam Melih Tuzla da oturduğum için raporunu bekliyor olacağım. Her ne kadar tekne ile açılamalsam da sahilden deniyorum, şu an için pek fazla bir şey yok. Onun için çoğu zaman gidesim dahi gelmiyor. Sana bol kofanalı avlar...
Bugünkü avımız bana göre güzel geçti hayatımızda ilk defa uzun olta takımı kullanmamıza rağmen iki adet lüfer tuttuk.zarganaları takma şeklimizde pek profesyonelce değildi açıkçası çünkü biraz yumuşamışlardı buna rağmen iki lüferle dönmek bence güzel diğer teknelerde az da olsa tuttu.fakat oltayı çekerken balık olup olmadığını anlamak biraz zor oluyor ,misinayı titretmiyor balık pek.sadece ağır oluyor.