Merhaba sayın ustalarım. Balık konusunda biraz yeni ve acemiyim, geçmişte kıyıdan çok istavrit tuttum. Artık hem yok hemde istavritten gerçekten sıkıldım. Son zamanlarda lüfer / sarıkanat merakım oluştu. Bazı malzemeler edindim, ancak nasıl, nerden lüfer avlarım sorularımın cevabını bulamadım. Açıkcası aracım yok tek ulaşım aracım bisiklet ve keyifle biniyorum. evim anadolu yakası erenköyde küçükyalıya kadar sorunsuz gidebiliyorum. Kooperatifin önünde kayalıklarda istavrit avlıyordum. artık aynı yerden lüfer tutmak istiyorum bu iş için hırsızlı-mantarlı oltayı bu siteden destek alarak yaptım. yem olarak taze istavrit kullanmayı düşünüyorum. Aynı zamanda rapalam var model ve markalarını bilmiyorum ama fena kalitede değiller. sizce sahte ile mi yoksa yemlimi şansım olur. Not: Açıkcası küçükyalıdan farklı bir yerde avlanmak istemiyorum. boğaz - kartal gibi alanlar bana hem çok uzak hemde acemi olduğum için çok kalabalık içine girmek istemiyorum. Balık tutarken sakinlik arayanlardanım. rahat davranıp birazda keyfini çıkarmak istiyorum. küçükyalı çok kalabalık olmuyor bu yönden çok avantajlı. Desteğinizi bekliyorum. teşekkrler..
Küçükyalı da rapaladan ziyade yemli ile balık alabilirsiniz. Avınızda taze istavrit kullanmanız şansınızı arttıracaktır. Lakin oraya ne zaman balık düşer o nu bilemiyorum.
Bende Suadiye de oturuyorum ama bizim buralarda lüfer ve familyasını avlamak şu zamanda mümkün değil. Kasımın ortalarını biraz daha geçmesi gerek. Yemli takımla akşam gün batımında denemeler yapabilirsiniz. Ben boğazı tercih ederim çünkü balık tüm merlara boğazdan akar. Yeminçok taze olmasıda şart tabiki
küçükyalıda fazla lüfer alınmaz. alınır da seyrek olur. yemli at rapalayla uğraşma hiç. ama ben senin yerinde olsam kasımı falan beklemem denerim. bayramda bende küçükyalıdan deneme yapacağım.
bugün 18:30 dan sonra denememi yaptım. önce güzel bir istavrit aldım çapariyle, fileto biçimde hırsızlı takımıma takıp bekledim 21:00 e kadar ne bir vuruş vardı ne bir dokunuş inanın yemin kesilmesine bile razıydım ama maalesef yoktu. ama bu durum beni yıldırmadı salı günü aynı saatlerde yine denemeler yapacağım. teşekkürler...