Lüfer Raporu 04/Eylül/2009 Alico&Boğaç&Deniz.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu konu değerli arkadaşımız Serdar Köylüye armağanım olsun......

Yer: Marmaranın en güzel kıyılarından bir mera
    Derinik: 12-13 metreler arası.
    Tutulacak Balık Lüfer
    Yem: Zargana
    Yem şekli : Canlı zargana ile başladık, tekgöz, yaprak, kaşık arkası ile tuttuk
    Takım :0,70El oltası DAM beni çok üzdü takım ağırlaştı elimde büyüdü ve Alma üretim Turuncu Silikon Misina ya döndüm.
    Beden :0,35 t-1 Camocast
    Ava başlama saat: Cuma gecesini Cumartesi ye bağlayan gece 00,25
    Avdan Dönüş: Cumartesi gecesini pazara bağlayan gece saat 01:00

2/2 tebliğe uygun bir avlanma modelidir. Resimlere sadece ilk balığımız konulmuştur. Konuyla ilgili elimizde video görüntüleride mevcut bulunmaktadır.

Cuma akşamı denize çıkıp akradenize doğru yollanacaktık. ancak saat 18:00 sularında gelen bir telefonla karırımı tamamen değiştirmek durumunda kaldım. ve boğaça hazırlan akşam gidiyoruz dedım ve hemen uzun olta takımlarını gözden geçirdim bu arada tek iğne bağla, çift iğneli takım yap bedene gagalık bağla hazırlıkları ile saat 21:00 yaptım ve eve geldim. biraz dinlenmden sonra Cumartesi gunu 00:01 sularında Boğaçı aradım dedım 2 gün gelmeyebiliriz. ona göre hazırlıklarını tamamla tamam dedi ve 25 dakıka sonra limanda buluşuldu. hemen zargana kepçesi jenaratöre benzin. Denizdeyiz. mazor durumu tamam kısaca eksik birşey yok. vira bismillah diyerek çıktık yola. yolumuz uzun zargana süze süze çıkarız dedik. ve başladık zargana süzmeye tamam 20 tane kadar oldu. yeter dedik ve 2400-2500 devirler arasında yolumuza devaö bu sırada yeşilköyde yem süzdük biraz daha. arkasından Ambarlı orada zargana kayalıklarındada epey bi ye süzdükten sonra. yolumuza devam ettik B.Çekmece güzelce vs derken sabahın ilk ışıklarıyla beraber. oltamı suya attım. canlı zargana tek iğne daha atar atmaz. İlk balık. benı kandırdı ve yemi aldı Orda bizi çok değerli bir arkadaşımız karşıladı sağolsun varolsun verdiği yer ve zaman tüyosu harikaydı. kendisine sonsuz teşekkürler ediyoruz. ilk 20 dakika balıklar hep önce gitti ve balık çıkartamadım. Boğaç ise her zamanki kibarlığıyla ustam tutmadan tutmam edasıyla beklıyordu. ve canlıdan donduk başka takıma ve yaprak yemle tutmaya. boğaçım balık geldı bak takımı koklamaya başladı ve tasma...... hoop bir balık arkasından 2-3-4 saat 10:30 a kadar balık devam etti. o saatte kısa süreli bir mola verdık. kendimizi ve makinayı dinlendirdik. 10 saat 30 dakıka sonra. mola. ve yarım saat dinlendikten sonra tekrar meradayız. zatan mola yeri 1,2 metre balık tutulan yer 12 metre. oyle düşünün. tekrar çıktık ve başladık. sağlı sollu balığın üstüe üstüne gitmeye ne olmuştu balıklar daha da irileşmişti.çekerken bismillah kopma, bırakma diye diye çektiğimizde oldu takımları. ama takımlar süper çalıştı. ama benim şımarıklığım sayesinde

3 tanesini su üstüne çıkmışken kaç dedim. sanki motoru boşa alma, bak nasıl çekilir şu bu derken

4 tane fire verdim-yem kestirdim tasma atamadım.

boğaç

2 balığı su üstünde kaçırdı.

2 tanede o fire verdi.

Ama bunları yaparkende 23 Adet balık geldi.

dedik tamam artık. geceyi burda geçirelim. ama yakında liman yok. sığınacak ve uyuyacak. dışarı çıkmamız çay içmemiz. kendimize gelmemiz lazım. yaklaşık 40 dakıka sonra limanı bulduk. balıkçı barınağına girdik. ancak oda ne burda bırak uyumayı lağım livardaki tüm balıklarımız ölecek. hemen dışarı. ve baktık istanbul üzerinden sımsıyah bir çizgi evet hava esmesse bile yarın kopartacak. Boğaç dönüyoruz. tamammı tamam. başladık hafif hafif esen rüzgarla beraber dönmeye. B.Çekmeceyi geçerken zorlandık biraz. ama olsun değer oldu.ve doğru limana vardığımızda saat 01:00 sularıydı. tam 25 saat üstüne avımızı tamamladık. bizi davet eden değerli arkadaşımıza minnet borçlarımızı bir daha sunarız sağolasın dostum benım..... (bir dahaki sefere daha çok zargana getireceğiz.) ellerine kollarına yüreğine sağlık......

Sezonun ilk Lüferi Tekgözle tutuldu:

[​IMG] [​IMG]

Bir kare daha.

[​IMG] [​IMG]

Sonuç: Balığı kim tutar oltası suda tutan..... bizim oltamız hep sudaydı çıkmamak üzere. ......

Sevgiler.

Son düzenleme: 7 Eylül 2009
  2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    reis tebrikler, büyük kavuşma gerçekleşti demek ki :)

dahasına rast gele...

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hayırlı olsun Ali abi,ne de güzel rapor olmuş,daha nicelerini yakalarsın sezon boyunca umarım.

4. ergir

ergir ergir

ehhhh.bizede afiyet olsun demek düşer.inşallah daha cok tutarsın.

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Hayırlı olsun Alico abi ver coşkuyu :D :D dün bizde hayırlısı ile açılışı yapıyordukki kokladı gitti:)..

6. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    elinize kolunuza sağlık abi en kötü avınız böyle olsun çektiğiniz zahmete fazlasıyla değmiş resimleri bile güzel kuzuların

7. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Reis tebrikler...2009 ALİÇO klasikleri -1
    Umarım artarak devam eder...Ekip süper bir av çıkarmış..

8. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Sonunda sevgiline kavuşmuşsun Ali abi. Tebrikler.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Güzel bir rapor olduğu kadar, son yıllarda forumlarda hakim eksik yönümüze işaret eden deyimle bitmesi iyi bir vurgulama olmuş. Katılıyor ve tebrik ediyorum.

Sonuç: Balığı kim tutar? "oltasını suda tutan"..... bizim oltamız hep sudaydı çıkmamak üzere. ......

Mevla hepimizi "Deniz/balık aşkını platonik değil, ayan yaşayanlardan eylesin"

Son düzenleme: 7 Eylül 2009
  10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    lüferi arayıp da bulamazken bazıları işi götürüyor :) tebrik ederim, balık boyları gayet tatminkar... devamını diliyorum.

11. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tüm ekibe tebrikler, dahasına rastgele...

12. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abi ellerine yüreğine sağlık tebrikler:)

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler ali abi...

14. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    bende diyorum aliço nun raporu nerde kaldı,geç oldu temizolmuş tebrikler :eek: :eek: :eek:

15. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    İşte balık budur, olay budur ve nokta budur...

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Rastgelsin Alico reis,avindan ve raporundan dolayi tebrik ederim...

17. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    e nihayet luferlerinize kavustunuz demek,hayirli olsun,cok yol tepmissiniz ama avda fena degil.zargana suzmek nasil oluyor anlamadim,teke suzmekle aynimi,denize isik tutup baliklari kepcelemekmi acaba.

18. istavrit

istavrit Boğaç

Daha yeni kendime geldim :rolleyes: ...Uyumadan 25 saat suda hiç kalmamıştım ,hamur gibi oldum ...Karadeniz beklerken tam tersi yöne gitmek sürpriz oldu ...Ama Usta'nın dediği gibi merasını açık etmemek içim adını veremedimiz arkadaşımız sayesinde lüfere doyduk ...Bende kendi adıma teşekkür ederim ...İyi başladı ,iyi biter umarım ...Avlandığımız yer mera balığı idi ,koruk lüferlerinin boğaz geldiği haberleri geldi ama haber asparagasmış ...Bu taraflar daha 1-2 hafta bekliyecek gibi ...Ama biz çok darlandık ,lüferi beklemedik ,olduğu yere gittik...
    Herkese Rasgele

19. 3182

3182

Yakışır usta. Kale kudur balık budur. Daha kaliteli bir fotoğrafçı lazım sizin ekibe :D

Birde çember iğne kullansaydınız daha çok balık tutardınız :p

20. dede

dede kema ldede

tebrikler avınız daim olsun sevgiyle kalın