aksionu yanlış vermiş de ola bilirsın yada hayvan aç olmaya da bilir ya da misinan kötüdür hayvanlar huylanıyor da ola bilir.sahte ve misina hakkında bilgi verir misin?
Suda yem vardır. Saldırmasını tetikleyecek aksiyon verilmiyor olabilir. Takip edip yemiyorsa oyunlu gelin...Gece deneyin vs.
kızdırın. öle bi çekiceksin ki rapalayı lüfer kızıcak. sen mi ben mi hızlıyım diye. aç olmasa bile atlar.
Hızlı sarıp, balıkları görünce duraksamayın. Sahte sudan çıkıncaya kadar aynı hızda devam edin. Balıkların atlamasına fırsat vermek için yavaşlamayın. Yavaşladığınız takdirde hiç sağına soluna bakmadan o anda küser gider
Eğer siz suya yakınsanız sizdende huylanıyor olabilir o şekilde çok levrek kaçırdım ve lüfer hızlı çekimleri sever zaannk diye atlar sonrada misine kesilir zaten Kolay gelsin
Hızlı-yavaş kombinasyonu yaparak sarmanızı tavsiye ederim. Hızlı başlayıp, yavaş devam edip, bu kombinasyonu 3 ya da 4 kere tekrarlamak lazım. Ben 10-12 tur hızlı, 5-6 tur yavas sarıyorum. Mevsimine ve balığın suyuna göre ilk 3 tekrardan birindeki yavaş sarımda yüksek ihtimal lüfer sahteye yapışır, tabii eğer lüfer varsa. 4 tekrar demiştim ama balığı ilk 3 tekrardan birinde alacağınızı söyledim; bunun sebebi 4. tekrarda lüfer alırsanız, bu lüferin orta derinlikte olması durumunda çalışabilir ki biliyorsunuzdur lüfer familyası genelde orta-dip derinlik arasında takıldığından, orta-üst derinlikte lüfer familyasına denk gelmek daha düşük bir ihtimaldir. Öte yandan, orta derinlikten sonra sürekli hızlı sarmanızı tavsiye ederim. Bu sayede ya zamandan kazanırsınız ya da özellikle lüfer familyası ve palamut'un bir arada yakalanabileceği Eylül-Ekim aylarında, tek sarımda 2 farklı balığı hedefleyebilme şansı elde edersiniz. Tabii burada sahtenizin yüzme kabiliyeti ve tarzı da oldukça belirleyicidir. Yüzüşü bozuk olan bir sahte ancak kum gibi balık varsa, o da belki, balık alır.