Lüfer Tutmayınca Kızmıyorlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih : 31/10/2014 - 01/11/2014
    Saat : 21:00 - 10:30 arası
    Deniz : 5-7 (Körfez içi olmamıza karşın çok dalgalı)
    Hedef Av : Lüfer, Palamut, Çipura
    Av Şekli : Zokalı ve klasik 3'lü takım
    Yem : Sardalya, kolyoz, gopes

Av Klasmanı : 3/2 Tebliğe Göre :D (Artık bunu belirtmek durumundayım, rezillik. :mad: Yönetime de çizginiz nedir diye sordum, kapı duvar :mad:
    Onlar, anca Google'a "balıkavı" yazılınca 1. sırada çıkma derdindeler. :mad:
    İçerik namına bişeye dokundukları yok. Forum, saygın çizgisini yavaş yavaş kaybediyor maalesef. Face'den bi farkları kalmayacak muhtemelen. Gırgırcılar da rapor paylaşırsa hiç şaşırmayın. :eek: "Amatör ruhlu gırgırcılar :D")

Yasin'e bir lüfer avı yaptırmak istiyordum ama maalesef tekne bulamamış, organize olamamıştık. Ben akşam suyunda levreğe gitmeyi düşünmüştüm.
    Lakin avdaşım işteydi. Dedim, tek başıma da olsa gideyim, hiç olmazsa avlakların durumunu görürüm. Avdaşımın olmaması beni gece avı yapmaya itti, dedim geceden 2 kişi gidelim, sabah suyu yapar döneriz. Tabi avdaşım da isterse.

Saat 19:40'ta avdaşım aradı.
    - Volkan, hocanın ortakları gelmemiş, bizi ava çağırıyor. Yarım saat vaktin var, hemen çıkacakmış.
    - Abi sen gelmiyor musun?
    - Yok, hanımın ateşi çıkmış, sesi falan gitmiş, sen git.
    - Tamam abi, diyerek telefonu kapattım. Şöyle bir üzerime baktım, pijamalarla oturuyorum. Giyinmem bile yarım saat alacak.
    Dedim, hocaya el ayak bağcığı olmayayım, adam iyi niyetle çağırıyor zaten, onu da oyalamayayım. Hiç istifimi bozmadan oturuyorum. Yarım saat sonra;

- Volkan, gittin mi?
    - Yoooo, gitmedim abi. Yarım saatte çıkamazdım.
    - Tamam gel beni al, beraber gidelim madem. (Ses tonu, tek başına bi bo.u da beceremiyorsun gibi :D)

Giyindim, çıktım. Abiyi evinden almam ve avlağa ulaşmamız 20:45 civarlarını buldu. Gidene kadar da affet beni Yasin, umarım lüfer, palamut tutamayız duaları etmiştim. :D

Sözde Yasinlerle yapacaktık böyle bir lüfer avı. Neyse ki, hocanın yanımıza gelmesiyle lüfer palamut akınının geçtiğini öğrendik. İlk parti mal, Akdenize doğru yardırmıştı. hihi

Avlakta kalan birkaç lüferin peşine düşecektik neyseki. :) Dün hoca çıkmış, koca gece 3 tane lüfer tutmuştu. Eh o 3 tane tuttuysa biz 1 tane tutsak başarıdır.

Atladık tekneye, doğru avlağa. Gece pek tekne yoktu avlakta, tekne epey sallanıyordu. Neyse ki beni tekne falan tutmaz, batmadıktan sonra sorun değil. Lüfer zokalarını yemleyip saldık aşağıya.
    Hoca hadi size iyi avlar ben yatıyorum dedi. Şaşkın gözlerle hocaya bakarken, şaşkın bir cümle kurdum. :D
    - Tamam hocam biz bakarız senin oltalara.
    - Yok bakmayın, balık vursun, öylece seyredin. :p :D :laughing:

Başladık abiyle çalışmaya ama tık yok. Nerde öyle geçen haftaki balık, aksiyon, heyecan, şehvet. :D

Avdaşım, bari dip takım yapalım dedi, bişeyler tırtıklar heyecan olur. :)
    Neyseki, ailemizin malzemecisi ben, her daim hazırlıklıydım. :p

Sarı, adi, çapraz iri iğnelerden ve 0,40'lık FC Berkley Trilene misinadan hemen bir üçlü klasik takım yaptık. Yanıma makine kamış ta aldığımdan takıma ona taktık. Serhat abi sardalyayla yemledi. Akıntıya göre, sen baş tarafından salla bunu dursun dedi.

Salladık aşağı, sohbet ederken, VOLKAN demesiyle irkildim. Takıma iri bir balık vurmuş, kalas gibi tekne kamışına eğmişti ancak takılmadı. Takımı boş çektik. 2 yem gitmiş, 1'i de bırakın da gideyim modundaydı. :)

Gene avdaşım yemledi, bir takım daha yapalım falan diye konuşurken saldık aşağıya. Biliyorduk ki, bölgeden çipura, mercan falan da denk geliyordu şu sıralar. Gelen çipuraların geneli porsiyonluk 300 - 350 gr'lık balıklardı.

Lüferden hayır, palamuttan şer yoktu ne de olsa. Elimiz mahkum, bu ne zaman batacaz acaba dediğimiz teknede çipuraya çalışacaktık. :rolleyes:

Avdaşıma da bir 3'lü takım yapmıştık. Birden aldım dedi, of off offf çok ağır bir şey çekiyordu.

- Volkan yardım et, misinayı topla.
    Heyecanla misinayı topluyor, göz ucuyla da denize bakıyordum. Parlaması lazım artık, epey çektin abi diyordum içimden.

- Kafa atıyor mu abi
    - Bazen basıyor ama bazen yukarı yüzüyor
    - Allah, Allah bu ne kine???

ÖFFFFFF..... En nefret ettiğim ege balığı mığri. Çok iri bir miğriydi.
    Yurt dışından, binbir özenle getirttiğim, hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığım, lip gripperım bunun ağzına mı girecekti :rolleyes:

Lanet olsun, böyle şansa diyerek gripperımı kullandım ve takımı kurtarabildik balıktan, tekneye bile almadan saldık aşağı.

2. balıkta gene avdaşımdaydı, gene dev bir mığri. ULEEEEEENNNN....
    Zaten lüfer, palamut vs avcı balıklar yok, bağri sende olma be mübarek. :eek:

Gene saldık mığriyi ama moral motivasyon bitti.

Birden benim kamış hafiften kıpraştı, hayır dedim içimden. :rolleyes:
    Sakın bi mıgri daha mı çekecektik. :rolleyes:

Kamışı elime aldım, şöyle bir tasma yaptım gayri ihtiyari.
    Ohaaa çok ağır. Kızgınlığım birden katladı, kesin mıgridir diyorum içimden.
    Makinada sarılı misina 30'luk okuma seabass. Çok ta abanmıyorum, tatlı tatlı çekiyorum, arada duruyorum, o basıyo aşağı, kamışın ucu suya değecek. Nasıl olsa mığri ya :p hihi resmen sallamıyorum aksiyonu.
    Koparma ulan takımı, nidaları kafamda yankılanıyor. Boş olunca, iyi yankı yapıyor. :D

3 metre kadar altta ayna yapıyor balık. Elim ağaım kesiliyor o an. Çüşşş bu miğri değil, tepsi gibi bişey geliyor, Allah hayırlara çıkarsın. En azından çay tepsisi gibi. :)

Avdaşım emri veriyor:
    - Sudan çıkarma.

Sanki yanımızda kepçe var, neydecen çıkarmasam diyecek oluyorum, boğazım düğümlenmiş, palomar düğümüyle, ses çıkmıyor. Kamışı kaldırıp, sakince ayaklarımızın önüne yatırıyorum tepsiyi, içinde bir çaybardaklarıyla, sıcak çay eksik ama o görüntü içimizi ısıtmaya yetiyor. :)

Tuttuğum en iri Çipura. Gerçekten benim için süper bir av. Bu av bana yeter işte. 30-40 parçada gözüm varsa, gözüm çıksın. Böyle nitelikli bir balık bana yeter. Kamerayı da getirmişim, sözüm ona lüfer çekecektik. Kısmet çipura çekmekmiş. El tartısıyla 950 gr üstü bir balık. 1 kilodan biraz az.
    3 gün kabız olsa 1 kilo gelirmiş. :)

Lip gripper en sonunda hak eden bir balığı tutuyor. Darısı levreklere inşallah. :)

Devam eden süreçte, avdaşım ve Mehmet hoca da birer çipura tutuyorlar ama onların tuttukları benim çipuranın yanında komik kalıyor. :D (Gene de gülmedim tabi)

Herkese iyi haftalar dilerim. :)

http://youtu.be/x3LtqggC1zw

2. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler Volkan Abi :)

Güzel bir çupra :) Çok iyi av verdi çupra bu aralar.Hatta lüferler kıskanmış olacakki 3 lü dip takımındanda lüfer çıktı gündüz vakti hihi

Grip sanki levreklere ufak gelecekmiş gibi :D

Rastgelsin reeling

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Valla dakikalardır raporu açmanı bekliyordum. Arada kontrol ediyorum "konu açıyor" modunda görünüyorsun. Hadi bakalım bu sefer bizim delioğlan kallavi birşey bulmuş galiba, yazsın yazsın da haftanın güzelliğini doldurayım ceplerime diyerek akşam beri bekleyip durdum.

Helal olsun gözüm, herşeyi ile harika yine tadından yenmez nefis bir günce sundun. Teşekkür ederim. Baba çipura için de tebrik ederim.;)

Teknede 1 mutfakta 3 çipura nasıl oldu anlamasam da galiba allem kallem ile senin evine yürümüş çipuralar.:D:p

Giriş cümlelerin de inşallah bir aks-i sada bulur, yoksa işler harap dediğin gibi.:eek:

Yüreğine, ellerine, fikrine sağlık. Nicesi gönlünce oltanı süslesin abicim.:)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    cipura harika da baska bir ayrinti dikkatimi çekti.. sapka pek bi yakismis. keli örtünce karizma falan çikmis biraz ortaya :laughing: :laughing:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Salih. Dediğin gibi bu aralar bayağı çipura çıkıyormuş. :)
    Tekneye binmeden önce bir kıyı balıkçısı evine gidiyordu, kamışı kırmış balık. :D Tekne kıyı sabırla avlanan herkes çipura tutuyor.
    Dediğin o lüferlerse şimdilerde kalmadılar maalesef. 2. partiyi bekliyor herkes. :D Sana da rastgelsin. :)

Ben sana teşekkür ederim Nuri abi, güzel cümlelerin yüreğimi okşadı, sağolasın. :)

Tüm tutulan balıklar o kadar. :) Benim eve balık yürümedi abi :laughing:
    Orası kaynanamın evi, o günün akşamına Serhat abiler de bize geldi, hep beraber tükettik balıkları.
    Tekneci Mehmet hoca zaten lüferci, lüfer harici bişey pek almaz. Bize çok hakkı geçti, bakalım nasıl ödücez. :p hihi

Forumun içeriğiyse içler acısı. İçerikle ilgilenen pek kimse yok sanırım. Ancak küfürleşme durumlarında müdahale ediliyor gibi.
    Eski çizgisi maalesef yok, onlar el değiştirmedi deselerde, bence ya el değiştirdi, ya da 2.3.5. plana atıldı forum. Başka işleri veya projeleri var adminlerin sanırım. Yoksa, benim bildiğim adminler mutlaka o tür içeriklere müdahale ederlerdi. Sen kullanıcı olarak bi yere kadar yetiyorsun.
    Adam diyor ki, sana ne??? Moderatörler müdahale eder sakıncalı bir durum olsa diyorlar çıkıyorlar. Bişey diyemiyorsun tabi. Mod'lar da içerikle nedense ilgilenmiyorlar. Bu sefer her paylaşıma açık hale geliyor. Herkes herşeyi paylaşabilir şu anda. Ben 3/1'e tabiyim o da paylaştı dese, bişey diyemezsin.

Rezillik diz boyu, pislik paçalardan aktı o konuda da ama birçok kişiye normal geldi bunlar. Jeeple almalar, kaymaklı kahvaltılar falan :rolleyes:
    Ben okurken yüzüm kızardı. Birde bunlar dost. :eek:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Benim fotoğraflarımın geneli neden kar maskali ;) :p :D
    Teşekkürler Roy, daha güzel avların olsun. :)

7. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Milo Explanada 420,Milo Fulk 11 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner Long Cast,Daiwa Spitfire4000
    En İyi Avı:
    Olta suda şu an bekliyorum...
    Tebrikler, cok güzel bir rapor. Ellerinize saglik guzel zaman gecirmissiniz.Sonucu da cok daha iyi olmuş.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, sizlere daha güzel avlar dilerim. :)

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    Tbrler cok guzel bı av olmus... Gercekten bu raporlar yazılmayınca ınsan bukadar sevınemıyor balık tutulduguna cunku keyfını raporlar verıo... Sıkılmadan okudum heyecanıda yasadım tebrıkler tekrar daha ıyılerı rastgelsın...

10. unal0335

unal0335 Ünal Babacan

En İyi Avı:
    Halen büyümekte
    Çektiğin çileye fersah fersah değmiş abi tebrikler :) Mübarekler şu sıralar kıyıdan pek işlemiyor abbas yolcu misali :) Nasibin bol iğnen keskin olsun abi iyi akşamlar :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Paylaştıkça güzelleşiyor, dediğin gibi. Yoksa balıkları çoktan tükettik. Oysa hikayesi kalıcı. Oynanan bir maç arkasından sohbet etmek gibi bişey, rapor yazmak. Yorumunuz için teşekkür ederim, daha güzel avlarınız olsun. :)

Teşekkürler Ünal. 4-5 adet 350 gr'lık çipura tutaydım bu değerde olmayacaktı benim için. Neredeyse 1 kiloya yakın en iri çipuramı tutmak benim için değerli oldu. Sana da rastgelsin.

12. Tebrikler.. :)

13. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Volkan abi tebrikler. Çupra gecenin yıldızı olmuş.

Bence lüfer için buraya gel. Balık bahane gece sıcacık çay ve dostlarla sohbet şahane :)

14. Cem özipek

Cem özipek CEM ÖZİPEK

Volkan Tebrikler yine güzel bir rapor güzel resimler Devamı daha güzel olur umarım.:D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. :)

Teşekkür ederim, en büyük çipuram olması nedeniyle benim için özel bir avdı ama genel olarak vasat bir tekne avıydı. Balık bahane elbette, sataşma ve gülüşmeler olmasa çekilecek çile değil. :) Sizlere daha güzel avlar dilerim. :)

Lüfer :rolleyes: Bizim evde lüfer yiyen yok. 4 lüferi zor yedik. hihi
    Lüfer hevesimi aldım aslen. İstediğim Yasin'e de lüfer avı zevkini yaşatmaktı.
    Yoksa ben levreğe gitmeyi tercih ederim artık. :)

Teşekkürler Cem, beğendiğine sevindim. Daha güzel avlarını bekliyorum :D

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel Rapor Güzel bir Çupra. Çok çılgın hava vardı. Soğuk bir taraftan Rüzgar bir taraftan. 3-5 havada bile tekne tutan benim için tekne avı imkansız.

Yem sardalye, zaman gece ise Mığri kaçınılmaz oluyor. Bir zaman önce yakaladığım mığrileri toplayan bir abi vardı. Dayanamadım sordum güzel mi diye. Güzel güzel hem de çok güzel dedi. Kilo üstü bir tane daha yakaladım attım kovaya. Balıkçıya temizletip pişirttirdim ızgarada. Tadı güzel de et ile kılçığı ayırabilirsen :D Uğraşmaya değmezmiş. En iyisi geri salmak ve gece sardalya yem kullanmamakmış :D

Forum eskisi kadar canlı değil. Face baskın çıkıyorson zamanlarda. Forumun tadı başka.

17. vayacon

vayacon Gürel

Volkan balıklar için tebrik ederim. Çipuraya şöyle bir yukardan bakma, hay allah yine mi çipura gibi durumlar seziyorum :) alınıyorum haaaa :) Çipura yakalamak o kadar kolay değildir, yakalamanın keyfi ayrıdır. Mığrı sanmasan yakaladığın çipurayı daha bir zevk alırdın. O balığı birde elle çektiğini düşün!! Haksızmıyım?

Öyle hatırı sayılır çipura yok henüz, etrafta oynaşanlar lidakiler. Arada denk geliyor tabi. Lüfer de çipura da geçtiğimiz hafta bıçak gibi kesildi. Oysa hava soğuyacak, daha iyi olacak falan diyorduk. Ama nafile. Umudumuz Kasım ayına kaldı. Bakalım neler olacak. Seni levrek avlarında görmek istiyoruz artık ;)

18. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Cupra nedense bizim beylikdüzü civarındada çıkar oldu?

Acaba bir çiftlik mi patladı da çıpura Marmara'ya girdi?

Yoksa su sıcaklığı ile mi alakalı?

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Sinan, gerçekten aslen tekneyle çıkılacak bir hava yoktu.
    Avdaşım 1 mığri çekti 3 kilodan az değil. Tekneye çıkartmak için hamle bile yapmadık, birbirimize napıcaz şimdi diyen gözlerle baktık. Neyseki o takımı kopardı gitti. Devasa mığriler var, yiyenler de var. Alıkoysam yüzer pişiririm esasen, yılan balığından tecrübem var. ;) Lakin o tip, bana hiçte beni ye demiyor. :D Her tuttuğumuzu yiyecek te değiliz. ;)
    Bizim ev ahalisi lüferi bile zoraki yiyor. hihi
    3 hafta tekne avı yapıp, balıkla gelince tutmayın diye yalvarır oldular. :p

Levreğe gitsek en çok onlar sevinecek ki bende özledim harbiden.

Forum canlı aslında ama yönetim ortalıkta olmayınca ve ilgilenmesi gereken içerikle ilgilenmeyince çizgisini kaybediyor. Kırgınlıklar ve küskünlükler kullanıcılar arasında yaşanıyor. Yönetim, yönetim gibi olsa, belli bir çizgisini muhafaza etse bu denli sallantıda olmaz.

Aslen en iyi yönetimin, yönetilmemek olduğunu düşünüyorum ama insanoğlu yönetilmemeye mental olarak hazır değil. Yönetilmemek şu anki yapımızla, kaos doğuruyor.

Çizgisi, yönü olan bir forum 50 tane face'i cebinden çıkartır. ;)

20. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Her ne kadar beklenen lüfer gelmese de çipuralar sizi bir hayli eğlendirmişe benziyor Volkan abi.Rapor her zamanki gibi emek verilmiş ve kaliteli.Nice bereketli avların olsun.Rastgele.