Lüfer Takimi Için Misina Yardim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında acemi01 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    merhaba arkadaşlar benim sorunum yemli çinekop takımında kullanmak için sağlam kesilmeyecek özel bir misina arıyorum sizin kullandığınız tavsiye edeceğiniz bir misina çeşidi varmı ben assonun 0,30 dan çift kat bağlıyarak kullanıyorum bazen oda yetersiz kalıyor sırf bu yüzden çok takım ve balık kaybım oluyor önerilerinizi bekliyorum

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Trabucco T-1 camocast öneririm yada goldline. yemlide kullanacaksan.

3. ferhatgunay

ferhatgunay Ferhat

Favori Makine:
    Shimano Stella 10000,8000,4000
    Örgü misine kullanmanı tavsiye ederim.Hem yemi takışın rahat olur hem ip gibi oldugundan yemde çok guzel durur.hemde Lüferin kesmesi zor olur

4. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    serkan meraba öncelikle bende genellikle istinyede tokmak burnunda yemlide avlanirim bende suan senin kullandigin misinayi kullaniyorum gayette memnunum yalniy is icabi kusadsinda oldugumdan burdaki balikcilarida gözlemlemeye calisiyorum vede gecenlerde bir balikcida gördüm takimlarini ipekten yapmisti ipek ama degisik bir ipek makara halinde satiliyormus 100 mt si 30tl ilk basta bana biraz tuhaf geldi biraz arastirinca genellikle kofana icin kullaniyorlarmis bana denemek icin bicakla biraz kesmeye calisti bicak bile zore kesti baya saglam bäsey istanbula gelince bnde bir arastirip bula bilirsem alip anunla takim yapacam bi özelligide diger misinaler gibi devorma olup bozulmuyor buna sahit oldum

5. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    buarada arkadaslar klavye alman klavye oldugu icin bazi harfler yanlis olabilir onun icinde siyden özür dilerim yoksa türkcemin bozuklugundan degil:) :) :)

6. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler

7. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    malzemeciye ilk gittiğimde bakıcam abi (lüfer ustası tavsiye ediyorsa vardır bir bildiği)

8. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    merhaba ferhat örgü misinada kullandım ama pek verim alamadım onuda kesti balık

9. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    alper bahsettiğin ipeği bulduğun zaman banada söyleyebilirsen sevinirim bende merak ettim bu arada bende bi çevreyi araştırırım

10. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Bu kadar araştırdığına göre bir bildiğin var senin :) Yoksa yoklama falan mı çektin yakın tarihte he Serkan abi ;)

Alba ultra tercih ediyorum ben abi, muhakkak daha iyileri vardır ancak işimi gördükten sonra fazla seçenek aramıyorum.

11. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    yok be emre geçen sene çok iri balık kaçırdım bu yüzden (sabahın 4 dünde 5inde)

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bir bak eminim memnun kalacaksın.

Ayrıca berkley trendline misina üzerinde 20,1 Kg. ve 0,35 dıyor. denedık aldık güzel fakat micrometre ile ölçtüğümüzde 0,40 çıktı. boyle bir durumda var.

örgü misina olayına gelince serdar ile muhabbetimizen sonra kullanan bir arkadaşımıza sorduk yuksek 0,25 0,30 kullanan bir arkadaşımız. ve sonuç tam tahmın ettiğim gibi oldu. biz kaşık arkasına iğne bağlarken bu ipten kullandık farketmedi iğneler arasında ama bize dediği arkadaşımızın. Bu ip düğüme gelmiyor. düğüm olan noktadan patlıyor kullanmıyorum oldu. o zaman düğüme gelmeyen ip bizede gelmez. ve her halıkarda misina ve ip arasında çok ama çok fark var.

Trabucconun x line serisini arkadaşlarımın gözü önünde kullanan ve kofanayla birlikte yarım kulaç patlayan,

Berkleyin trendlinını buyuk umutlarla alan ve olacak dediğimz halde 0,35 alıp ta üzerindeki sarımını 0,40 gören.

Siglon 0,35 i bitirene ve son damlasına kadar kullanan ve çok memnun kalan biris olarak,

Owner 0,35 ten deliler gibi verim alan,

Asso 0,35 i bu statude saymayacak biri olarak.

Sufix önerisine uyup, deneyen ancak çok sert olduğunu gören.

Yıllardır Goldlinedan vazgeçemeyen misina gibi misina dediğim. 0,11 inden 0,38 ine kadar kullandığım bu misinayı alın derim.

ve son olarak Hiç bir halıkarda benı hiç üzmeyen her suda balığa tasma atınca patlamaz dediğim ve hiç kalama bile vermeden paldır küldür içeri taşıdğım ve önunde çok değerli takımlar kullandığım en sevdiğim misinalarımdan biri

T-1 Camocast 0,35 - 15,850 kg çekeri olan ben denedim darbeli darbesiz bu mısına ıle hemen hemen lüfer, lüfer irisi, rapala arkasında palamut ve sarıkanat avlarındada misinam rapolarımdada mevcuttur. hiç bu güne kadar beni üzmedi.

tabi yapılması gerekenleride arkadaşlarımın yapması lazım;

Kullandığınız bedeni 2. avda değiştiriniz ne olursa olsun beden gam yapar eskir aşınır. üzülür. o yüzden beden misinası önemsiz ama önünde kullandığımız takımlar pahalı ve değerli siz her zaman bu tavsiyeye uyun kendinizide üzmeyin. gününüzüde harab etmeyin.

sevgiler.

13. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Olsun abicim, o yeterki kendini göstersin elbet alırız :)

Gerekirse halat bağlarız ama alırız, yeterki boğazda bir boy göstersin o defilesini yaparken biz de besleriz onları, tabi herşey karşılıklı biz onları beslemeden onlar bizi beslerler mi :)

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Bu arada Alico abiyi üzmediyse iyi mallardır bunlar denersin Serkan abi, ben şimdilik ultradan memnunum fakat aksi bir durumda ben de arayışa girerim artık.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
  16. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    bencede aliço ustayı üzmediyse bizi hiç üzmez yarın kısmet olursa hemen cengiz balıkçılığa gidip bakıcam

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Serdar üstadım çok güzel takım yapıyorsun videoda izledim ancak 2 kargaburnu kullanarak o teli büke büke telın zaten canını alıyoruz. o tel nasıl balık taşıyacak.

gerek yok çelık teli bile bu kadar üzmeye ve sapı yuvarlak iğne kullanmaya o iğneyi lüfer ham yapar. palalı iğne kullan üstünede hiç çelık tek sarmadan 0,60 misina koy dibini iki kısmınıda yak ama yakarken damlamasın ve top şeklinde kalsın ve hepsini sigorta teli ile bağla ve palaya oturt oldu sana en güzel takım. Lüfer geldimi. çelık telide patlatıyor misinayıda nasıl olsa.

yemin sunumu derken bu takıma ne yem kullanıyoruzda sunumu arttıracak.
    canlı şıkır şıkır yüzen zarganamı? canlı gancurmu? canlı tekirmi?
    istavrit şakşakmı

ama bu işle ilgili uğraşın için tebrik ediyorum senı ancak teknıkler o akdar fazlakı. aklıma benımde yukarıda yaptığımız bir model geldi..

sevgiler.

Son düzenleme: 5 Ağustos 2009
  18. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    serdar abi senin takımlardanda hazırladım çantamda ilk fırsatda deniycem yanlız şöyle bi sorun bence balık misinalı takımı daha çok tercih ediyor bunu bizzat denedim ve gördüm yanyana duran oltalarda birinde misinalı birindede telli takım vardı misinalı 5-6 balık aldı tellide pek bi haraket olmadı bu yüzden misinalı takım yapıyorum

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Nerdesin.....

Son düzenleme: 5 Ağustos 2009
  20. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    of eline sağlık abi gözümüz gönlümüz açıldı yarın ben resme bakarak ne takımlar yaparım

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.